Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 02-01-2013, 07:17 PM #1
quikky
 
 
Join Date: Nov 2009
G4 - Shots have no power?

What would be the potential cause of G4 cycling, what appears to be, properly, but the shots having no power? Almost like first shot drop off, but every shot drop off. Battery is new, bolt has been re-lubed, tank has plenty of air.

Some help would be appreciated.
quikky is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 07:29 PM #2
Yeti6669
www.YetiPB.com
 
Yeti6669's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Washington DC
Annual Supporting Member
Yeti6669 donated to help Peyton Trent
Yeti6669 posts videos on PbNation
Yeti6669 supports our troops
Yeti6669 is one of the top 1000 posters on PbNation
Yeti6669 is a top reviewer
Yeti6669 is Boss
Quote:
Originally Posted by quikky View Post
What would be the potential cause of G4 cycling, what appears to be, properly, but the shots having no power? Almost like first shot drop off, but every shot drop off. Battery is new, bolt has been re-lubed, tank has plenty of air.

Some help would be appreciated.
What is your regulator set to? Has it been serviced? How old is the marker?
Yeti6669 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 07:31 PM #3
quikky
 
 
Join Date: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by Yeti6669 View Post
What is your regulator set to? Has it been serviced? How old is the marker?
Marker is 2 years old. Tried setting the reg a lot higher and a lot lower, no difference. Reg has been serviced about a year ago, but I've played with the gun twice since then.
quikky is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 07:33 PM #4
Yeti6669
www.YetiPB.com
 
Yeti6669's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Washington DC
Annual Supporting Member
Yeti6669 donated to help Peyton Trent
Yeti6669 posts videos on PbNation
Yeti6669 supports our troops
Yeti6669 is one of the top 1000 posters on PbNation
Yeti6669 is a top reviewer
Yeti6669 is Boss
Quote:
Originally Posted by quikky View Post

Marker is 2 years old. Tried setting the reg a lot higher and a lot lower, no difference. Reg has been serviced about a year ago, but I've played with the gun twice since then.
Sounds like you may have a damaged reg or it needs to be relubed if adjusting makes no difference.

Have you serviced the solenoid? If not you could always try that.
Yeti6669 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 07:43 PM #5
quikky
 
 
Join Date: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by Yeti6669 View Post
Sounds like you may have a damaged reg or it needs to be relubed if adjusting makes no difference.

Have you serviced the solenoid? If not you could always try that.
Could it be the Hater Sauce in the reg? That's the lube I've used in the G4, including in the reg.
quikky is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 07:46 PM #6
Yeti6669
www.YetiPB.com
 
Yeti6669's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Washington DC
Annual Supporting Member
Yeti6669 donated to help Peyton Trent
Yeti6669 posts videos on PbNation
Yeti6669 supports our troops
Yeti6669 is one of the top 1000 posters on PbNation
Yeti6669 is a top reviewer
Yeti6669 is Boss
Quote:
Originally Posted by quikky View Post

Could it be the Hater Sauce in the reg? That's the lube I've used in the G4, including in the reg.
Yes, hater sauce can get very sticky and gum up after a period of non use if there is a lot of it

Sleek (Dow 33) or another silicone based lube is what I usually use when I service regs
Yeti6669 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 07:47 PM #7
SyLLabuz
 
 
SyLLabuz's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Quote:
Originally Posted by Yeti6669 View Post
Sounds like you may have a damaged reg or it needs to be relubed if adjusting makes no difference.
And/or an improperly assembled reg. check the pressure adjuster screw, ball bearing and reg seat assembly inside the reg.

Quote:
Originally Posted by Yeti6669 View Post
Have you serviced the solenoid? If not you could always try that.
+1

whats your dwell set at?
as long as its a liberal amount of hater sauce, not icing on a cake, you"ll be fine.
__________________
G5
SyLLabuz is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 07:51 PM #8
quikky
 
 
Join Date: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by SyLLabuz View Post
And/or an improperly assembled reg. check the pressure adjuster screw, ball bearing and reg seat assembly inside the reg.

whats your dwell set at?
as long as its a liberal amount of hater sauce, not icing on a cake, you"ll be fine.
Dwell is stock. Regular was assembled correctly, I believe, since it has worked fine until now. I'll see if re-lubing the regulator helps...
quikky is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 09:25 PM #9
quikky
 
 
Join Date: Nov 2009
Regulator cleaned and re-lubed - issue persists. It seems the first shot is better than the consequent ones. Only thing I notice, and I am not sure if this is normal, is there's a small puff of air by the grip, towards the bolt, under that piece of the frame that sticks out the furthest in the back of the gun.
quikky is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 09:54 PM #10
Yeti6669
www.YetiPB.com
 
Yeti6669's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Washington DC
Annual Supporting Member
Yeti6669 donated to help Peyton Trent
Yeti6669 posts videos on PbNation
Yeti6669 supports our troops
Yeti6669 is one of the top 1000 posters on PbNation
Yeti6669 is a top reviewer
Yeti6669 is Boss
Quote:
Originally Posted by quikky View Post
Regulator cleaned and re-lubed - issue persists. It seems the first shot is better than the consequent ones. Only thing I notice, and I am not sure if this is normal, is there's a small puff of air by the grip, towards the bolt, under that piece of the frame that sticks out the furthest in the back of the gun.
That is your noid venting...shouldn't be that strong. How old are the orings on your bolt?
Yeti6669 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 10:11 PM #11
Trigger Finger
Yetipb.com
 
Trigger Finger's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Northampton, PA
Trigger Finger has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
Trigger Finger has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
Trigger Finger has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
Trigger Finger is attending Decay of Nations VI
is your raps asa lever bent? if so then you may not be depressing your tank regs pin all the way causing it to starve your gun of air.
__________________
Reverse Poison 2K12 Bob Long G6R
DP G3 Spec r W/ Techt Bolt Engine, VP Deuce Trigger, and a 7E OLED Board
2K2 Vert. Feed Autococker W/ CCM Pump Kit and Gat Products A/T

My Gear Bag Sale!!! Click Me!
Trigger Finger is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 10:19 PM #12
Yeti6669
www.YetiPB.com
 
Yeti6669's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Washington DC
Annual Supporting Member
Yeti6669 donated to help Peyton Trent
Yeti6669 posts videos on PbNation
Yeti6669 supports our troops
Yeti6669 is one of the top 1000 posters on PbNation
Yeti6669 is a top reviewer
Yeti6669 is Boss
I've also seen if the fittings are screwed in too far in the ASA the gun can be starved for air as well
Yeti6669 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 10:20 PM #13
marcusgar21
 
 
marcusgar21's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: /\/\/\/\/\
Clean your noid.
The puff should only be coming from around the trigger, not towards the rear of the frame
__________________
Team Remedy
DP THRESHOLD,
"Originally posted by shutts67: I came in am scoffed at your price. Then, I caw your picture. I apologize for the scoffing."

YETIPB.com
For Custom Delrin Triggers PM Me...

Sponsored by: DP, CP, TechT, ANSGear.com
marcusgar21 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 10:28 PM #14
quikky
 
 
Join Date: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by Yeti6669 View Post
That is your noid venting...shouldn't be that strong. How old are the orings on your bolt?
Serviced the solenoid. Replaced all the bolt o-rings. Same thing. Kind of at a loss here...
quikky is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 10:30 PM #15
Yeti6669
www.YetiPB.com
 
Yeti6669's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Washington DC
Annual Supporting Member
Yeti6669 donated to help Peyton Trent
Yeti6669 posts videos on PbNation
Yeti6669 supports our troops
Yeti6669 is one of the top 1000 posters on PbNation
Yeti6669 is a top reviewer
Yeti6669 is Boss
Quote:
Originally Posted by quikky View Post

Serviced the solenoid. Replaced all the bolt o-rings. Same thing. Kind of at a loss here...
Look into your ASA, does your macro fitting go inside?
Yeti6669 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 10:34 PM #16
Trigger Finger
Yetipb.com
 
Trigger Finger's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Northampton, PA
Trigger Finger has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
Trigger Finger has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
Trigger Finger has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
Trigger Finger is attending Decay of Nations VI
Quote:
Originally Posted by Yeti6669 View Post
Look into your ASA, does your macro fitting go inside?
this also factory reset your board to default settings and try another brand new brand name battery like duracel or energizer
__________________
Reverse Poison 2K12 Bob Long G6R
DP G3 Spec r W/ Techt Bolt Engine, VP Deuce Trigger, and a 7E OLED Board
2K2 Vert. Feed Autococker W/ CCM Pump Kit and Gat Products A/T

My Gear Bag Sale!!! Click Me!
Trigger Finger is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 10:39 PM #17
quikky
 
 
Join Date: Nov 2009
I've loosened the ASA fitting, and I think it helped. I'm going to play tomorrow, so I will chrono it at the field to know for sure.

Thank you to everyone who has helped so far, I will post an update tomorrow.
quikky is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 11:30 AM #18
shokertm
 
 
shokertm's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Henderson, NV
shokertm owns a Planet Eclipse Geo
shokertm supports Team VICIOUS
shokertm has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
shokertm supports DLX Technology
Service you're noid. Could be gunked up/oring on the piston might be damaged.
It's happened to me a few times.
__________________
Livin and lovin'



GEARBAG SALE EVERYTHING PRICED TO SELL
shokertm is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 05:41 PM #19
Yeti6669
www.YetiPB.com
 
Yeti6669's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Washington DC
Annual Supporting Member
Yeti6669 donated to help Peyton Trent
Yeti6669 posts videos on PbNation
Yeti6669 supports our troops
Yeti6669 is one of the top 1000 posters on PbNation
Yeti6669 is a top reviewer
Yeti6669 is Boss
Quote:
Originally Posted by quikky View Post
I've loosened the ASA fitting, and I think it helped. I'm going to play tomorrow, so I will chrono it at the field to know for sure.

Thank you to everyone who has helped so far, I will post an update tomorrow.
How'd it go?
Yeti6669 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 07:08 PM #20
quikky
 
 
Join Date: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by Yeti6669 View Post
How'd it go?
No luck.

Things I've done so far:

- Service the reg (relube/clean piston, spring)
- Relube the bolt
- Replace all 3 bolt o-rings
- New battery
- Service the solenoid (removed solenoid, wiped the area, wiped the solenoid, removed screw and spring, wiped down the solenoid, re-lubed with Dow 33)
- Loosened the ASA fitting

Really don't know what's going on here. Thinking of calling DP on Monday. Does anyone know how their out of warranty service goes?
quikky is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 07:10 PM #21
quikky
 
 
Join Date: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by shokertm View Post
Service you're noid. Could be gunked up/oring on the piston might be damaged.
It's happened to me a few times.
This exact problem happened to you? I chrono'd my G4 at the field today, and it was outputting ~175 fps even if I cranked up the reg.

I looked at the solenoid piston and it seemed okay. I wiped it down and put some Dow 33 on it.
quikky is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump