Find fields & stores near you!
Find fields and stores
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Thread Tools
Old 04-11-2010, 11:22 PM #1
Join Date: Apr 2010
SLG Problem

I got an 08 Proto SLG and it only runs at around 230 fps. If it runs higher then that, it will just keep firing, without pulling the trigger.. I think it's the solenoid. Can you guys help me out?
CXBL18 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Old 04-12-2010, 08:05 AM #2
fistfull o'sunshine & joy
jonotwist's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: NE ohio
Annual Supporting Member
jonotwist is playing at Living Legends VIII
jonotwist plays in the APPA D5 division
jonotwist is one of the top 500 posters on PbNation
jonotwist supports Empire
usually when the gun is going full auto, check to make sure your firing can orings are in good shape and lubed properly. then check to see if the bolt lip or sear is excessively worn.
jonotwist is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 10:58 PM #3
Time To Shine
... ya
Time To Shine's Avatar
Join Date: Jan 2010
Location: Rochester, NY
Time To Shine owns a Planet Eclipse Geo
Time To Shine owns a Planet Eclipse Ego
is it your trigger sensitivity? if its too low or high (i forgot which one), that could cause it to keep firing.
I hate how people don't leave feedback on here. So if you want feedback, you must leave feedback first.
Should you trust me? YES (Proof)
Time To Shine is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 12:53 PM #4
The Inflicted
.detcilfnI ehT
The Inflicted's Avatar
Join Date: Jan 2002
Location: Chattanooga, TN
Reduce the amount of lubrication you're using, and if there is any lube built up on the sear itself, remove that.

If the problem persists you might be able to remedy it by removing the sear spring, stretching it a little, and replacing it. Know that stretching this spring too much will make it so strong that the solenoid will no longer have enough power to trip the sear, and the gun will not fire.
The Inflicted is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 10:32 PM #5
Kenosha Baller
jferkin's Avatar
Join Date: Jun 2009
Location: Kenosha, WI
jferkin owns a Planet Eclipse Etek
no 230 is to low for the gun. if its normaly under 240 itll go into full auto.
jferkin is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2010, 12:11 AM #6
babyboyG3's Avatar
Join Date: Aug 2009
Location: Lemoore
babyboyG3 owns a Planet Eclipse Ego
babyboyG3 supports Team VICIOUS
ya a buddy of mine has a 08 proto and his willl not fire at all,,, he even tried to trip the sear with his finger while aired up and the gun will still not shoot,, we got no klue wut the problem is
~Bring ME PINK IONS!!~~


White Limed SL8R!!!!!!
babyboyG3 is offline   Reply With Quote

Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump