Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 10-30-2012, 12:54 PM #1
Bwheeler11
 
 
Join Date: Apr 2012
Spire issue

Anyone else having the problem where your spire LEd is constantly blinking red and spinning? Rarely does it turn blue and stop spinning. Is this a problem, a programming issue? It is stock settings.
Bwheeler11 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 10-30-2012, 01:06 PM #2
ROCKNROLLA
 
 
ROCKNROLLA's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: 952
ROCKNROLLA plays in the PSP
ROCKNROLLA owns a Planet Eclipse Geo
ROCKNROLLA plays in the APPA D4 division
ROCKNROLLA supports DLX Technology
change your batteries. This happens to mine when I use low quality batteries/they are running low on charge. It is because the sensor doesent sense tension on the stack. Also turn down the tension to the lowest setting(I think its yellow and should be one blink)
ROCKNROLLA is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 07:48 PM #3
u238
 
 
u238's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Alabama
u238 owns a Planet Eclipse Ego
u238 has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
u238 has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
Quote:
Originally Posted by Bwheeler11 View Post
Anyone else having the problem where your spire LEd is constantly blinking red and spinning? Rarely does it turn blue and stop spinning. Is this a problem, a programming issue? It is stock settings.
I think this is a design fault. The drive pressure setting adjusts how much pressure the spire puts on the ball stack before the drive cuts out, but even on 1 of 5 it's still too much. The problem is that the paddles are too small and/or too soft, so the spire is physically unable to apply that much pressure. I believe that the paddles should be redesigned.
u238 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 01:09 PM #4
bushhog750
 
 
Join Date: Jul 2012
Location: Woodstock, GA
bushhog750 owns a Planet Eclipse Ego
I have had this happen a time or two so far. But its worth a shot. I noticed that when I took mine apart to clean it I didnt get the inner tray in just right and it made my on/off button feel like it was sticking a little, and it made my spire just keep spinning eratically. Try removing your tray and reinstalling. Im not saying this is your problem but it may be. It fixed mine.
bushhog750 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 07:36 PM #5
Lite_em_up
wHaT eVeRs ClEvEr
 
Lite_em_up's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Quote:
Originally Posted by Bwheeler11 View Post
Anyone else having the problem where your spire LEd is constantly blinking red and spinning? Rarely does it turn blue and stop spinning. Is this a problem, a programming issue? It is stock settings.
OP I'm just starting to experience this issue.. idk what it is- im gonna fiddle with it a bit- but then I'm calling virtue
Lite_em_up is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 07:38 PM #6
monty97
SAS Iowa-Team Havoc
 
monty97's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Oskaloosa, Iowa
Annual Supporting Member
monty97 is playing at Living Legends V
monty97 owns a Planet Eclipse Ego
monty97 supports Team VICIOUS
monty97 supports Team VICIOUS
monty97 plays in the APPA beginner division
I have turned down my tension and sensitivity and mine still constantly spins and flashes red. Gets kind of annoying really.
monty97 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2012, 10:14 AM #7
metalmulisha777
mass-holes
 
metalmulisha777's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: MA
metalmulisha777 owns a Planet Eclipse Geo
metalmulisha777 owns a Planet Eclipse Geo
I have mine set on 1 for both sensitivity and ball stack monitoring or whatever it's called , no problems , when I stop shooting it stops spinning , no issues on setting 1 at all
metalmulisha777 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2012, 12:51 PM #8
u238
 
 
u238's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Alabama
u238 owns a Planet Eclipse Ego
u238 has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
u238 has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
Quote:
Originally Posted by metalmulisha777 View Post
I have mine set on 1 for both sensitivity and ball stack monitoring or whatever it's called , no problems , when I stop shooting it stops spinning , no issues on setting 1 at all
I still get problems with smaller, ie. most, paint even on setting 1.
u238 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2012, 03:22 PM #9
SNAKESNIPER (Banned)
 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Toronto
*GASP*

The almighty "best loader ever" Spire has an issue? Don't tell the fanboys, we'll all drown in a river of their tears.
SNAKESNIPER is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2012, 07:57 PM #10
aresfiend
Snake player McFatass
 
aresfiend's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Rice Lake, WI
aresfiend plays in the APPA D4 division
aresfiend has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
aresfiend has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
aresfiend has achieved Level 3 in PbNation Pursuit
aresfiend supports Empire
Quote:
Originally Posted by SNAKESNIPER View Post
The almighty "best loader ever" Spire has an issue? Don't tell the fanboys, we'll all drown in a river of their tears.
At least it's not like the Rotor's potential to jam and the Prophecy's potential for the lid to fly open for little to no reason.
__________________
You may call it fat, I call it bounce padding.
Dynamic broke meter (relevant when adding when trading): I got paid yesterday
EΔRL
aresfiend is online now   Reply With Quote
Old 11-30-2012, 10:10 AM #11
metalmulisha777
mass-holes
 
metalmulisha777's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: MA
metalmulisha777 owns a Planet Eclipse Geo
metalmulisha777 owns a Planet Eclipse Geo
I'm confused ... the issue is that your led is flashing red ? or is it that it keeps turning popcorning your balls ? haha ... I believe that when the led is red it's wen the sensor is sensing movement/sound whatever it detects , and when it's blue it's when the drive is at rest... if it's that you don't like the red color you can turn off the led I believe that should solve it
metalmulisha777 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 01:25 AM #12
Gangsta Pinapplz
Theory in Practice
 
Gangsta Pinapplz's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Pasadena, California
I just got my Spire literally today, thing's beautiful, and put batteries in it, fired it up, annnddd... it started doing this :/ I can fill it with paintballs and it will cycle weirdly like this for a while (blinking all the while), establishing the ballstack I guess, then turn blue, but when it's empty or even like mostly empty it starts doing this.. I think this is a problem because it's supposed to just be a solid red LED and no drive movement when empty, right?

Like OP said, it's just a blinking red LEDand 1/4 turns of the drive (what bugsme is that a blinking red LEDis not even mentioned as begin possible in the manual...). The batteries are solid, there's no yellow LED at startup.

I have no air atm to actually shoot through my dm12 but I feel like the Spire would be feeding oh-so-slow and inconsistantly. Has anyone else who's encountered this issue resolved it???
Gangsta Pinapplz is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 09:56 AM #13
carolinaragetc
 
 
carolinaragetc's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: NC
 has been a member for 10 years
carolinaragetc plays in the PSP
carolinaragetc plays in the APPA D3 division
Shoot it... It doesn't feed off ball stack tension. The faster you shoot the faster it feeds
carolinaragetc is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 01:41 PM #14
aresfiend
Snake player McFatass
 
aresfiend's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Rice Lake, WI
aresfiend plays in the APPA D4 division
aresfiend has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
aresfiend has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
aresfiend has achieved Level 3 in PbNation Pursuit
aresfiend supports Empire
Quote:
Originally Posted by Gangsta Pinapplz View Post
I just got my Spire literally today, thing's beautiful, and put batteries in it, fired it up, annnddd... it started doing this :/ I can fill it with paintballs and it will cycle weirdly like this for a while (blinking all the while), establishing the ballstack I guess, then turn blue, but when it's empty or even like mostly empty it starts doing this.. I think this is a problem because it's supposed to just be a solid red LED and no drive movement when empty, right?

Like OP said, it's just a blinking red LEDand 1/4 turns of the drive (what bugsme is that a blinking red LEDis not even mentioned as begin possible in the manual...). The batteries are solid, there's no yellow LED at startup.

I have no air atm to actually shoot through my dm12 but I feel like the Spire would be feeding oh-so-slow and inconsistantly. Has anyone else who's encountered this issue resolved it???
The Spire isn't a Rotor, it doesn't go full speed until it encounters resistance.

