Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 09-02-2012, 07:35 PM #1
Demon7899
 
 
Demon7899's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Brooklyn, NY
Demon7899 owns a Planet Eclipse Ego
Demon7899 owns a Planet Eclipse Lv1
Demon7899 has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
Ego9 issues

Ok guys. I'm at my wits end. This is my first Ego and I'm having some problems with it. Any input from you guys would help.

The issue I am having is when shooting the ego. I gas up the marker and the bolt kicks back. But when I load up and shoot the marker the bolt will cycle, but no air will come out of the barrel. I took it fully apart for the first time today and cleaned and lubed everything. Put it back together and I am having this issue. I took it back apart to check and make sure I put everything in right and I have. So I am at my wits end.

Any Ideas?
__________________
Midnight Ego Lv1
Earth Spire w/ SF
Ninja 77/4500

EgoLv1 Green/black
70/4500
Spire w/ Crown SF


Long Live Paintball NJ Shooters 365
Demon7899 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 09-02-2012, 09:40 PM #2
abenguyen
Abe Na-Goo-Yen
 
abenguyen's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: DFW, TX
abenguyen owns a Planet Eclipse Geo
abenguyen owns a Planet Eclipse Geo
abenguyen posts videos on PbNation
abenguyen plays in the APPA beginner division
abenguyen supports DLX Technology
Make sure you have a fresh battery. Check to make sure the bolt inlet hole is facing down. Reset board to factory settings. Set LPR to flush. HPR to chrono.
abenguyen is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 10:24 PM #3
valvepin
Straightshooter
 
valvepin's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: the south
Annual Supporting Member
valvepin is BST Legit
valvepin donated to help Peyton Trent
valvepin owns a Planet Eclipse Ego
valvepin supports Team VICIOUS
valvepin supports Pev's Paintball
valvepin has achieved Level 4 in PbNation Pursuit
valvepin is attending Decay of Nations VI
Quote:
Originally Posted by abenguyen View Post
Make sure you have a fresh battery. Check to make sure the bolt inlet hole is facing down. Reset board to factory settings. Set LPR to flush. HPR to chrono.
also make sure it not in training mod
valvepin is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 11:29 PM #4
somers
 
 
Join Date: Mar 2010
somers owns a Planet Eclipse CSL
somers owns a Planet Eclipse Ego
somers owns a Planet Eclipse Ego
Quote:
Originally Posted by valvepin View Post
also make sure it not in training mod
This
somers is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 11:46 PM #5
Demon7899
 
 
Demon7899's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Brooklyn, NY
Demon7899 owns a Planet Eclipse Ego
Demon7899 owns a Planet Eclipse Lv1
Demon7899 has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
Not in training mode. If it was the bolt would not cycle. I haven't changed the battery as of yet. I just put it in a week ago. but I will switch it out tomorrow. Thanks for the input so far guys.
__________________
Midnight Ego Lv1
Earth Spire w/ SF
Ninja 77/4500

EgoLv1 Green/black
70/4500
Spire w/ Crown SF


Long Live Paintball NJ Shooters 365
Demon7899 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 10:09 AM #6
RippedRippa
ЯR
 
RippedRippa's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: New England
RippedRippa owns a Planet Eclipse Ego
RippedRippa is an NCPA player
RippedRippa supports Pev's Paintball
RippedRippa plays in the APPA D5 division
What is your dwell?
Definitely try resetting back to stock settings.
RippedRippa is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 02:59 PM #7
Demon7899
 
 
Demon7899's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Brooklyn, NY
Demon7899 owns a Planet Eclipse Ego
Demon7899 owns a Planet Eclipse Lv1
Demon7899 has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
Dwell is stock. I just rebuilt the ego and replaced all the orings. Hopefully that does the it.
__________________
Midnight Ego Lv1
Earth Spire w/ SF
Ninja 77/4500

EgoLv1 Green/black
70/4500
Spire w/ Crown SF


Long Live Paintball NJ Shooters 365
Demon7899 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 03:12 PM #8
tonycon
Knuckleheads Paintball
 
tonycon's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Chi-Town
Annual Supporting Member
tonycon owns a Planet Eclipse Geo
tonycon owns a Planet Eclipse Ego
tonycon owns a Planet Eclipse Lv1
tonycon supports our troops
tonycon is Legendary
tonycon owns a Planet Eclipse GSL
Did you take out the valve guide?
__________________
Swamp SLS-whitebrown CSL-Midnight/Poison LV1 Pure/Prestige GSL

Proudly Sponsored By:
PBExplosion VirtueSpire Valken Paintball

KnuckleHeads Paintball Team
Game footage
tonycon is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 03:50 PM #9
Cracker_35
Saltine or Graham?
 
Cracker_35's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Georgia
Annual Supporting Member
Cracker_35 has achieved Level 5 in PbNation Pursuit
Cracker_35 is Legendary
Make sure the bolt's not upside down.

Not sure if that would cause your problems though.
Cracker_35 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 08:56 PM #10
Dablad3
 
 
Join Date: Aug 2011
Just had a similar issue on my ego 9 and it turns out my solenoid was blown :l my bolt would cycle but only had enough power to push the balls a foot out of the barrel.
Dablad3 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 09:40 PM #11
piggman2
Numquam non paratus
 
piggman2's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Arizona
Annual Supporting Member
piggman2 plays in the PSP
piggman2 owns a Planet Eclipse Lv1
Quote:
Originally Posted by tonycon View Post
Did you take out the valve guide?
If its in upside down you'd have a issue like this.
__________________
EGO-9

Everyone I know is in one of two categories,

1. You're either too important to lose to lie to you, or 2. I don't really care about your feelings enough to care what you think so I won't lie to you.....Either way you get the truth.
piggman2 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump