Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 09-09-2012, 02:02 PM #1
idontknow2007
Head Shot...
 
idontknow2007's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Washington 509
idontknow2007 owns a Planet Eclipse Geo
idontknow2007 owns a Planet Eclipse Ego
idontknow2007 owns a Planet Eclipse Ego
etha stick issue

OK..heres the issue. Etha fires 20-25 times or so, then the bolt stops cycling and it makes a small clicking and air leak puff when trigger is pulled. If you wait 10-15 seconds you can hear a small hiss of escaping air, then it will start to shoot again for another 20-25 times then same issue again.

Bolt is clean and dry, battery is 9.65 volt (energy battery). I have searched this thread for similar issues and all i can find is check battery or bolt...so I know thats not the issue...any thoughts, ideas?

Thanks
__________________
RedDotPaintball.com


05 Red/Black Ego,07 Ghost Ego,Prestege GSL
idontknow2007 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 09-09-2012, 02:31 PM #2
idontknow2007
Head Shot...
 
idontknow2007's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Washington 509
idontknow2007 owns a Planet Eclipse Geo
idontknow2007 owns a Planet Eclipse Ego
idontknow2007 owns a Planet Eclipse Ego
video of issue

__________________
RedDotPaintball.com


05 Red/Black Ego,07 Ghost Ego,Prestege GSL
idontknow2007 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 03:10 PM #3
Snowbone
Caleb Adrian
 
Snowbone's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Moscow, ID
Snowbone owns a Planet Eclipse Geo
Snowbone has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
Snowbone has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
Big possibility of it being the poppet spring give that a look and see what it looks like and if it is at all bent or extremely compressed it needs to be replaced.
Snowbone is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 03:43 PM #4
idontknow2007
Head Shot...
 
idontknow2007's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Washington 509
idontknow2007 owns a Planet Eclipse Geo
idontknow2007 owns a Planet Eclipse Ego
idontknow2007 owns a Planet Eclipse Ego
...

Thats what i was thinking after i took it all apart...the spring is a little out of whck...just slightly. Will replace and post outcome...thank you.
__________________
RedDotPaintball.com


05 Red/Black Ego,07 Ghost Ego,Prestege GSL
idontknow2007 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 04:08 PM #5
Snowbone
Caleb Adrian
 
Snowbone's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Moscow, ID
Snowbone owns a Planet Eclipse Geo
Snowbone has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
Snowbone has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
No problem you should also wipe down the bolt and make sure it is pretty close to dry it doesn't work well with lube on the bolt at all.
Snowbone is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 09:47 AM #6
Simonl91
 
 
Join Date: Oct 2012
Location: Norway
I am having the same problem, i have taken it appart and maintained it according to the manual. I have also tried and change the poppet spring and some O-rings, but this only worked for a little while, and than the probelm was back.
Simonl91 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 10:16 AM #7
Nicky T
Eclipse Customer Service
 
Nicky T's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Planet, Manchester
Annual Supporting Member
 has been a member for 10 years
Nicky T works for a Paintball manufacturer
Nicky T supports Bob Gurnsey
If you have a look at your bolt bumper, is it flat on both sides or does one side have some raised ridges on?

Also, check the o-rings on the outside of your Valve Body. Use 20x2's as the three external or-ings to create a better seal.

Please let me know how you get on.

Nicky T
__________________
Any feedback is always welcome. Email me at nick.t@planeteclipse.com with your comments.

Follow me on Twitter: https://twitter.com/NickyTruter
Nicky T is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2012, 10:43 AM #8
Simonl91
 
 
Join Date: Oct 2012
Location: Norway
The bumper is flat on both sides.
I changed and lubed the O-rings on the Valve body, but it didnt help.
Simonl91 is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2012, 06:14 AM #9
Nicky T
Eclipse Customer Service
 
Nicky T's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Planet, Manchester
Annual Supporting Member
 has been a member for 10 years
Nicky T works for a Paintball manufacturer
Nicky T supports Bob Gurnsey
Having ensured that you have registered your marker for warranty via: https://warranty.planeteclipse.com/site/signin, please contact your nearest Eclipse Service Centre (http://www.planeteclipse.com/site/service_centres) and arrange to send your Etha into them to be repaired.

Nicky T
__________________
Any feedback is always welcome. Email me at nick.t@planeteclipse.com with your comments.

Follow me on Twitter: https://twitter.com/NickyTruter
Nicky T is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump