OMEN Problem need help fast - PbNation
Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

 
Archived Thread - Cannot Edit  
Old 09-24-2003, 10:09 AM #1
ImNewToothiss
 
 
ImNewToothiss's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
 has been a member for 10 years
OMEN Problem need help fast

My omen is not working right, the recock pressure is fine, this is the problem i can shoot 3 or 4 shots and it recocks fine but on the 5th shot the back block cocks back but doesnt go forward, i thought maybe a ball was getting jammed in the armes but thats not the prob, the back block gets stuck and doesnt come forward

any ideas??
ImNewToothiss is offline  
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 09-24-2003, 12:06 PM #2
Huge
 
 
Huge's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: ATL
Huge is a Supporting Member
 has been a member for 10 years
Have you even tried calling evil tech support?
Huge is offline  
Old 09-24-2003, 12:14 PM #3
robinsucks
It means Vicious
 
robinsucks's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: St Louis
Annual Supporting Member
robinsucks is a Supporting Member
robinsucks is a founding member
robinsucks owns a Planet Eclipse Geo
robinsucks supports our troops
robinsucks has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
robinsucks is a Forum Captain
How do you know the reock pressure is right?

The only time I had this problem was when my recock was set way too high or my line pressure (reg pressure) was so high that my velocity was booming.
robinsucks is offline  
Old 09-24-2003, 12:44 PM #4
Spartan X
Unbanned
 
Spartan X's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Maryland
Spartan X is a Supporting Member
 has been a member for 10 years
Was Hot out side? sounds like bolt stick.
__________________
I am Spartan X. Then I was Spartan II I'm Back.

Old Feedback

My Lifestyle Determines My Deathstyle.
Spartan X is offline  
Old 09-24-2003, 12:54 PM #5
ImNewToothiss
 
 
ImNewToothiss's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
 has been a member for 10 years
yup i called tech support and they dont answer. but i think its what spartan said cuz the colt seemed to gave got cought in the gun at SC village its crazilly hot. but just in case thats not it i'll tell you guys thanks for the help
ImNewToothiss is offline  
Old 09-24-2003, 02:26 PM #6
Shutter13
EVIL until the day i die
 
Shutter13's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Northern NJ
 has been a member for 10 years
actually ur recock might be a lil 2 low and the CAM isnt pushin hard enough cuz rember the CAM is activated by the bolt... i increased it a lil bit and it worked fine. thatsd whut happended to me but it was about every 20shots
__________________
My PbN feedback
Shutter13 is offline  
Old 09-24-2003, 03:53 PM #7
fulnix
 
 
fulnix's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Crapcago
fulnix is a founding member
 has been a member for 10 years
fulnix is an NCPA player
This was happening to me at a tourny. If you are using a preset screw in that does not have enough flow and is set for LP (500psi or lower) this tends to happen when the tank drops below 1000psi. The tank I was using when this occured was a PMI Pure Energy 68/4500 set to 450psi. Try refilling your tank then go to the chrono and reset everything. That is what worked for me. I was shooting strings of 3-5 then the back block would only recock halfway. After a fill and Chrono reset everything was back to working. Oh also make sure to oil the Hammer and bolt carrier well. Do not oil the bolt.
__________________
Yer Bud
FülniX

Bringin ya mAd bUnKEr love since 1993
fulnix is offline  
Old 09-24-2003, 04:05 PM #8
Shutter13
EVIL until the day i die
 
Shutter13's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Northern NJ
 has been a member for 10 years
hmmmm this was awhile ago for me but i think my tank was quite full anyway idk what my preset was but increasing the recock a lil helped
__________________
My PbN feedback
Shutter13 is offline  
Old 09-24-2003, 04:09 PM #9
Huge
 
 
Huge's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: ATL
Huge is a Supporting Member
 has been a member for 10 years
This happened once with me... and it was because I had a warped football shaped ball stuck in the barrel... so ball after ball was fed until the bolt literally couldn't go forward... Otherwise it does sound like a recock issue, definately lube your gun up as well... if all else fails and you need a quick response... talk to evil they're the real experts.
Huge is offline  
Old 09-24-2003, 07:35 PM #10
Shutter13
EVIL until the day i die
 
Shutter13's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Northern NJ
 has been a member for 10 years
yea what huge said hppened to my shutter i 4got 2 turn my revvy on so a ball got stuck if that happened just put the end of a toothbrush on the bolt and tap it with a hammer
__________________
My PbN feedback
Shutter13 is offline  
 




Posting Rules
Forum Jump