Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 01-05-2013, 07:45 PM #1
03Ramon24S
 
 
03Ramon24S's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Orlando
Annual Supporting Member
Need Help with Orracle Wont fire

Ok so I can't figure out whats going on with this gun and need some help. I cleaned it all up so the noid and sear noid now click and work. But when I gas it up nothing leaks but it wont fire / cycle. Any body have any suggestions??? I tried airing it up with hoses detached on the 3 way and didnt leak air at all out of any of them does that sound right? I did get it to shoot once magicly. Also when I push the orange button on the bottom of the noid it still doesn't cycle.

Tried two different regs as well. And pressure on the gauge is at 400 tried it as low as 200 and up to 600 nothing changed.

Even did a factory reset on the board at least it think i did.

Here is a pic if it helps
http://i1257.photobucket.com/albums/...105_202730.jpg

Last edited by 03Ramon24S : 01-05-2013 at 07:47 PM.
03Ramon24S is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 08:28 PM #2
Darkapollo
 
 
Darkapollo's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: New Cumberland, PA
Your LPR is turned down to 0. If you have no air at the 3way theres your sign. I see its a tickler. Screw the cap in.
The orange button only forces the spool to move, not 'cycle'.
__________________
Darkapollo is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 08:47 PM #3
03Ramon24S
 
 
03Ramon24S's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Orlando
Annual Supporting Member
I screwed the lpr all the way in and it doesnt change anything. It is like something is missing in there. I just put a screw in there to move the brass thingy when i turn it in, and it blew the hose off the ram but it did kinda cycle. Should i just buy a new lpr?
03Ramon24S is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 08:50 PM #4
03Ramon24S
 
 
03Ramon24S's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Orlando
Annual Supporting Member
Here is a pic of it apart if it helps.
http://i1257.photobucket.com/albums/...105_214836.jpg
03Ramon24S is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 09:16 PM #5
Darkapollo
 
 
Darkapollo's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: New Cumberland, PA
Heh you are missing one very key part.. The spring.
Pick up a new LPR.
__________________
Darkapollo is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 09:59 PM #6
03Ramon24S
 
 
03Ramon24S's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Orlando
Annual Supporting Member
Lol thanks for the help I will check out ebay now
03Ramon24S is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 10:02 PM #7
Darkapollo
 
 
Darkapollo's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: New Cumberland, PA
Check customcockers.com
A member on there has a huge lot of parts for sale, also hmcl alwas has a bunch of parts hes selling as well.
__________________
Darkapollo is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 10:59 PM #8
03Ramon24S
 
 
03Ramon24S's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Orlando
Annual Supporting Member
I will check them out I wonder if a spring from one of the shocks on my 1/16 scale r/c cars might work in there. I'll figure it out thank you for the help I was racking my brain and thought I checked everything but apparently not.
03Ramon24S is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 11:11 PM #9
Darkapollo
 
 
Darkapollo's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: New Cumberland, PA
Not likely on the spring.. Its a very stiff spring as that is what keeps the piston and pressure regulated. I will take a picture of it for you in the morning.
__________________
Darkapollo is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump