Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 01-26-2013, 04:43 PM #1
lonewolf411
 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Jersey
98 Response trigger only automatic!!!

I have a 98 custom platinum with a response trigger and when i hook up my HPA tank to it and pull the trigger whether the screw is all the way in or out it is full auto.
lonewolf411 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 01-26-2013, 05:04 PM #2
Rubbr Chickin
Professional Eye Poker
 
Rubbr Chickin's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: 17042, Pennsylvania
Rubbr Chickin is playing at Living Legends VI
Rubbr Chickin supports Empire
Uncontrolled full auto like you pull the trigger and it doesnt stop and you chop paint or full auto as in the RT is doing what its supposed to?
__________________
Rubbr Chickin is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 05:12 PM #3
lonewolf411
 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Jersey
Quote:
Originally Posted by Rubbr Chickin View Post
Uncontrolled full auto like you pull the trigger and it doesnt stop and you chop paint or full auto as in the RT is doing what its supposed to?
uncontrolled full auto, its like the piston is right up against the trigger and as soon as i pull it it doesnt stop
lonewolf411 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 05:16 PM #4
Rubbr Chickin
Professional Eye Poker
 
Rubbr Chickin's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: 17042, Pennsylvania
Rubbr Chickin is playing at Living Legends VI
Rubbr Chickin supports Empire
I believe if you put the screw all the way in it shouldnt even use the RT because it will plug the gap. Im not too well versed in RT diagnostics and its been a while since ive used one.

Have you tried removing the RT and see if it still goes out of control? That would be my next step.
__________________
Rubbr Chickin is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 05:19 PM #5
lonewolf411
 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Jersey
Quote:
Originally Posted by Rubbr Chickin View Post
I believe if you put the screw all the way in it shouldnt even use the RT because it will plug the gap. Im not too well versed in RT diagnostics and its been a while since ive used one.

Have you tried removing the RT and see if it still goes out of control? That would be my next step.
I fixed the full auto portion as of now. It seems my velocity was up all the way and im guessing pushing too much air into the trigger and making it go insane. I dialed the velocity back alot! and it does not go into full auto mode anymore but it still does not have the feel of getting a burst down. now its just single fire
lonewolf411 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 05:33 PM #6
Rubbr Chickin
Professional Eye Poker
 
Rubbr Chickin's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: 17042, Pennsylvania
Rubbr Chickin is playing at Living Legends VI
Rubbr Chickin supports Empire
That makes sense I guess. RTs are tricky. Glad you fixed it.
__________________
Rubbr Chickin is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 07:32 PM #7
EliteGeek91
I'ma 'Bout My Bizniz
 
EliteGeek91's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Central, TX
EliteGeek91 is BST Trusted
EliteGeek91 is playing at Living Legends VI
EliteGeek91 owns a Planet Eclipse Etek
EliteGeek91 supports Team VICIOUS
EliteGeek91 has achieved Level 3 in PbNation Pursuit
Yeah gotta watch those Response triggers, my friend has one, and did the same thing, has his velocity up high, so all that excess gas made the trigger reset without him even touching it.
__________________
Live Fast, Die Young.
EliteGeek91 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 09:38 AM #8
inferno2inferno
 
 
inferno2inferno's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Whenever installing a new trigger it always important to make sure it is not in a position where it is permanently depressed or else you will get full auto issues. Happens with a lot of markers.
__________________
You do not know what you do not know
inferno2inferno is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 06:06 PM #9
lonewolf411
 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Jersey
OK so it isnt going full auto anymore. But i went to my local paintball shop and asked him about it. He put a tank on it and shot it and it worked like a charm, the trigger was acting like a response trigger kicking back and stuff. So when i went home and put in my 68/45 crossfire tank it didnt go full auto but it wouldnt respond like it did at the shop. Just single fire. Could it be because the velocity is too low now? Maybe the tank he used was a lower/higer pressure tank?
lonewolf411 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 07:09 PM #10
lonewolf411
 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Jersey
It has to have something to do with my tank! i tried to increase the velocity and mess around with the response trigger valve. When i put the velocity up it will go back into full auto mode. What could be wrong with the tank? the gun worked fine on the tank at the shop.
lonewolf411 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 07:56 AM #11
tonycon
Knuckleheads Paintball
 
tonycon's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Chi-Town
Annual Supporting Member
tonycon owns a Planet Eclipse Geo
tonycon owns a Planet Eclipse Ego
tonycon owns a Planet Eclipse Lv1
tonycon supports our troops
tonycon is Legendary
tonycon owns a Planet Eclipse GSL
Is the tank high pressure? If the tank does not output AT LEAST 850 psi the rt will runaway fire because there is not enough pressure to force the hammer back to the sear.
__________________
Swamp SLS-whitebrown CSL-Midnight/Poison LV1 Pure/Prestige GSL

Proudly Sponsored By:
PBExplosion VirtueSpire Valken Paintball

KnuckleHeads Paintball Team
Game footage
tonycon is online now   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 05:20 PM #12
lonewolf411
 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Jersey
Quote:
Originally Posted by tonycon View Post
Is the tank high pressure? If the tank does not output AT LEAST 850 psi the rt will runaway fire because there is not enough pressure to force the hammer back to the sear.
Yes you are correct! i bought it to my local shop and they assured it was low pressure. They tried to replace the low pressure with a high pressure regulator and noticed it would not unscrew from the bottle which i was told means they used red loctite on the regulator. Idk what to do next and would take all the info or guidance i can acquire from you guys. Thanks in advance
lonewolf411 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 08:49 PM #13
tonycon
Knuckleheads Paintball
 
tonycon's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Chi-Town
Annual Supporting Member
tonycon owns a Planet Eclipse Geo
tonycon owns a Planet Eclipse Ego
tonycon owns a Planet Eclipse Lv1
tonycon supports our troops
tonycon is Legendary
tonycon owns a Planet Eclipse GSL
If your pro shop cant swap the reg for you you can contact ninja paintball (my preference) or crossfire. Send a pm to rob@ninjapaintball and he can definitely help you out. Glad I could help!
__________________
Swamp SLS-whitebrown CSL-Midnight/Poison LV1 Pure/Prestige GSL

Proudly Sponsored By:
PBExplosion VirtueSpire Valken Paintball

KnuckleHeads Paintball Team
Game footage
tonycon is online now   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 11:42 PM #14
lonewolf411
 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Jersey
Quote:
Originally Posted by tonycon View Post
If your pro shop cant swap the reg for you you can contact ninja paintball (my preference) or crossfire. Send a pm to rob@ninjapaintball and he can definitely help you out. Glad I could help!
Ok thanks! I called ninja and talked to them on the phone and said they cant do anything because it has a crossfire regulator on it. Ill try and shoot him a pm though
lonewolf411 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump