Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 12-02-2012, 01:25 AM #1
soflaballer954
Knights paintball
 
soflaballer954's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: hurricane magnet fl
soflaballer954 plays in the PSP
soflaballer954 is an NCPA player
soflaballer954 plays in the APPA D4 division
Possible axe solenoid/bolt problems?

Now I'm running an axe with a xsv bolt and recommended settings and ill be set at 160 psi and shoot 295 293 295 with a freak and a 679 insert

Ill shoot a few ropes and then at the same 160 psi I'm now shooting 260/265/263

I have the crank the pressure but the same thing happens. Shoot a few ropes and back to the 260s.

Could this be the solenoid?

I want to say it could be the battery but it lights up green when I turn it on.
__________________
PERU
UCF knights paintball
Empire Axe w/ XSV boss bolt
soflaballer954 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 12-02-2012, 01:34 AM #2
Word?
Bring back 10man
 
Word?'s Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Go pound sand
Word? is a Supporting Member
If it is the solenoid, you'll be able to tell without air.

I had a bad solenoid once, when I shot it with no air the first click was more feint than the rest. It was similar to fsdo. Unfortunately the ****bags that sold it to me as new didn't think I would notice the stripped screws on top of it. So there was no way I could take it apart. If not, I'm in a similar situation right now and it's probably the reg.

Let me elaborate on my bad solenoid advice. It took a couple trigger pulls to even get the solenoid to click and the first couple were real feint. So if you're not hearing erratic solenoid clicks before or after you're pulling the trigger, rule that out.
__________________
FEEDBACK


LOLWUT

Last edited by Word? : 12-02-2012 at 01:38 AM.
Word? is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 01:50 AM #3
soflaballer954
Knights paintball
 
soflaballer954's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: hurricane magnet fl
soflaballer954 plays in the PSP
soflaballer954 is an NCPA player
soflaballer954 plays in the APPA D4 division
Word?


Haha anyway! Ok. I did notice my solenoid sounded a little funny. As if the first shot was a little louder and the rest got slightly more feint. Ill try it out as soon as I'm home Friday.
__________________
PERU
UCF knights paintball
Empire Axe w/ XSV boss bolt
soflaballer954 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 07:04 AM #4
Tenit
 
 
Join Date: Jun 2011
Barrel break? I've had my FPS drop off dramatically with a single barrel break on a tight bore.
Tenit is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 12:02 PM #5
soflaballer954
Knights paintball
 
soflaballer954's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: hurricane magnet fl
soflaballer954 plays in the PSP
soflaballer954 is an NCPA player
soflaballer954 plays in the APPA D4 division
Quote:
Originally Posted by Tenit
Barrel break? I've had my FPS drop off dramatically with a single barrel break on a tight bore.
Barrel was clean
__________________
PERU
UCF knights paintball
Empire Axe w/ XSV boss bolt
soflaballer954 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 12:10 PM #6
taulce1
JunCTion Photography
 
taulce1's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: St. Louis
Annual Supporting Member
taulce1 is BST Legit
I had my solenoid go bad just this Saturday. I was on the field and air started dumping like crazy. I thought I had blown some rings but it wasn't the case.

With the eyes off and no air, the Axe wouldn't do a damn thing. Changed out the solenoid and worked like a charm.

I knew something wasn't right at the start of the day's play. My velocity was all over the place. No reason since I was shooting within +/- 5 fps last outing.

I bet it's going out on you as well.

My local field swapped it out for one of theirs and didn't charge me a dime. Said Empire would credit them. Props to Classic Paintball in Lithia Springs, GA for great customer service.
taulce1 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 03:16 PM #7
soflaballer954
Knights paintball
 
soflaballer954's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: hurricane magnet fl
soflaballer954 plays in the PSP
soflaballer954 is an NCPA player
soflaballer954 plays in the APPA D4 division
I hope that's the problem. I've gotten to the point where just finding the problem will make me feel better.
__________________
PERU
UCF knights paintball
Empire Axe w/ XSV boss bolt
soflaballer954 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 04:53 PM #8
taulce1
JunCTion Photography
 
taulce1's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: St. Louis
Annual Supporting Member
taulce1 is BST Legit
The only other thing it could possibly be is a stuck poppet or that the poppet is sealing properly. Try taking it out. Check the oring and lube it properly. Male sure the face of it is dry.
taulce1 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 04:55 PM #9
taulce1
JunCTion Photography
 
taulce1's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: St. Louis
Annual Supporting Member
taulce1 is BST Legit
Quote:
Originally Posted by taulce1
The only other thing it could possibly be is a stuck poppet or that the poppet isn't sealing properly. Try taking it out. Check the oring and lube it properly. Male sure the face of it is dry.
Edit for typos.
taulce1 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 05:00 PM #10
soflaballer954
Knights paintball
 
soflaballer954's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: hurricane magnet fl
soflaballer954 plays in the PSP
soflaballer954 is an NCPA player
soflaballer954 plays in the APPA D4 division
See the thing is that I lube my poppit every week. I just don't get it. I'm going to PEVS tmrw to buy a new solenoid and see if that solves the problem. I have tryouts this weekend in Florida so waiting for kee isn't an option. Although I must say they have FANTASTIC CS.
__________________
PERU
UCF knights paintball
Empire Axe w/ XSV boss bolt
soflaballer954 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2013, 10:14 PM #11
joshuadobie
 
 
joshuadobie's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: California
joshuadobie owns a Planet Eclipse Lv1
joshuadobie has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
joshuadobie has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
joshuadobie is attending Decay of Nations VII
I just got a new axe and I'm having the first couple feint clicks then the normal clicks problem I cleaned the solenoid, reset it, new battery and it still acts up any body can shine some light on this?
joshuadobie is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump