Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 08-06-2009, 09:57 PM #1
crzypook
 
 
crzypook's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chatsworth, Ca
 has been a member for 10 years
crzypook owns a Planet Eclipse Geo
crzypook supports DLX Technology
Bolt Stays Forward?

The bolt on my DM9 won't cycle back to the rear most position. I've checked the orings and they all look good. My LPR is set out 2 1/2 turns out (stock settings) This happens when I air up the marker. Big leak coming from the breech and if I shoot it w/ eyes off, the bolt just gets pushed forward a little at a time without cycling back to its start position. Any help would help. my first DM so sorry if I dont know jack sh!t bout this. I've searched but couldn't find anything. Thanks in advance.
crzypook is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 08-06-2009, 10:39 PM #2
pukindog
Just Walk Away.
 
pukindog's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nashville,TN
try turning up your hpr.

check your battery. it might sound weird but often causes weird problems to occur.
pukindog is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 11:40 PM #3
crzypook
 
 
crzypook's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chatsworth, Ca
 has been a member for 10 years
crzypook owns a Planet Eclipse Geo
crzypook supports DLX Technology
I've already put a new battery as well. How many more turns would you recommend turning out the lpr from stock? thanks
crzypook is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 12:24 AM #4
pbkidd26
 
 
pbkidd26's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: California
Quote:
Originally Posted by pukindog View Post
try turning up your hpr.
.
__________________
Paintball is my only addiction.

pbkidd26 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 12:25 AM #5
paintballsinister
 
 
paintballsinister's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: NC
Annual Supporting Member
 has been a member for 10 years
paintballsinister donated to help Peyton Trent
paintballsinister owns a Planet Eclipse Geo
paintballsinister owns a Planet Eclipse Ego
paintballsinister has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
Check that your bolt tip o-ring is a #12-#13, and not a larger o-ring. Also what was the last thing you did to the gun before this started happening?
paintballsinister is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 03:48 AM #6
28dye
Asian Sensation
 
28dye's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orlando, Florida
turn up the hpr to 3 turns out


do you have a techt?
__________________
Ratatouille
28dye is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 04:33 AM #7
Mclovin101
 
 
Mclovin101's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Mclovin101 owns a Planet Eclipse Geo
Mclovin101 owns a Planet Eclipse Etek
Mclovin101 is for the Gunfight
Had pretty mucg the same issue with a PMR. It was the inner o ring on the bolt. Have a look at the o rings mate
Mclovin101 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 06:27 AM #8
Uziel Gal
It's not a Geo2, honest..
 
Uziel Gal's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: London, UK
Uziel Gal donated to help Peyton Trent
Uziel Gal owns a Planet Eclipse Geo
Uziel Gal owns a Planet Eclipse Ego
Uziel Gal supports our troops
Clean and re-grease your bolt sail o-ring, and see if that makes any difference.

Clean and regrease the o-ring on the outside of the top hat - HP air leaking passed this o-ring should vent out of the solenoid, but if it didn't vent fast enough, could push your bolt forward.

If cleaning and greasing doesn't help, replace those o-rings.
Uziel Gal is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 10:08 PM #9
jesters22
 
 
jesters22's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: new jersey
jesters22 plays in the PSP
jesters22 owns a Planet Eclipse Geo
jesters22 plays in the APPA D1 division
jesters22 has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
when i get this. i basicly replace the back half of my bolt. including. all the outer orings from the top hat back. and inside orings from the top hat back. aswell as the bolt sail.. and i never had a problem since.
jesters22 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2009, 03:51 AM #10
crzypook
 
 
crzypook's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chatsworth, Ca
 has been a member for 10 years
crzypook owns a Planet Eclipse Geo
crzypook supports DLX Technology
Quote:
Originally Posted by paintballsinister View Post
Check that your bolt tip o-ring is a #12-#13, and not a larger o-ring. Also what was the last thing you did to the gun before this started happening?
I just shot out about 2 pods of old paint out of it.
crzypook is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2009, 03:52 AM #11
crzypook
 
 
crzypook's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chatsworth, Ca
 has been a member for 10 years
crzypook owns a Planet Eclipse Geo
crzypook supports DLX Technology
Quote:
Originally Posted by 28dye View Post
turn up the hpr to 3 turns out


do you have a techt?
No techt for me, just pretty much a stock dm9.
crzypook is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2009, 03:53 AM #12
crzypook
 
 
crzypook's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chatsworth, Ca
 has been a member for 10 years
crzypook owns a Planet Eclipse Geo
crzypook supports DLX Technology
Quote:
Originally Posted by jesters22 View Post
when i get this. i basicly replace the back half of my bolt. including. all the outer orings from the top hat back. and inside orings from the top hat back. aswell as the bolt sail.. and i never had a problem since.
Thanks, gonna try this out. Thank you all for the info.
crzypook is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2009, 10:51 AM #13
joey31
BAD NEWS!!!!!
 
joey31's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
joey31 plays in the PSP
joey31 owns a Planet Eclipse Ego
joey31 plays in the APPA D4 division
i had this same excact problem yesterday... try re set ur board to stock, when i did that it worked perfect for the rest of the day
__________________
1 of 1 luxe for S/T
BAD NEWS PAINTBALL
"To surmise, luxe owners are more intelligent, better looking, and generally better in bed than your average ego and DM owner."

DLX luxe #2024
joey31 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2009, 01:45 AM #14
crzypook
 
 
crzypook's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chatsworth, Ca
 has been a member for 10 years
crzypook owns a Planet Eclipse Geo
crzypook supports DLX Technology
It's all pretty much stock settings right now. I fixed it. gave up and swapped out all the orings w/ new ones.
crzypook is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2009, 11:27 AM #15
joey31
BAD NEWS!!!!!
 
joey31's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
joey31 plays in the PSP
joey31 owns a Planet Eclipse Ego
joey31 plays in the APPA D4 division
what bolt do u have in it?
__________________
1 of 1 luxe for S/T
BAD NEWS PAINTBALL
"To surmise, luxe owners are more intelligent, better looking, and generally better in bed than your average ego and DM owner."

DLX luxe #2024
joey31 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2009, 12:37 AM #16
crzypook
 
 
crzypook's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chatsworth, Ca
 has been a member for 10 years
crzypook owns a Planet Eclipse Geo
crzypook supports DLX Technology
Quote:
Originally Posted by joey31 View Post
what bolt do u have in it?
Stock bolt. Don't feel any need to replace it. Gun shoots smoof.
crzypook is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2009, 10:05 PM #17
VrelicV
 
 
VrelicV's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
VrelicV is BST Trusted
Quote:
Originally Posted by crzypook View Post
Stock bolt. Don't feel any need to replace it. Gun shoots smoof.
In case you're wondering why this keeps getting asked its because the Tech T works a bit differently then the stock bolt.

It's a common problem for the bolt to not sit back properly and block the feed neck. The Tech T bolt gets this problem fixed by upping the lpr, which in turn puts more pressure on the bolt to hold it backwards. Werd..

Its a pia to adjust but i love mine now that it works!
VrelicV is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 06:13 PM #18
unknown kids (Banned)
 
Join Date: Dec 2007
Location: OHIO
unknown kids plays in the PSP
unknown kids is playing at Living Legends III
unknown kids supports Team VICIOUS
unknown kids posts videos on PbNation
turn your lpr up
unknown kids is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2009, 11:10 AM #19
gseunited
i fight for the outlaws
 
gseunited's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: thornton,co
Quote:
Originally Posted by Uziel Gal View Post
Clean and re-grease your bolt sail o-ring, and see if that makes any difference.

Clean and regrease the o-ring on the outside of the top hat - HP air leaking passed this o-ring should vent out of the solenoid, but if it didn't vent fast enough, could push your bolt forward.

If cleaning and greasing doesn't help, replace those o-rings.
.
__________________
www.milehighoutlaws.com
Dynamic Sports Park
www.rivallimited.ning.com
Play Local - Buy Local - Support Paintball In Your Area

R.I.P rex
gseunited is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump