Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 12-02-2008, 09:42 PM #1
carlson94
 
 
carlson94's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Boone, Iowa
Exclamation Epiphany

I'm getting a Epiphany soon and i was wondering if i needed to lower the fps down. I was wonder this because every one says its ready to go out of the box. SO i was just wondering if i needed to change the fps thanx!
__________________
-Team Insanity-
carlson94 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2008, 08:43 AM #2
ibw5002
 
 
Join Date: Nov 2008
i had to change all the settings up a little bit but all of them may be different. just gonna have to wait and find out.
ibw5002 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2008, 12:37 AM #3
team prodigy leader
 
 
team prodigy leader's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
yea my gun was a little bit off well enough to where it mattered
__________________
~JUSTIN~ TEAM PRODIGY LEADER
COLUMBUS OH
team prodigy leader is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2009, 05:08 PM #4
teamblackout32
 
 
teamblackout32's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tulsa
its not ready to go outta the box i tryed and i had to send it back cause i had a high pressure tank and its a low pressure gun
__________________
Name: Kevin
Team: Blackout
Sponsor: Hercules Tires
Setup: SP Epiphany, Empire Tank, Dye Rotor
Division: D3
Position: Mid
Number: 32
Nickname:Wasp
teamblackout32 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2009, 06:00 PM #5
paintballinfl
 
 
paintballinfl's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Tampa
Quote:
Originally Posted by teamblackout32 View Post
its not ready to go outta the box i tryed and i had to send it back cause i had a high pressure tank and its a low pressure gun
What are you talking about? No it's not
paintballinfl is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2009, 06:01 PM #6
bracer028
 
 
bracer028's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Quote:
Originally Posted by teamblackout32 View Post
its not ready to go outta the box i tryed and i had to send it back cause i had a high pressure tank and its a low pressure gun
what that doesn't make sense...how can you play for a team?
bracer028 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2009, 09:17 AM #7
Douger215
Douger
 
Douger215's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kansas
ummm is that guy serious?
__________________
Epidemic 2k1 R.I.P.
Douger215 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2009, 10:31 AM #8
victoralphacharlie2
StL
 
victoralphacharlie2's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: INDIANA
victoralphacharlie2 is playing at Living Legends V
victoralphacharlie2 owns a Planet Eclipse Ego
victoralphacharlie2 supports Team VICIOUS
victoralphacharlie2 plays in the APPA D4 division
victoralphacharlie2 supports Empire
Yea man, the gun isn't low pressure and it works just fine with high pressure tanks on it, I've had mine for over a year now and have had no problems with my HPA tanks.
victoralphacharlie2 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2009, 03:12 PM #9
HU_SureShot
HU Team Revelation
 
HU_SureShot's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
I've used my epiphany for half that long with an HPA tank and never had a problem. The gun has a regulator on it for a reason, most guns work fine with high pressure tanks!
__________________
Name: Luke
Team: Harding University Team Revelation
Sponsor: Splat Action Paintball & Tech T Paintball
Guns: APS Angel A1
Division: NCPA
Position: Insert/Back
Number: 77
HU_SureShot is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 09:37 PM #10
levesque45
TFM
 
levesque45's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: NH
levesque45 plays in the PSP
levesque45 owns a Planet Eclipse Geo
levesque45 owns a Planet Eclipse Ego
levesque45 is Legendary
You SHOULD use a High Pressure tank.... its better recharge refresh and with the operating pressure at over 200 HPA is better anyways....

The only marker that can really use LPA is the Mini.... and still its ok to use HPA on that too....

People really should be watching what they post... Ive been on this forum for 10 minutes and seen very incorrect information all over the place...
levesque45 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 10:16 PM #11
FallNAngel
Vicious Circles
 
Join Date: Oct 2002
Location: right here
Annual Supporting Member
FallNAngel is a Mega Moderator
FallNAngel is a Supporting Member
 has been a member for 10 years
FallNAngel is playing at Living Legends VI
FallNAngel is playing at Living Legends VII
FallNAngel supports DLX Technology
Although an HP tank will recharge it's output faster than an LP, it's not something you'll notice. Past that, the only marker that you should use an LP tank on are the newer Angels and that's only because *some* HP tanks put out too much pressure for the minireg to handle.
__________________
If you want to set off and go develop some grand new thing, you don't need millions of dollars of capitalization. You need enough pizza and Diet Coke to stick in your refrigerator, a cheap PC to work on, and the dedication to go through with it. We slept on floors. We waded across rivers. -John Carmack

FS: G6R $525 shipped and paypal'd
FallNAngel is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2009, 08:07 PM #12
Sonic03
 
 
Sonic03's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
it is definately not ready to go right out of the box. the dwell setting was all messed up. mine was atleast
Sonic03 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2009, 08:58 PM #13
Douger215
Douger
 
Douger215's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kansas
mine was ready to go outta the box, even was shooting 274-276 over the chrono
__________________
Epidemic 2k1 R.I.P.
Douger215 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 11:37 AM #14
D_RedeemR
 
 
Join Date: Jan 2008
D_RedeemR plays in the APPA beginner division
The only thing you will need to adjust is the inline regulator on the Epi when switching between HP and LP as the spring compression in the regulator is affected by the different pressures. I have done this a number of times and this marker could care less as to HP, LP or CO2.
D_RedeemR is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2009, 02:08 PM #15
Mi tribe
Rawr!
 
Mi tribe's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Mercer Island
Yeah, deffinately tuning is important, I think it depends on whether or not you order it from the manufacturer or from a supplier.
__________________
Mi tribe is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2009, 07:55 PM #16
tidlywinks
 
 
Join Date: Jan 2009
Location: canada
i agree
tidlywinks is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2009, 07:30 PM #17
n_ermosh
 
 
n_ermosh's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
no gun is ever ready out of the box
before u go play check every thing and make sure it works
n_ermosh is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 08:24 PM #18
mythiccap2010
 
 
Join Date: Apr 2010
yeah ive had mine for about a year and my hpa tank has worked perfect for it but i suggest if u order from the smartparts.com get the virtue board and the q-lock feed tube because i had a problem with my halo staying on
mythiccap2010 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 08:51 AM #19
MrKristofer
 
 
Join Date: Apr 2008
Tuning is very important, it might shoot right out of the box, but to get the best consistency, efficency, accuracy etc tuning will be required.
MrKristofer is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump