Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 11-13-2012, 10:06 PM #1
oraphus
 
 
Join Date: Nov 2007
mini doesnt work after trigger install

bought a CP sling trigger for my mini.
after install... mini doesn't work and solenoid doesn't click.

tried different batteries... when i turn it on - i see red flash quickly then different colors light up quickly and it turns off.


any ideas?

Last edited by oraphus : 11-14-2012 at 12:05 PM.
oraphus is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 10:16 PM #2
davito
 
 
Join Date: Oct 2007
The trigger isnt working? Adjust the screws in the trigger

The gun not working? Shouldn't have anything to do with correct trigger install
davito is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 10:56 PM #3
oraphus
 
 
Join Date: Nov 2007
i figured it out.. it seems to be a trigger issue. when i installed the stock trigger it worked fine. No matter how i adjust the critical trigger it doesn't seem to lineup properly to activate the solenoid. anyone else have this issue?
oraphus is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 11:58 PM #4
Starks
 
 
Starks's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: CT, USA
Quote:
Originally Posted by oraphus View Post
bought a critical trigger for my mini.
after install... mini doesn't work and solenoid doesn't click.

tried different batteries... when i turn it on - i see red flash quickly then different colors light up quickly and it turns off.


any ideas?
The trigger needs to be adjusted away from the activation point. What is happening now is your trigger is activated and when you power on the board, it is entering programming mode as if you held the trigger and powered on.
Starks is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 02:56 AM #5
Cromer611
 
 
Cromer611's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Westminster C.O.
Annual Supporting Member
Cromer611 plays in the PSP
Cromer611 owns a Planet Eclipse Geo
Cromer611 owns a Planet Eclipse Lv1
Cromer611 owns a Planet Eclipse GSL
Or just have someone at the field install it and set it up for you. Your settings are probly jacked by now. Or if a paintball shop is close to you, take it there.
__________________
Geo of the month January
Ego of the month November
Team Anomaly
Www.hustlepaintball.com
Cromer611 is online now   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 06:04 AM #6
SNAKESNIPER (Banned)
 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Toronto
Wait, is that the Critical Axiom trigger? If so, you'll need to get the magnet from the stock trigger and install it in the Critical one.
SNAKESNIPER is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 12:05 PM #7
oraphus
 
 
Join Date: Nov 2007
my bad.. i meant its a custom products Sling trigger, not critical.
I have a newer board in my mini so holding the trigger doesn't do anything... and again, its not a board issue.

Last edited by oraphus : 11-14-2012 at 12:15 PM.
oraphus is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 12:42 PM #8
Starks
 
 
Starks's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: CT, USA
I'm not saying it's a board issue. How do you enter programming on your "newer board?" I'm assuming you hold the trigger while turning the gun on, right? So, if you're turning on the gun now and, as a symptom of your issue, your gun is entering programming mode, it is safe to assume that your trigger is hitting the activation point without you physically holding the trigger. Knowing that, you can back out the screw on the trigger that determines activation point.

Notice how I didn't say it was a board issue? Your board is not broken. Your trigger is not broken. Nothing is broken... well, the last one I'm not so sure about.
Starks is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 12:56 PM #9
oraphus
 
 
Join Date: Nov 2007
the thing is.. i tried it both ways. Backing the activation magnet out as far as it will go.. and putting it in as far as it will go. I have a strong feeling that activation point is being missed completely due to the scratches on the body.
oraphus is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 11:52 PM #10
Cromer611
 
 
Cromer611's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Westminster C.O.
Annual Supporting Member
Cromer611 plays in the PSP
Cromer611 owns a Planet Eclipse Geo
Cromer611 owns a Planet Eclipse Lv1
Cromer611 owns a Planet Eclipse GSL
Does your "eye board" have the small magnet on the top side of it? Dunno how those fall out, but if no matter what you do to th magnet on the trigger isn't changing anything... I would check the small Magnet on the eye board.
__________________
Geo of the month January
Ego of the month November
Team Anomaly
Www.hustlepaintball.com
Cromer611 is online now   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 01:46 PM #11
oraphus
 
 
Join Date: Nov 2007
stock trigger works fine so i dont think eye board has anything to do with this
oraphus is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 06:16 PM #12
sdzell18
Code it and Load it
 
Join Date: Oct 2005
Location: CA, NJ
Annual Supporting Member
sdzell18 works for a Paintball manufacturer
sdzell18 plays in the APPA Pro division
sdzell18 is All In
The trigger is being activated which is why it goes into programming mode. All your electronics are working correctly according to your explanation. You need to adjust the trigger so that it is not constantly being activated.
__________________
Jamie Ezell - Electronics Engineer @ Empire Paintball
T1 TOP GUN UNION
KEE Action Sports

My Feedback +43, -0
sdzell18 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2012, 06:38 PM #13
oraphus
 
 
Join Date: Nov 2007
fyi.. the trigger magnet is flipped the wrong side.. any idea on how to get it out?
oraphus is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump