Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 10-01-2011, 08:53 PM #1
joshjones736
 
 
joshjones736's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
DYE NT first shot dropp off

My NT has some first shot drop off issues. Like it does this like after i shoot, then wait for like 10 seconds to shoot again. it's really odd. Is it a dwell problem?
joshjones736 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 10-01-2011, 11:50 PM #2
Nic#27
change the equation
 
Nic#27's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Northwest
Nic#27 is one of the top 1000 posters on PbNation
Nic#27 supports DLX Technology
Dwell at 7, Replace dynamic orings and lube with a light coat of dow33
__________________
Momentum
ECA & VSB

Gearbag sale
dyecam dm14
Nic#27 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 10:38 AM #3
joshjones736
 
 
joshjones736's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
thanks

Quote:
Originally Posted by Nic#27 View Post
Dwell at 7, Replace dynamic orings and lube with a light coat of dow33
also Im kinda new at this so which ones are the dynamic orings? sorry for my newbness. first superhigh end gun
joshjones736 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 10:49 AM #4
Feloniousnick
 
 
Feloniousnick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Mobile, AL
Feloniousnick plays in the APPA D5 division
The o-rings that move like the o-rings on the bolt are the dynamic ones. Non-dynamic o-rings would be the ones on the cans of bolt systems and bolt guides that don't move when the marker is firing.

--I'd say first make sure you get a fresh and brand new brand name battery.

-- If that doesn't fix it then check/replace o-rings and properly re-lube the bolt.

--If that doesn't fix it then reset the dwell to factory settings and re-chrono to the 285 area.
Feloniousnick is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 10:51 AM #5
joshjones736
 
 
joshjones736's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
1 solution kinda to my first shot drop of. when i go into different places like snap shooting. i think my detents are damaged. and my gun is not being efficient at all
joshjones736 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 11:22 AM #6
Feloniousnick
 
 
Feloniousnick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Mobile, AL
Feloniousnick plays in the APPA D5 division
1. Change battery
2. Clean/re-lube marker
3. RESET THE GUN TO STOCK SETTINGS AND CHRONO AT 285

4. So if none of those worked, re-lube the HPR and replace the detents.

If all of that didn't work then there is something wrong with your marker that it would be best to send it in to have fixed.


As far as the efficiency, what spacers/inserts do you have. The manual should tell you which are best for efficiency or smooth shooting etc.
Feloniousnick is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 12:52 PM #7
joshjones736
 
 
joshjones736's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
I have the spacer rod body thing and one spacer ring. and i think the blue tip is in there.
joshjones736 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump