Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 04-04-2012, 02:11 PM #1
Kidd88
 
 
Kidd88's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Lafayette, IN
Kidd88 owns a Planet Eclipse Ego
Vicious Ego 10 - first shot drop off

Recently bought this marker used, but love it when it's shooting. After a good cleaning it is shooting really well after the first ball is out of the way. However, that first ball will barely come out the barrel, so I have to keep shooting every 10 seconds or so before the start of a point to keep the marker from having issues. Also, at the chrono, when shooting with several seconds between shots it will chrono at 230 or 240, but one shot after another will chrono at 290-300. Can anyone help?
__________________
Aaron Kidd #88
The BARN ASSASSINS
Kidd88 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 04-04-2012, 03:16 PM #2
daez
thursdae
 
daez's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Texas [214]
daez owns a Planet Eclipse Ego
daez has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
Change all the rammer orings

If that doesn't change anything, strip down the inline reg and clean/lube it again

Last edited by daez : 04-04-2012 at 03:20 PM.
daez is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 03:16 PM #3
LDBubba
Darkness Prevails
 
LDBubba's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Chicago, Illinois
LDBubba plays in the PSP
LDBubba is playing at Living Legends V
LDBubba is playing at Living Legends VII
LDBubba plays in the APPA D4 division
Have you tried cleaning the LPR & HPR then resetting everything to stock settings (dwell, LPR, etc) and see if FSDO persists?
__________________
Bradley University Braves College Paintball team Alumni 2009; Please help support the NCPA

Chi-Town Fury #12 - Proudly sponsored by Badlandz, BBT, GI Sportz, Virtue, & CC Paintball
https://www.facebook.com/pages/Chi-T...96750657021648

Old Feedback: http://www.pbnation.com/showthread.p...hreadid=517379
LDBubba is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 03:27 PM #4
Kidd88
 
 
Kidd88's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Lafayette, IN
Kidd88 owns a Planet Eclipse Ego
I cleaned and lubed the entire gun per the Ego manual, but did not change any orings as I didn't see any that looked bad. I did not change any settings either.
__________________
Aaron Kidd #88
The BARN ASSASSINS
Kidd88 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 03:43 PM #5
ActionExpress
Alex Williams
 
ActionExpress's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Bay Area
ActionExpress plays in the PSP
ActionExpress plays in the APPA Pro division
New brand name battery?
__________________
Los Angeles Ironmen
Paintball Sports Promotions
WCPPL
Dye Precision
Santa Clara Paintball
ActionExpress is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 04:02 PM #6
daez
thursdae
 
daez's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Texas [214]
daez owns a Planet Eclipse Ego
daez has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
Quote:
Originally Posted by Kidd88 View Post
I cleaned and lubed the entire gun per the Ego manual, but did not change any orings as I didn't see any that looked bad. I did not change any settings either.
Even if the orings look good on the rammer, change them. Also, try a new brand name battery, reset to stock settings.

If it still persists try increasing the FSD Comp parameter a little and testing it.
daez is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 05:08 PM #7
Kidd88
 
 
Kidd88's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Lafayette, IN
Kidd88 owns a Planet Eclipse Ego
Brand new Energizer Max. I'll try the orings and setting and see how it goes! Thanks!
__________________
Aaron Kidd #88
The BARN ASSASSINS
Kidd88 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 06:09 PM #8
MrMetal1091
IM SHOOTING PEOPLE!
 
MrMetal1091's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: South Jersey
MrMetal1091 plays in the PSP
MrMetal1091 owns a Planet Eclipse Geo
MrMetal1091 plays in the APPA D4 division
MrMetal1091 has achieved Level 3 in PbNation Pursuit
if none of the above works your pilot valve may be going bad
__________________
Playground Resurrection #11
OnPoint Paintball Supply
The PLAYGROUND
Captainoring.com
Raza
MrMetal1091 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 07:01 PM #9
pbizlife
 
 
pbizlife's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Tampa,FL
pbizlife plays in the PSP
pbizlife posts videos on PbNation
Quote:
Originally Posted by MrMetal1091 View Post
if none of the above works your pilot valve may be going bad
This... happened to mine, first it one shot, then it wouldn't fire at all
pbizlife is online now   Reply With Quote
Old 04-06-2012, 11:19 PM #10
Zman9398
APOCALYPSE
 
Zman9398's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Dirty jerzey
Zman9398 owns a Planet Eclipse Ego
Zman9398 is for the Gunfight
Zman9398 posts videos on PbNation
Zman9398 has achieved Level 3 in PbNation Pursuit
Zman9398 supports DLX Technology
Try changing the battery same thing happened to my ego 8 and it fixed it all.
__________________
I look at everyone elses gun sales and I say " Damn, why don't my threads ever look like that?"
All your guys flashy colors and girls with 50 cal. amunition belts wrapped around them with their bikinis on! I realized I need bring it to the next level. I still haven't thought of how to but for now I'm clueless

SPUMP THREAD

http://http://www.pbnation.com/showthread.php?p=73584031#post73584031
Zman9398 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump