Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 11-10-2012, 11:49 AM #1
Infinity Kid
Lonely Island
 
Infinity Kid's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bat Country: Michigan
Infinity Kid is playing at Living Legends VII
Infinity Kid supports Team VICIOUS
Infinity Kid supports Team VICIOUS
Infinity Kid posts videos on PbNation
Infinity Kid supports DLX Technology
Ego Tuning issue!

Hello everyone! I thank you for viewing my thread! So, on 10/28/12, I had a 3 man tournament! It was about 35' in Michigan, so it was cold! I was shooting Empire custom blend paint (2 tone yellow shell with yellow fill).

My set up I was using:

Vicious Ego 10
Dye U.L barrel (.684; I switched to stock because it was to small)
Crossfire 68/45 (Low Pressure)

So, I get there, and chrono, and it was all over! Raised the HPR till it was at 280ish! By the time it got to 280, the screw was past flush, going out of the marker.

So, I didnt think of anything about it.

Got out there, and it was blending paint!

Yada-yada. So, I get home with a case, and today I break it out! I made a thread earlier this week, or into last week asking for tuning help!

I reset my board (Pretty sure I bumped the dwell .5 up) and I reset my LPR, and lubed everything with the P.E oil.

I take my Ego outside to shoot it, and I still have to have that screw all the way out for it to get up to good FPS!

What could you diagnose about it? Is it because I am using low pressure?

Any help is appreciated!

-Thanks, Nate
Infinity Kid is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 11-10-2012, 05:13 PM #2
tonycon
Knuckleheads Paintball
 
tonycon's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Chi-Town
Annual Supporting Member
tonycon owns a Planet Eclipse Geo
tonycon owns a Planet Eclipse Ego
tonycon owns a Planet Eclipse Lv1
tonycon supports our troops
tonycon is Legendary
tonycon owns a Planet Eclipse GSL
reset the board
change the battery to a brand name
clean/grease hpr/lpr
chrono
__________________
Swamp SLS-whitebrown CSL-Midnight/Poison LV1 Pure/Prestige GSL

Proudly Sponsored By:
PBExplosion VirtueSpire Valken Paintball

KnuckleHeads Paintball Team
Game footage
tonycon is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 05:29 PM #3
Infinity Kid
Lonely Island
 
Infinity Kid's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bat Country: Michigan
Infinity Kid is playing at Living Legends VII
Infinity Kid supports Team VICIOUS
Infinity Kid supports Team VICIOUS
Infinity Kid posts videos on PbNation
Infinity Kid supports DLX Technology
Quote:
Originally Posted by tonycon View Post
reset the board
change the battery to a brand name
clean/grease hpr/lpr
chrono
I think its the battery I am using to be honest! Its old, and such! I`ll deffinitly do that!
Infinity Kid is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 08:31 PM #4
tonycon
Knuckleheads Paintball
 
tonycon's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Chi-Town
Annual Supporting Member
tonycon owns a Planet Eclipse Geo
tonycon owns a Planet Eclipse Ego
tonycon owns a Planet Eclipse Lv1
tonycon supports our troops
tonycon is Legendary
tonycon owns a Planet Eclipse GSL
Try that first...solves 90% of problems!
__________________
Swamp SLS-whitebrown CSL-Midnight/Poison LV1 Pure/Prestige GSL

Proudly Sponsored By:
PBExplosion VirtueSpire Valken Paintball

KnuckleHeads Paintball Team
Game footage
tonycon is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 03:38 AM #5
Cromer611
 
 
Cromer611's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Westminster C.O.
Annual Supporting Member
Cromer611 is BST Trusted
Cromer611 plays in the PSP
Cromer611 owns a Planet Eclipse Geo
Cromer611 owns a Planet Eclipse Lv1
Cromer611 owns a Planet Eclipse GSL
After the battery, if it still does it, try a different tank. It should still operate off low pressure, but just to rule out that your reg on your tank isn't messed up. It's still a good idea to try a different one.
Cromer611 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 11:56 AM #6
C0ck3r_W0RR1OR
Dyin's for Fools!
 
C0ck3r_W0RR1OR's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Moody, BC
Annual Supporting Member
C0ck3r_W0RR1OR owns a Planet Eclipse Geo
C0ck3r_W0RR1OR owns a Planet Eclipse Ego
Try different battery, tank, and paint.
C0ck3r_W0RR1OR is online now   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 02:18 PM #7
bushhog750
 
 
Join Date: Jul 2012
Location: Woodstock, GA
bushhog750 owns a Planet Eclipse Ego
Ive had the same thing happen using paint that was to small for the bore. All the cases of empire custom blend that i shoot have been matched at around
.684-.687 and thats here in GA where its still in the 60's. Id say your bore was to big after you switched, and it was blending paint cause your bolt was slamming the crap outta the ball with the velocity up that high. I bet the gun seemed really loud as well to.
bushhog750 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 04:19 PM #8
Infinity Kid
Lonely Island
 
Infinity Kid's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bat Country: Michigan
Infinity Kid is playing at Living Legends VII
Infinity Kid supports Team VICIOUS
Infinity Kid supports Team VICIOUS
Infinity Kid posts videos on PbNation
Infinity Kid supports DLX Technology
Somewhat! It's not that the velocity was high!
Infinity Kid is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 05:13 PM #9
bushhog750
 
 
Join Date: Jul 2012
Location: Woodstock, GA
bushhog750 owns a Planet Eclipse Ego
Your reg was all the way up though right. Your velocity wasn't high because more air was going around the ball pushing it forward not allowing it to ever achieve a high velocity.
bushhog750 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 05:21 PM #10
Infinity Kid
Lonely Island
 
Infinity Kid's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bat Country: Michigan
Infinity Kid is playing at Living Legends VII
Infinity Kid supports Team VICIOUS
Infinity Kid supports Team VICIOUS
Infinity Kid posts videos on PbNation
Infinity Kid supports DLX Technology
Quote:
Originally Posted by bushhog750
Your reg was all the way up though right. Your velocity wasn't high because more air was going around the ball pushing it forward not allowing it to ever achieve a high velocity.
That's what I used to adjust the FPS! That screw was past flush
Infinity Kid is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 05:27 PM #11
bushhog750
 
 
Join Date: Jul 2012
Location: Woodstock, GA
bushhog750 owns a Planet Eclipse Ego
Ok. If your paint was much smaller than the bore of your barrel you would have to turn your reg all the way up to achieve a higher fps. The bolt hitting the ball with all that force was probably causing the paint to break as it was already brittle from the cold.
bushhog750 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 09:39 PM #12
Infinity Kid
Lonely Island
 
Infinity Kid's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bat Country: Michigan
Infinity Kid is playing at Living Legends VII
Infinity Kid supports Team VICIOUS
Infinity Kid supports Team VICIOUS
Infinity Kid posts videos on PbNation
Infinity Kid supports DLX Technology
Quote:
Originally Posted by bushhog750
Ok. If your paint was much smaller than the bore of your barrel you would have to turn your reg all the way up to achieve a higher fps. The bolt hitting the ball with all that force was probably causing the paint to break as it was already brittle from the cold.
I would imagine a mixture of cold, and not perfect bore match caused it!
Infinity Kid is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump