Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 10-04-2011, 03:21 AM #1
paintballer231
Avalanche Canada/FS Swarm
 
paintballer231's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vancouver Canada
paintballer231 owns a Planet Eclipse Ego
paintballer231 supports Team VICIOUS
paintballer231 supports Sherwood Forest
Im stumped Issues:Yakuza Equipped

I have an unamed body,unknown valve.Hammer Spring is Red.Pressure is 300.
IVG is flush
Cocking Rod is set to cock and leave about an 1/8 of space so the rear lug doesnt damage the slot.Noid releases the lug at about 50% of the noids throw.
Shocktech LPR and Ram .
Yak is stock settings.
1.With the stock Eblade it cycles fine once I have the LPR Adjusted.
Once swapped to to the Yak Board
2.It acts like the LPR is low and has issues cocking consistently.
__________________
James M
Click Hereto add me on Facebook!
paintballer231 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 10-04-2011, 10:08 AM #2
x Wild Bill x
 
 
Join Date: Apr 2007
Sounds like the Yak Board isn't powering the solenoid long enough for it to let the ram completely cock the gun. Not sure if/how, but can you adjust the time/dwell the solenoid is activated? Sorry I don't know more about the Yak Board, but the problem sounds like it must be with that since the gun operates normally with a stock board.

Good luck,
Bill
x Wild Bill x is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 10:31 AM #3
dbkid0486
 
 
dbkid0486's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: New Jersey
Annual Supporting Member
Ive had an issue like this with my eclipse boards and it was caused by the tang not completely breaking the optical sensor.

Is that happening? Or is light getting in to that area while you are testing this?
__________________
Feedback

ClosedBoltBallers
dbkid0486 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 02:07 PM #4
paintballer231
Avalanche Canada/FS Swarm
 
paintballer231's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vancouver Canada
paintballer231 owns a Planet Eclipse Ego
paintballer231 supports Team VICIOUS
paintballer231 supports Sherwood Forest
Nope.Light Free Since 93.

It cocks but anything above say 10 BPS ,it has issues catching the lug.Lug is brand new and sear is fine.
__________________
James M
Click Hereto add me on Facebook!
paintballer231 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 02:22 PM #5
blame it on god
Rotten to the core
 
blame it on god's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Miami, FL.
blame it on god has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
Maybe the yakuza has a shorter CON time (cocking time)than an eblade? Is this with eye on?
__________________
MACDEV
blame it on god is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 06:17 PM #6
JFGhost
 
 
JFGhost's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
...does the lug have nice "square" edges or are they rounded over. Eblades neeg square lugs...

This is a no go...

JFGhost is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 12:48 AM #7
Rebel_816
Don't eat that....
 
Rebel_816's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Lynn, AR
check your lug as posted, then check whatever the yakuza has for the cocking noid "on" time...i want to say its stock setting was lower than the eblades..

edit: make sure you are using a fresh, name brand battery like duracell or energizer. e-cockers have always been hard on batteries.
__________________
Rapper
Rebel_816 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 03:00 AM #8
paintballer231
Avalanche Canada/FS Swarm
 
paintballer231's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vancouver Canada
paintballer231 owns a Planet Eclipse Ego
paintballer231 supports Team VICIOUS
paintballer231 supports Sherwood Forest
Thanks for the pointers guys but thats all very basic stuff to me.I relubed the entire marker,I will know tommorow how it operates!
__________________
James M
Click Hereto add me on Facebook!
paintballer231 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2011, 11:14 AM #9
aquadgio1
Im your huckleberry
 
aquadgio1's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: National City, CA
aquadgio1 is a Supporting Member
 has been a member for 10 years
aquadgio1 owns a Planet Eclipse Ego
aquadgio1 has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
Any updates?
__________________
Feeback 32 pos/zero neg
My Nexus DC2
NEXUS SIGNATURE YAK'D
NEXUS SHOOTING VID
Black Widow Paintball
Krush's Paint & Air
Stick-Em Paintball
Velocity Paintball

Last edited by aquadgio1 : 10-06-2011 at 11:16 AM.
aquadgio1 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2011, 12:28 PM #10
paintballer231
Avalanche Canada/FS Swarm
 
paintballer231's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vancouver Canada
paintballer231 owns a Planet Eclipse Ego
paintballer231 supports Team VICIOUS
paintballer231 supports Sherwood Forest
I will be working on it a bit later today!
__________________
James M
Click Hereto add me on Facebook!
paintballer231 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2011, 12:40 PM #11
paintballer231
Avalanche Canada/FS Swarm
 
paintballer231's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vancouver Canada
paintballer231 owns a Planet Eclipse Ego
paintballer231 supports Team VICIOUS
paintballer231 supports Sherwood Forest
I will be working on it a bit later today!
__________________
James M
Click Hereto add me on Facebook!
paintballer231 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2011, 01:16 PM #12
dbkid0486
 
 
dbkid0486's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: New Jersey
Annual Supporting Member
Is your Sear spring old? Hows the tension on it? Did you try to stretch it a little? Or Replace it.

or

Maybe drop your lug down a hair?

or

Up your LPR slightly?

or

IIRC, the Yakuzas "SON" time is factory preset to 3.0 while the Eblade's is 4.0.
__________________
Feedback

ClosedBoltBallers

Last edited by dbkid0486 : 10-09-2011 at 05:45 PM.
dbkid0486 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2011, 02:59 PM #13
EvilAuthorityX
PUMPER_TYLER
 
EvilAuthorityX's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Long Beach CA
EvilAuthorityX is attending Decay of Nations VI
do you have the noids plugged into the correct plugs

3way-to 3 way plug

clapper to clapper plug
__________________
PS131
98 STO sniper

EvilAuthorityX is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2011, 11:50 PM #14
paintballer231
Avalanche Canada/FS Swarm
 
paintballer231's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vancouver Canada
paintballer231 owns a Planet Eclipse Ego
paintballer231 supports Team VICIOUS
paintballer231 supports Sherwood Forest
Turned out that it needed Lube

Anyone have any slightly faster than stock presets?
__________________
James M
Click Hereto add me on Facebook!
paintballer231 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2011, 01:52 PM #15
paintballer231
Avalanche Canada/FS Swarm
 
paintballer231's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vancouver Canada
paintballer231 owns a Planet Eclipse Ego
paintballer231 supports Team VICIOUS
paintballer231 supports Sherwood Forest
Quote:
Originally Posted by dbkid0486 View Post
Is your Sear spring old? Hows the tension on it? Did you try to stretch it a little? Or Replace it.

or

Maybe drop your lug down a hair?

or

Up your LPR slightly?

or

IIRC, the Yakuzas "SON" time is factory preset to 3.0 while the Eblade's is 4.0.
Is there any way to adjust Clapper SON time.
__________________
James M
Click Hereto add me on Facebook!
paintballer231 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump