not cocking - PbNation
Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

 
Archived Thread - Cannot Edit  
Old 05-19-2001, 10:12 PM #1
the_mack85
 
 
the_mack85's Avatar
 
Join Date: May 2001
 has been a member for 10 years
ok i was shooting my gun today and it was shooting fine then all of a sudden it wouldnt cock.i changed my cocking pressure and nothing happened.could it be something with the ram?? let me know as soo as possible
the_mack85 is offline  
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 05-19-2001, 10:32 PM #2
dzhezKov
одиH
 
dzhezKov's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Cocoa Beach, Fl.
dzhezKov is a Supporting Member
dzhezKov is a founding member
 has been a member for 10 years
Ensure the small hex-head screws on the 3-way valve rod coupling didnt back out, if they did, the rod will move when you pill the trigger, but the 3-way rod wont move inside the valve, and it wont direct the air to the pneumatic ram. Yes, I know its actually a 4-way valve.
dzhezKov is offline  
Old 05-20-2001, 01:09 AM #3
the_mack85
 
 
the_mack85's Avatar
 
Join Date: May 2001
 has been a member for 10 years
naw actually something ****ed up in my ram because i took it off and put on my stock and now everything is fine so i think im gonna bring it to shocktech and let them have a look see.
the_mack85 is offline  
Old 05-20-2001, 01:14 AM #4
dzhezKov
одиH
 
dzhezKov's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Cocoa Beach, Fl.
dzhezKov is a Supporting Member
dzhezKov is a founding member
 has been a member for 10 years
Ah that suck, Depending on which ram it is, you can rebuild it, I know the ANS ones I used to run you could, and if the RAM is screwed it might be as simple as dirt in the input or a cut seal, if its the seal you should have heard hissing while the ram struggled.
dzhezKov is offline  
Old 05-20-2001, 03:47 AM #5
dager
Mega Moderator
 
dager's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: LaPorte, IN
dager is a founding member
 has been a member for 10 years
dager supports Sherwood Forest
did you check if the ram had threaded itself into the pump rod further. if you put a new ram on and didnt loc-tite the ram into the pump rod it will start to thread its way in till the gun wont re-cock. try puttin the new ram back on and reseting its length.

-duff
__________________
Skill doesn't require batteries.

Team ESP
dager is offline  
Old 05-20-2001, 12:00 PM #6
the_mack85
 
 
the_mack85's Avatar
 
Join Date: May 2001
 has been a member for 10 years
no i had it loc-tited it was the ram itself that was messed up and it has to be replaced because the swivel end on the ram got broke off because i must have hit it when plaing because i turned it and it cracked right off.do u guys know if shocktech will sell the end piece seperate or will i have to go get a new one?
the_mack85 is offline  
 




Posting Rules
Forum Jump