Thanks you're example help me understand my homework.
So this is another problem on ratio's but set up a bit different.
What is the ratio of 65 days to 50 days.
I did what you say. I put a division sign where "to" is.
I try and divide them by 2 first.
50/2=25. So 2 don't work
I try 3's.
50/3=16.666 So 3 won't work.
I try 4's
50/4=12.5 So 4 won't work either.
I try 5's.
You can't reduce 13/10 So the answer would be A)13:10 am i correct?
Good choice on call of duty example. i actually own that game lol modern warfare and mw2.
My next problem.
A swim team won 8 meets out of 12. What is the ratio of lost meets to total meets?
I will now try and solve on piece of paper, i will type my answer in a minute or more lol. time to divide by 2's first
Okay I'm doing something wrong lol.
8 of 12.
So 4 over 12.
2 over 6 isn't up there.
Answer would be 1/3 right or wrong?
Another problem for you to correct, you are good math tutor lol.
A men's basketball team won 24 games and lost 32. What is the ratio of games lost to the number of games played?
So they wanna know how many games lost to the number of games played total. I add 24+32= 56 games played altogether.
so it would be 32 over 56.
I try my 2's first.
I try 2 again
I try 2 again.
I try 2 again.
7/2=3.5 2's don't work here.
So the answer would be D) 4:7 correct?
Wanna help me with inverse rates now? I don't get how to solve the problem. They give me answer but i still can't get answer on my cellphone calculator.
1) Daniel and chuck can pick 40 bushels of apples in 9 hours. If paul helps pick, how long will it take to pick 40 bushels of apples?
They gave me answer in the back says 6 hours. I try on calculator and can't seem to get 6 hours.
Wanna show me the secret formula?lol