Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 02-15-2021, 03:46 PM #1
Daniel Tiger
 
 
Daniel Tiger's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Tipx delay between firing

I recently bought a tipx used. I replaced all the orings as it was leaking pretty bad. I’ve fixed all the leaks but now when I fire it take a few seconds for something to actuate inside of it. The actuator pin is not bent and it works perfectly once it is ready. I fire, then there is two seconds of silence and then an audible click. Then I can fire again.

Any support on this would be very helpful
Daniel Tiger is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 02-15-2021, 05:32 PM #2
LoveAboveAll
 
 
LoveAboveAll's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
I am no expert for sure. But it sounds like too much grease or ring is messed up.
__________________
Thought behind the name
LoveAboveAll is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2021, 09:18 PM #3
LoveAboveAll
 
 
LoveAboveAll's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Quote:
Originally Posted by LoveAboveAll View Post
I am no expert for sure. But it sounds like too much grease or ring is messed up.
Also something else to help troubleshoot, I saw Rory at ANSgear do. Disassemble the two halves but hold the internals with your choice of clamps, like wood clamps. Then you can take a peak of the internal mechanics. Might help narrow it down. If I'm screwing up the mental picture check it out on ANSgear.com go to the gun upgrade accessory page for TiPX. That should help out.
__________________
Thought behind the name
LoveAboveAll is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump