Problem - PbNation
Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

 
Archived Thread - Cannot Edit  
Old 06-01-2007, 12:02 PM #1
Zo1nK
 
 
Join Date: Nov 2005
Problem

The Problem:


I just finished putting the gun in full auto, to break in the spring used 3 tanks (48/3000) and the spring is very soft and easy to pinch with the finger and thumb. I looked at the Lube, and replaced that, removed the old and put new on. Since I removed the old lube now its leaking out of the barrel.

What I have tried so far.

Relubing everything.
New Batteries (3 different ones)

My Settings are:
Reg Pressure: 1 tick below 200
Dwell: 28
BIP: 2
Mode: Semi
BPS: 20

Ive tried to reset the solinoid, and it still leaks.

Any thoughts guys?
Zo1nK is offline  
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 06-01-2007, 12:07 PM #2
Sinister1983
BooSTIn
 
Sinister1983's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Austin, TX
Sinister1983 owns a Planet Eclipse Geo
Sinister1983 plays in the APPA beginner division
try taking off your tank and turning your velocity adjuster all the way in. reattach the tank and bring the velocity adjuster out two full turns and tune from there.
__________________
Austin WEiRD

SPONSORS:
Outlaw Paintball | Pbrack | Virtue | Exalt | G Ahrens Photography | Yates Brothers Motor Company, Inc
Sinister1983 is offline  
Old 06-01-2007, 12:14 PM #3
Zo1nK
 
 
Join Date: Nov 2005
Just tried that, doesn't leak when its sealed, but when I open it up it leaks.
Zo1nK is offline  
Old 06-01-2007, 12:57 PM #4
stygshore
Big Evil made me do it!
 
stygshore's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Michigan
stygshore is a founding member
 has been a member for 10 years
stygshore is playing at Living Legends VII
stygshore supports Empire
Bolt Spring on backwards, or bad o-ring on the bolt stem probably.

replace the o-rings if they look bad, that is if you got replacements in your kit.... still bugging Pbsolutions for mine, my kit came with 4 o-rings total


Styg
stygshore is offline  
Old 06-01-2007, 01:08 PM #5
Shocker s/f
 
 
Shocker s/f's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Amsterdam Ny
 has been a member for 10 years
seat your poppet and make sure the face of it is clean and dry with NO lube on it, but make sure to lube up the rest of the poppet really well.
Shocker s/f is offline  
Old 06-01-2007, 02:01 PM #6
Zo1nK
 
 
Join Date: Nov 2005
Still leaks, it also has blow back too.
Zo1nK is offline  
Old 06-01-2007, 02:03 PM #7
Shocker s/f
 
 
Shocker s/f's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Amsterdam Ny
 has been a member for 10 years
send it in for a new poppet then
Shocker s/f is offline  
Old 06-01-2007, 02:06 PM #8
d4m4don3
BEO
 
d4m4don3's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
d4m4don3 owns a Planet Eclipse Ego
Try resetting the noid before calling kee.
__________________
"Aku Soku Zan" -Saitou Hajime 3rd troop capt. Shinsen Gumi
d4m4don3 is offline  
Old 06-01-2007, 02:10 PM #9
Zo1nK
 
 
Join Date: Nov 2005
Ive done that, still leaks.
Zo1nK is offline  
Old 06-01-2007, 03:40 PM #10
vtec407
 
 
vtec407's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: the O
just out of curiosity what is your Mini's serial number?
vtec407 is offline  
Old 06-01-2007, 04:41 PM #11
Zo1nK
 
 
Join Date: Nov 2005
003982
Zo1nK is offline  
Old 06-01-2007, 05:37 PM #12
Zo1nK
 
 
Join Date: Nov 2005
So Ive taken it apart looked for places it could leak so far its still leaking, what should I do guys? I really need this up and running.
Zo1nK is offline  
Old 06-01-2007, 06:00 PM #13
PaintballerFourLife
PB4LIndustries
 
PaintballerFourLife's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: [714] SoCal
Annual Supporting Member
PaintballerFourLife is a Supporting Member
PaintballerFourLife plays in the USPL
PaintballerFourLife plays in the PSP
PaintballerFourLife is an NCPA player
PaintballerFourLife plays in the APPA D3 division
PaintballerFourLife is one of the top 100 posters on PbNation
PaintballerFourLife is Boss
Clean off ALL the lube, make sure none of it gets on the poppit or in any holes, then relube it. Try changing the battery, reset the noid again, and make sure there are no damaged orings. Even if you've already done these things, do them again, chances are you missed something.
PaintballerFourLife is offline  
Old 06-01-2007, 06:15 PM #14
Zo1nK
 
 
Join Date: Nov 2005
Im sending it to KEE to get fixed since I have blow back/.
Zo1nK is offline  
 




Posting Rules
Forum Jump