Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 06-22-2008, 11:47 PM #1
steveschmucker2005
yep, it's a piranha !
 
steveschmucker2005's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Holland, MI
wrath problem, no shooting pressure

ok, its a diablo wrath with wave trigger, tboard, ultrachip, acp bolt.

when i air it up, the pressure gauge reads like 300ish. im running an hp air tank. the lpr (i think)(vertical thing you adjust w/allen wrench) is about flush with casing it is in. i adjust it back and fouth and get nothing. the marker kind of chuffs. i have taken it all apart and lubed all the rings. battery is new and i have even put another new in incase that one was bad. any ideas on what to do.

__________________
*PM ME FOR USED PIRANHA PARTS ALL KINDS FOR SALE OR TRADE*

PBNation Feedback

Ebay Feedback
steveschmucker2005 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 06-23-2008, 12:19 AM #2
Robbieisbobert
 
 
Robbieisbobert's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Um, maybe the asa is not depressing your tank's valve pin?
Robbieisbobert is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 12:21 AM #3
steveschmucker2005
yep, it's a piranha !
 
steveschmucker2005's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Holland, MI
but the diablos pressure gauge goes to 300ish...
__________________
*PM ME FOR USED PIRANHA PARTS ALL KINDS FOR SALE OR TRADE*

PBNation Feedback

Ebay Feedback
steveschmucker2005 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 12:39 AM #4
Fabregas04
 
 
Fabregas04's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Charlotte, NC
don't know what "chuffs" means. Does the solenoid click when you pull the trigger? What exactly does it do when you have it gassed up and pull the trigger?
__________________
FEP Quest - Olive/Black Dust - Lucky ACE board - CP Shorty Reg - CP Direct Mount On/Off - Empire Reloader B - 71/4500 Empire Fuel

QUEST is FOR SALE! Great Deal! Check it out.

Diablo AR-1, ACP Delrin Bolt+Pin, Evil Driver Barrel, Ricochet Apache, 48/3000
Fabregas04 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 09:48 AM #5
steveschmucker2005
yep, it's a piranha !
 
steveschmucker2005's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Holland, MI
everything moves slow. the noid clicks and air moves. the bolt moves, just not fast and there is no velocity, balls roll out barrel
__________________
*PM ME FOR USED PIRANHA PARTS ALL KINDS FOR SALE OR TRADE*

PBNation Feedback

Ebay Feedback
steveschmucker2005 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 10:29 AM #6
pballernic
doing hood rat things
 
pballernic's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: maine
pballernic owns a Planet Eclipse Ego
pballernic supports Team VICIOUS
maybe the bolts in upside down...mine came with the bolt in wrong
pballernic is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 01:19 PM #7
micahspike
Slayer
 
micahspike's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Indiana
yeah, that could very possibly be it. Big hole goes to the bottom.
micahspike is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 03:07 PM #8
IronCorps
 
 
Join Date: Sep 2005
You said the LPR was flush. There's your problem. You have no pressure to your noid. Give it 3 turns, or more, until you get full forward cycle pressure.
__________________
Veteran of OIF 09-10

I am the Infantry! Follow me!
IronCorps is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 05:11 PM #9
steveschmucker2005
yep, it's a piranha !
 
steveschmucker2005's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Holland, MI
bolt is in correct and adjusting the lpr doesnt seem to have any effect on the marker either
__________________
*PM ME FOR USED PIRANHA PARTS ALL KINDS FOR SALE OR TRADE*

PBNation Feedback

Ebay Feedback
steveschmucker2005 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 06:03 PM #10
pro sniper15
Ill Take You On Anytime!!
 
Join Date: May 2007
Location: Los Angles
wat about ur hpr?
__________________
Dangerous Power G3, Stock. Empire Reloader B

┌∩┐(_)┌∩┐
pro sniper15 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 06:15 PM #11
Hellopeople
I hate my username ):
 
Hellopeople's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Chatham, Ontario
hey Steve, looks like we went the same way in markers! anyway, could it be your valve isn't working properly? e.g valve not opening all the way to let air through?

Last edited by Hellopeople : 06-23-2008 at 06:20 PM.
Hellopeople is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 07:21 PM #12
IronCorps
 
 
Join Date: Sep 2005
If your noid isnt clicking, you're having a electrical connection problem; another thing to look at.
__________________
Veteran of OIF 09-10

I am the Infantry! Follow me!
IronCorps is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 07:58 PM #13
micahspike
Slayer
 
micahspike's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Indiana
Quote:
Originally Posted by steveschmucker2005 View Post
everything moves slow. the noid clicks and air moves. the bolt moves, just not fast and there is no velocity, balls roll out barrel
Quote:
Originally Posted by IronCorps View Post
If your noid isnt clicking, you're having a electrical connection problem; another thing to look at.
...
micahspike is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 09:14 PM #14
Doslucky
 
 
Doslucky's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Vancouver, BC
Quote:
Originally Posted by steveschmucker2005 View Post
the lpr (i think)(vertical thing you adjust w/allen wrench)
that's not the lpr
Doslucky is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 09:43 PM #15
PB_Avatar
 
 
PB_Avatar's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
I had this same problem. It turned out me selinoid had to be replaced... ):
PB_Avatar is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 10:36 PM #16
YoBoneDaddy
 
 
YoBoneDaddy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
If your marker is cycling super-slow like that it's something in the low pressure airlines. So the first place to check would be the LPR, which you mentioned you did just make sure those o-rings all look pristine. After than check the low pressure hose from your LPR to your solenoid. I'd recommend taking off the line and putting a couple of drops of gold cup or pmi oil in the line just to try to lube your piston and valve of your solenoid. Take off your grips and check to make sure your LP hose is not being pinched somewhere in the frame or as it runs through the body channels. Look for the same between the solenoid and the ram cap. Next try physically pushing your bolt forward and let the spring bring it back into place if you notice there is any resistance lube your ram o-rings and make sure it's not binding up against the ram sleeve. Also remove your bolt pin and try pushing the bolt through the breech 'til it's just below the feedneck, if you feel any resistance it could be your bolt swelling if it is a delrin/nylon type.

Quote:
Originally Posted by PB_Avatar View Post
It turned out me selinoid had to be replaced
Your spelling makes baby Jesus cry.
__________________
So you think you can scam people on PBNation and get away with it? Think again!

Dust Green/Polished Pewter CCM S6.5
Mimosa PM8
YoBoneDaddy is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 11:37 PM #17
steveschmucker2005
yep, it's a piranha !
 
steveschmucker2005's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Holland, MI
i checked the hoses, nothing there. lubed every part i can. do the acp delrin bolts have a swelling problem?
__________________
*PM ME FOR USED PIRANHA PARTS ALL KINDS FOR SALE OR TRADE*

PBNation Feedback

Ebay Feedback
steveschmucker2005 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 11:38 PM #18
steveschmucker2005
yep, it's a piranha !
 
steveschmucker2005's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Holland, MI
lpr is horizonal, i know that -typo on my part. the hpr is set to 300ish, lpr is adjusted three turns in.
__________________
*PM ME FOR USED PIRANHA PARTS ALL KINDS FOR SALE OR TRADE*

PBNation Feedback

Ebay Feedback
steveschmucker2005 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2008, 02:52 AM #19
steveschmucker2005
yep, it's a piranha !
 
steveschmucker2005's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Holland, MI
sigh...cup seal/valve pin was in backwards.....
__________________
*PM ME FOR USED PIRANHA PARTS ALL KINDS FOR SALE OR TRADE*

PBNation Feedback

Ebay Feedback
steveschmucker2005 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2008, 02:53 AM #20
steveschmucker2005
yep, it's a piranha !
 
steveschmucker2005's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Holland, MI
must have just done that a few minutes ago bc the wrath still has the same problem mentioned.
__________________
*PM ME FOR USED PIRANHA PARTS ALL KINDS FOR SALE OR TRADE*

PBNation Feedback

Ebay Feedback
steveschmucker2005 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2008, 07:44 AM #21
Hellopeople
I hate my username ):
 
Hellopeople's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Chatham, Ontario
is your spring in properly? Just a suggestion, i'm not sure if that has anything to do with it.
Hellopeople is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump