WAS software setup - PbNation
Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

 
Archived Thread - Cannot Edit  
Old 07-25-2006, 10:30 PM #1
seangrizzly
 
 
Join Date: Oct 2003
Location: Palm Harbor, Florida
 has been a member for 10 years
WAS software setup

Hey all. I am soon to set up the WAS software on my computer so I can update my markers. I have WINRAR to download the files and I am not used to it. I should have stuck with WinZip. I do not want to mees up the boards with the big 2.0 warning because of 1.3. I am reading that on the site and it just gives me a headache. So after downloading the main file, what should I install next and all? Hardware I am good at. Software is my Achilles Heel.

Also, I just bought two spare boards from the WAS site. Does anyone know what software is on them?
__________________
Fat man in a camo kilt
seangrizzly is offline  
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 07-25-2006, 10:48 PM #2
shrimfririceeeee
God is real
 
shrimfririceeeee's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Tampa, FL
shrimfririceeeee is a Supporting Member
probably the newest if u just bought from them.
__________________
We should live our lives as though Christ was coming this afternoon.- Jimmy Carter
CK-Christ Krew

http://www.pbnation.com/showthread.php?t=1093011
shrimfririceeeee is offline  
Old 07-25-2006, 11:31 PM #3
PaintballerFourLife
PB4LIndustries
 
PaintballerFourLife's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: [714] SoCal
Annual Supporting Member
PaintballerFourLife is a Supporting Member
PaintballerFourLife plays in the USPL
PaintballerFourLife plays in the PSP
PaintballerFourLife is an NCPA player
PaintballerFourLife plays in the APPA D3 division
PaintballerFourLife is one of the top 100 posters on PbNation
PaintballerFourLife is Boss
The new boards are shipped with 1.6 unless you ask for 2.0.
PaintballerFourLife is offline  
Old 07-25-2006, 11:32 PM #4
Cerealkillerzpb
U.S. Army MP
 
Cerealkillerzpb's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: East Coast Army™
Cerealkillerzpb is a Supporting Member
 has been a member for 10 years
ill flash ur board for u check sig.
__________________
United States Army
"We sleep soundly in our beds because rough men stand ready in the night to visit violence on those who would do us harm."

East Coast Army
Cerealkillerzpb is offline  
Old 07-25-2006, 11:34 PM #5
PillsburyDoughboy
CondomDealerExtraordinair
 
PillsburyDoughboy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Hell, NJ
PillsburyDoughboy is a Supporting Member
 has been a member for 10 years
PillsburyDoughboy helped look for balloons
PillsburyDoughboy has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
you need to do the boot loader then the actual file
__________________
CU Boulder is awesome
AKALMP Autococker Hinge w/ DD trigger
http://www.pbnation.com/showthread.p...3#post77742003

http://www.pbnation.com/showthread.php?t=638985
I love dirty dirty house music....
PillsburyDoughboy is offline  
Old 07-26-2006, 06:22 AM #6
lopez17
Valar Morghulis
 
lopez17's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Stone Ridge, VA
Annual Supporting Member
lopez17 is a Moderator
lopez17 is a Supporting Member
lopez17 is playing at Living Legends VII
lopez17 supports Pev's Paintball
lopez17 is one of the top 250 posters on PbNation
lopez17 is Immortal
As Pillsbury said, when you take the files out of the bundle you'll be able to open the Equalink program. Assuming you have your board plugged into the cable, it'll find the board and try to pull up the code. With the Intimidtors I get an error, I can't remember if the Vikings do this as well.

Regardless, you want to click on the update board button. Select from your file list the bootloader code first to get the firmware ready for the code. If you don't do the boot loader code first your board will have to go back to WAS.

When the bootloader code is finished updating turn the marker off. Wait 5 seconds, then turn it back on in Programming mode. When the LED goes out, (about 5-7 seconds) then click the update board button again. This time select the viking code. This will update the software to 2.0.

Once you do this a few times it becomes second nature.

REMINDER: DO NOT UPDATE TO THE 2.0 CODE IF YOU INTEND TO USE THIS IN AN EXCAL!!!! The latest version that can be used in an Excal is 1.6.
__________________
_____________________________
PEV'S PAINTBALL


Last edited by lopez17 : 07-26-2006 at 06:26 AM.
lopez17 is offline  
Old 07-26-2006, 08:02 AM #7
seangrizzly
 
 
Join Date: Oct 2003
Location: Palm Harbor, Florida
 has been a member for 10 years
Ok what I am mainly talking about is the setup on the computer. You have the main file and like three or four other file. What do I do with those files? Is there an automatic update in the Equalink software where I do not have to worry about downloading the files? Or do I have to download them and which folder do I put them in?
__________________
Fat man in a camo kilt
seangrizzly is offline  
Old 07-26-2006, 09:36 AM #8
PillsburyDoughboy
CondomDealerExtraordinair
 
PillsburyDoughboy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Hell, NJ
PillsburyDoughboy is a Supporting Member
 has been a member for 10 years
PillsburyDoughboy helped look for balloons
PillsburyDoughboy has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
all you need is the equalink exe and the zip or actual files to be transfered in a folder somewhere where you know there location, it will ask you to browse for them i believe.
__________________
CU Boulder is awesome
AKALMP Autococker Hinge w/ DD trigger
http://www.pbnation.com/showthread.p...3#post77742003

http://www.pbnation.com/showthread.php?t=638985
I love dirty dirty house music....
PillsburyDoughboy is offline  
Old 07-26-2006, 09:45 AM #9
lopez17
Valar Morghulis
 
lopez17's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Stone Ridge, VA
Annual Supporting Member
lopez17 is a Moderator
lopez17 is a Supporting Member
lopez17 is playing at Living Legends VII
lopez17 supports Pev's Paintball
lopez17 is one of the top 250 posters on PbNation
lopez17 is Immortal
Yup...just run Equalink.exe and it'll put you into the program. Then you update the boot code, then the software. Then click reset to defaults, then upload settings. Then change any settings you want and click upload again.
__________________
_____________________________
PEV'S PAINTBALL

lopez17 is offline  
Old 07-27-2006, 02:43 PM #10
seangrizzly
 
 
Join Date: Oct 2003
Location: Palm Harbor, Florida
 has been a member for 10 years
Ok I loaded up the software. It says version 1.4. I follow the instructions on the WAS site. The information on the monitor stays greayed out. I click on the find equalizer and it comes up on COM 3. I try to update software and nothing. My friend was having this same exact problem on his laptop. I have no idea what to do here

I am getting no information about was version is on the board. I set the Viking into program mode properly, I click Find Equalizer, The light turns green on the back of my Viking, then nothing.
__________________
Fat man in a camo kilt

Last edited by seangrizzly : 07-27-2006 at 05:36 PM.
seangrizzly is offline  
 




Posting Rules
Forum Jump