It's activated when you shoot, it's also not supposed to stop when it's empty.
__________________
You may call it fat, I call it bounce padding.
Dynamic broke meter (relevant when adding when trading): I got paid yesterday
EΔRL
aresfiend is online now   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 07:20 PM #15
Gangsta Pinapplz
Theory in Practice
 
Gangsta Pinapplz's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Pasadena, California
True, but the incessant blinking red LED?
Gangsta Pinapplz is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 07:27 PM #16
Luxe4life
Dye Expert
 
Luxe4life's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Middle of Nowhere, TN
Luxe4life owns a Planet Eclipse Geo
Luxe4life owns a Planet Eclipse Lv1
Luxe4life plays in the APPA D4 division
Luxe4life supports DLX Technology
Quote:
Originally Posted by monty97 View Post
I have turned down my tension and sensitivity and mine still constantly spins and flashes red. Gets kind of annoying really.
+1 mine is set at lowest tension and sensitivity and no problems
__________________
O.G. Syndicate
Luxe4life is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 07:30 PM #17
paintballer37991
DedicationMakesGreatness
 
paintballer37991's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Nor Cal 707
paintballer37991 is a Supporting Member
 has been a member for 10 years
paintballer37991 is BST Legit
paintballer37991 plays in the PSP
The spire is sound/shot activated and you must use good quality name brand batteries. I had the same problem as well
paintballer37991 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 08:38 PM #18
aresfiend
Snake player McFatass
 
aresfiend's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Rice Lake, WI
aresfiend plays in the APPA D4 division
aresfiend has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
aresfiend has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
aresfiend has achieved Level 3 in PbNation Pursuit
aresfiend supports Empire
Quote:
Originally Posted by Gangsta Pinapplz View Post
True, but the incessant blinking red LED?
It's that way by design, sorry.

Quote:
Originally Posted by paintballer37991 View Post
The spire is sound/shot activated and you must use good quality name brand batteries. I had the same problem as well
Vibration activated, if your marker is smoother you need to turn up the sensitivity, if it's got a rougher cycle then you turn down the sensitivity.
__________________
You may call it fat, I call it bounce padding.
Dynamic broke meter (relevant when adding when trading): I got paid yesterday
EΔRL
aresfiend is online now   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 09:12 PM #19
joker12187
Axis
 
joker12187's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Tennessee, Murfreesboro
joker12187 plays in the PSP
joker12187 owns a Planet Eclipse Lv1
joker12187 plays in the APPA D4 division
New Batteries! New Name-brand Batteries!
__________________
~ Planet Eclipse ~ Virtue ~ Ninja ~ G.I. Sportz ~

Gear for Sale - 2014 Eclipse Gear - Packs - Etc.


2013 Axis Red - MiLP D5 Race to 2 - 3rd Overall in Series
2013 Downfall - World Cup D5 Race to 2 - 7th Place
2014 Axis - MiLP D4 Race to 4 - 3rd Overall in Series


WTT Deadlywind 12in Carbon Fibur w/ full freak kit for a .688 Dye CF Boomy Back - PM if interested!

middletennesseepaintball.com
joker12187 is online now   Reply With Quote
Old 12-15-2012, 06:17 PM #20
baggedbirds
 
 
baggedbirds's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Fresno,CA
mine acted up today for the first time. I was using a different paint than before. It wont sense the ball stack and keeps pulsing like there is no stack present (Stock settings). It seems like the paint size might have been the issue but not sure. When mine keeps pulsing the paddle is just going under the ball. I am running Procells in mine. A few times it would go blue and stop spinning but not many times today. Never a feeding or keeping up issue though.


does anyones paddles have little strings of rubber on the tips like it been rubbing something?
__________________
Angel - 05 Speed
Warped Sportz - Dark Axe
baggedbirds is online now   Reply With Quote
Old 12-16-2012, 02:06 PM #21
VirtuePaintballMike
 
 
Join Date: Dec 2005
VirtuePaintballMike works for a Paintball manufacturer
Quote:
Originally Posted by baggedbirds View Post
mine acted up today for the first time. I was using a different paint than before. It wont sense the ball stack and keeps pulsing like there is no stack present (Stock settings). It seems like the paint size might have been the issue but not sure. When mine keeps pulsing the paddle is just going under the ball. I am running Procells in mine. A few times it would go blue and stop spinning but not many times today. Never a feeding or keeping up issue though.


does anyones paddles have little strings of rubber on the tips like it been rubbing something?
Either try new good quality batteries or lower the drive force setting (yellow) down to 1. Please give us a call at 631-617-5346 if you still have issues.
__________________
Virtue Paintball
The New Virtue Spire:
VIRTUE SPIRE
1-631-617-5346

Support your paintball store!
VirtuePaintballMike is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump