Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 06-07-2010, 04:31 PM #1
thedaltonator4
 
 
thedaltonator4's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: COLORADO!
XTS problem!

ok lately my oh so faithful XTS has been giving me some problems.
Im not real knowledgeable about the internals... i cant even get the bolt out from the back! But anyways on to the problem!
Ok when i fire and pull the trigger (obvipously) the gun will go BLLLAAAAAPPP!
Kinda likes its firing REALLY fast and then stop. any ideas? i could possibly make a vid...
__________________
You Gotta love What ya Doin! Or don't DO It At ALL!
thedaltonator4 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 06-07-2010, 10:57 PM #2
thedaltonator4
 
 
thedaltonator4's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: COLORADO!
ok ya air is full at the time and sometimes it will shoot fine then go BLLLARRRP! i cleaned the internals besides the valve, maybe its an oring on the valve? any ideas on how to take out the valve?
__________________
You Gotta love What ya Doin! Or don't DO It At ALL!
thedaltonator4 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2010, 10:57 AM #3
adamspyder
 
 
adamspyder's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Rochester, NY area
There is a set screw on the top of the gun under the sight rail. You have to remove the bolt assembly. Remove the set screw and I use a gun cleaning rod with a wad of soft cloth to carefully push out the valve from the front or barrel end. Be careful not to benb the power tube. Clean and lube, and reinstall. Hope this helps. I might be able to do some photos of it next week.
__________________
Adamspyder- we are paintball folk, paint runs deep in our veins.

Paintballin' since 1986
C6, C1 & C2


If thou shalt confess with thy mouth the Lord Jesus, and shalt believe in thine heart that God hath raised him from the dead, thou shalt be saved. Romans 10:9
adamspyder is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2010, 08:25 AM #4
Desperado_Ghost
Started playing in 1998
 
Desperado_Ghost's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Green Bay, WI
Desperado_Ghost is playing at Living Legends V
Desperado_Ghost is for the Gunfight
Desperado_Ghost is for the Gunfight
Desperado_Ghost posts videos on PbNation
Desperado_Ghost is reppin' sidebar 4 life
Sorry that I did not see this sooner. I suggest you clean and lube the marker like the poster above mentioned.

I would almost bet that your velocity setscrew has been moved a bit, as my XTS did that from time to time. I suggest you re`chrono the marker and set it around 270 for the best performance.

If it still acts up after that then please let me know.
__________________
I am the most cynical person on earth.
Desperado_Ghost is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump