Etek chops paint - PbNation
Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

 
Archived Thread - Cannot Edit  
Old 05-14-2007, 02:49 PM #1
Wapass
default
 
Wapass's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Wapass supports Team VICIOUS
Etek chops paint

I have a new etek with a pulse load. When I use the the two together the gun will shoot great up to 5 shots and then it chops every thing after. Now if I remove the pulse load and shoot with a halo B my chop issues go away. I have changed out the detents many times. I have checked the LPR and bounce to make sure the timing is not off and nothing explains why the pulse chops and the halo B does not.

Has any one had this same issue?
Wapass is offline  
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 05-14-2007, 03:33 PM #2
joey the cool....er
nobody
 
joey the cool....er's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: PA
joey the cool....er helped look for balloons
What is your LPR, debounce, dwell, ball detection time set at?
__________________
"Originally posted by BRKc50: mah pump is like a silent fart....minus teh stink....and the fart lol"

LIVE: r3sp0ns3 | steam: joey_the_cool
joey the cool....er is offline  
Old 05-14-2007, 04:21 PM #3
jahlad
Emortal
 
jahlad's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Planet, Manchester, uk
 has been a member for 10 years
if its doing it with one loader and not the other then the problem is definatly with the loader not the marker...ive no idea how to set up a pulse but i would check to see if you can adjust the force/spring tention etc on the loader and turn it down slightly then retest
__________________
Matt Stockdale,
Planet Eclipse Production Team Manager
jahlad is offline  
Old 05-14-2007, 04:22 PM #4
andrew504
 
 
andrew504's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
pulse is on red mode right??
are u using RF?
__________________
Roger Henn Fan #13
Avalanche Fanclub member #671
andrew504 is offline  
Old 05-14-2007, 06:41 PM #5
EtekEgo1185
MARYLAND BALLER
 
Join Date: Apr 2007
Location: MARYLAND
there is no way you should be chopping any paint what so ever with the pulse on the etek, the pulse is faster the the halo b and its a proven fact.I have shot over 5 cases of paint with the etek and pulse without the rf and i have yet to break a ball. What are your setting on your gun, and what type of paint are you using? I know for a fact i can shoot about 16-17 bpson semi and i just dont chop any paint
__________________
Midnight ETek Ego----------Dye Throttle 45/4500
V Board--------------------Blackout screws
Violent Trigger
Black DXS Pulse
Cure Bolt
MY Sexy Etek
EtekEgo1185 is offline  
Old 05-15-2007, 11:15 AM #6
Wapass
default
 
Wapass's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Wapass supports Team VICIOUS
setting

etek has been set to default setting from the factory. Pulse is in force mode and not RF mode. Pulse has been sent back from factory with new internals(blackboard, new gearing).

I thought it was the barrel kits for a while but I have ruled that out now too. because I can take the same barrels and put it on a ego or a PM5 and I am getting no jamming in the barrel.

I can take the pulse and put it on a 06 or 07 ego and it doesn't cause a chop issue.

Keep the sugestions rolling I will try anything that comes to mind because I hate to have a pulse hopper just setting and not shooting my etek is out of the question.

If some one knows how to adjust the spring tension in a pulse please advise. Or post the link from another form.

Last edited by Wapass : 05-15-2007 at 11:18 AM.
Wapass is offline  
Old 05-15-2007, 11:54 AM #7
Chattanooga baller
.....Very Nice.....
 
Chattanooga baller's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Chattanooga, TN
Even with the eyes on it shouldnt chop with the pulse or with a gravity feed.

.....

So check ETek settings
Chattanooga baller is offline  
Old 05-15-2007, 12:57 PM #8
elfwoo2
 
 
Join Date: Dec 2004
elfwoo2 is a Paintball photographer
turn the speed down on your pulse, our entire team uses eteks with pulses and they all work perfect.
elfwoo2 is offline  
Old 05-15-2007, 01:26 PM #9
VC_UPROAR
EtEk Madness
 
VC_UPROAR's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Stevens, Pa.
Quote:
Originally Posted by Wapass View Post
I have a new etek with a pulse load. When I use the the two together the gun will shoot great up to 5 shots and then it chops every thing after. Now if I remove the pulse load and shoot with a halo B my chop issues go away. I have changed out the detents many times. I have checked the LPR and bounce to make sure the timing is not off and nothing explains why the pulse chops and the halo B does not.

Has any one had this same issue?
One thing I see that you have not said you have tried is changing the battery in your Etek. Have you put a fresh battery in?
__________________
VCity Uproar

Planet Eclipse
VC_UPROAR is offline  
Old 05-15-2007, 10:59 PM #10
RidgeH
Free Ballin
 
RidgeH's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Washington
 has been a member for 10 years
maybe... the paint is so brittle the loader is crushing it? making it seem like a chop?
__________________
-----
Nice Etek w/Starframe&Zick F/T PL Trixes

Old Feedback +13/-0

Russian Legion fan #19, San Diego Legacy fan #105, NYX fan #84, London Nexus fan #2 Ultimate fan #26
RidgeH is offline  
Old 05-16-2007, 08:18 AM #11
elfwoo2
 
 
Join Date: Dec 2004
elfwoo2 is a Paintball photographer
pulses have trouble on some guns because they feed forcefully without an RF chip.

turning the speed down to 15 or 16 bps instead of how it comes up in the 30s will stop chopping.

if it doesnt, get killa detents

if that doesnt work, your etek is warped and its ****ed.
elfwoo2 is offline  
Old 05-17-2007, 12:01 AM #12
huffman150
I got an infraction. WTF.
 
huffman150's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Tempe, AZ
I bet your pulse is pushing the first ball down the breach, but not past the detents so it still reads a ball in chamber. Then the second ball is sitting half way down in the breach and WHAM...blender.
huffman150 is offline  
Old 05-18-2007, 06:47 PM #13
Draxxus Kidd
Mike #88
 
Draxxus Kidd's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: NY "PBA"
Noway really? i had my etek for about 5 months now ever choped yet ...
Draxxus Kidd is offline  
Old 05-18-2007, 08:18 PM #14
JFP
 
 
Join Date: Sep 2006
chop paint

i had mine for 7 months and alot of paint though it no chop
JFP is offline  
Old 05-18-2007, 08:53 PM #15
Tokyo
 
 
Join Date: Sep 2006
Is your ram bumper gone or bad making a ball go back with that much tension used to happen to my timmy when the bumper went to hell.
Tokyo is offline  
Old 05-21-2007, 10:24 AM #16
Reyman
 
 
Reyman's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Canada
try to change your detents, my gun chopped quite alot with my halo on till i changed the detents
__________________
ETEK EGO FTW!!
Reyman is offline  
Old 05-26-2007, 10:56 PM #17
tnutting
EW Army
 
tnutting's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: North Conway, Keene, NH
its the pulse loader because without the rf chip the pulse drops the 5 balls that shoot fione like you said because there isnt a constant pressure on the balls so you relying on the gravity of the balls which your outshooting and chopping thats why your halo works because theres a constant pressure. so your etek is fine your pulse without rf chip is useless.
tnutting is offline  
Old 05-28-2007, 02:41 AM #18
elfwoo2
 
 
Join Date: Dec 2004
elfwoo2 is a Paintball photographer
no, its not useless, or no one would use them.
elfwoo2 is offline  
 




Posting Rules
Forum Jump