leak from solenoid.... maybe - Page 2 - PbNation
Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

 
Archived Thread - Cannot Edit  
Old 05-29-2007, 07:58 PM #22
umpalumpa29
 
 
umpalumpa29's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
my o-rings look ok ill check it again though
umpalumpa29 is offline  
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 05-29-2007, 08:40 PM #23
umpalumpa29
 
 
umpalumpa29's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
is there any chance that i might have to change the battery
umpalumpa29 is offline  
Old 05-29-2007, 08:58 PM #24
dec7td
Livin' the Dream
 
dec7td's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Kee Action Sports is the company that owns Invert and hence has control over any of the issues you have with the Mini. Their website is www.keeactionsports.com
__________________
Missouri S&T Prestige - Alumni

Contact me via email (not PM):

danclark.mst (at) gmail (dot) com
dec7td is offline  
Old 05-29-2007, 09:28 PM #25
icdbko32
its black not ninja!!!
 
icdbko32's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Ontario, Canada
screw in the back cap all the way first and without air click the solenoid 50 times then gas up with a pressure of atleast 160 preferably 200 and see if it leaks. that should solve it if its not something to serious unless u just need to tighten and screw the solenoid back in
icdbko32 is offline  
Old 05-30-2007, 11:03 AM #26
umpalumpa29
 
 
umpalumpa29's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
which is the solinoid the lttle silver cylender inthe hand grip or the big black cylender?
umpalumpa29 is offline  
Old 05-30-2007, 03:29 PM #27
icdbko32
its black not ninja!!!
 
icdbko32's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Ontario, Canada
yeah the small silver cylinder

you did try screwing the back cap all the way in, not out actually screwing it in all the way out because that might explain it if your screwed it out to much
icdbko32 is offline  
Old 05-30-2007, 03:36 PM #28
umpalumpa29
 
 
umpalumpa29's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
yea i screwed it all the way in but i didnt try to force it in
umpalumpa29 is offline  
Old 05-30-2007, 03:37 PM #29
umpalumpa29
 
 
umpalumpa29's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
how do you tighten the solinoid
umpalumpa29 is offline  
Old 05-31-2007, 01:58 PM #30
umpalumpa29
 
 
umpalumpa29's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
cant get a response from kee
umpalumpa29 is offline  
Old 05-31-2007, 02:57 PM #31
fastfingers19
Fast Fingers
 
Join Date: Jun 2006
there is a assembly video in the stickies.
fastfingers19 is offline  
Old 05-31-2007, 04:14 PM #32
umpalumpa29
 
 
umpalumpa29's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
the videos are great i just watched the solinoid one did excatly what it said but she still no work and sense kee has been no help anymore suggestion from anyone?
umpalumpa29 is offline  
Old 05-31-2007, 04:29 PM #33
paintballkid131313
 
 
paintballkid131313's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Quote:
Originally Posted by umpalumpa29 View Post
cant get a response from kee
dude did you call or email them... its easier to call them...
paintballkid131313 is offline  
Old 05-31-2007, 05:00 PM #34
wazzup34746
 
 
wazzup34746's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
I think i have your answer. First make sure your res is under 200 ALWAYS!! When u say balls are just rolling out of the barrel im assuming u mean when u shoot the balls dont go very far? try backing the screw on the back of the gun where the bolt is out about half way. Hope that works for you.
wazzup34746 is offline  
Old 05-31-2007, 05:02 PM #35
wazzup34746
 
 
wazzup34746's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
also make sure everything is tight and screwed in especialy where the air passes through the reg into the gun
wazzup34746 is offline  
Old 05-31-2007, 08:46 PM #36
umpalumpa29
 
 
umpalumpa29's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
everything is tight on mine but when i put the air into the tank the reg stays at zero
umpalumpa29 is offline  
Old 05-31-2007, 09:46 PM #37
wazzup34746
 
 
wazzup34746's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
ok so chck te obvious if it still isnt working send it in
-make sure the tank is screwed in tight if its all the way in back it out
-check the velocity screw
-check output of the tank
-maybe your gauge is broken?
wazzup34746 is offline  
Old 05-31-2007, 09:49 PM #38
umpalumpa29
 
 
umpalumpa29's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
the problem is all the air goes straight out of the barrel the tank is fine velocity screw is good just like it should be with the paper it came with
umpalumpa29 is offline  
Old 06-01-2007, 12:09 AM #39
wazzup34746
 
 
wazzup34746's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
dude that doesnt sound right check your bold assembly and all the o rings in it but it still sounds like there too much pressure going through...make sure your using a low pressure tank also
wazzup34746 is offline  
Old 06-01-2007, 02:49 PM #40
umpalumpa29
 
 
umpalumpa29's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
i thought u didnt need a lp tank the reg now says 200 psi going through the gun but the leak is still the same
umpalumpa29 is offline  
Old 06-02-2007, 05:45 PM #41
Fabulouswedgie
The Fat Man Cometh...
 
Fabulouswedgie's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Fabulouswedgie helped look for balloons
I had this same problem, I looked at this guide http://www.zdspb.com/tech/invert/disassembly1.html (thanks to DeepBawls for the link) I disassembeld the solenoid, relubed the o-rings in it, and reset it click the solenoid around 50 to 100 times) now, no leaks! just be careful with the little solenoid screws though, they can get lost soooo easily. I hope this solves your problem.
Fabulouswedgie is offline  
Old 06-02-2007, 09:03 PM #42
umpalumpa29
 
 
umpalumpa29's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
so lube the inside of the solinoid
umpalumpa29 is offline  
 




Posting Rules
Forum Jump