Omen quick question - PbNation
Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

 
Archived Thread - Cannot Edit  
Old 02-19-2006, 05:02 PM #1
Speedballdemon
 
 
Join Date: Feb 2006
Omen quick question

my friend laughed at me for wanting to buy this gun because he said it doesnt have eyes and its gonna chop like crazy, but it does have eyes doesnt it? Or it has something to not make it chop, sorry for the newb question
Speedballdemon is offline  
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 02-19-2006, 05:04 PM #2
TheKitchenSink
 
 
TheKitchenSink's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Arlington Hts. Illinois
It doesnt have eyes but it has cam-arms which are a mechanical eye. The cam-arms are in sync with the bolt and only allows a ball to fall in when the bolt it back. It wont chop like crazy just be sure to set your recock pressure everyime.
TheKitchenSink is offline  
Old 02-19-2006, 05:31 PM #3
TheCosmikShame
The Pump Ambassador.
 
TheCosmikShame's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: The Burgh PA *412*
TheCosmikShame is playing at Living Legends VII
Not to be an *** but your friend doesn't know what he's talking about...I bought a used omen and I personally know the guy I bought it off of...he claimed he choped about 5 balls all summer and spring...2 because his barrel broke from hitting a rock....iv also seen other people with omens on this site that posted they hardly ever break balls maybe 2-4 a season.....if the omen had eyes, it would be much more expensive and the mechanilce eyes (cam arms) are just as good. The Omen and ICD Promaster are the best buys for around $300...by the way, what does your friend have?
__________________
My JOLE Karni <3 - Custom Cockers Pump division Cocker of the month May winner.

- PITTSBURGH PENGUINS -


CustomCockers.com - My true home.
TheCosmikShame is offline  
Old 02-19-2006, 05:39 PM #4
Bad0men
The other Bad0men
 
Bad0men's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: NE between Boston and NY
the only breaks i get are in my barrel if the paint is too big, or it's too cold outside and using cheap/fragile paint. cams work great for me unless *you use a force feed that is too strong. I have a vlocity now so o don't have a problem anymore.
Bad0men is offline  
Old 02-19-2006, 05:47 PM #5
TheCosmikShame
The Pump Ambassador.
 
TheCosmikShame's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: The Burgh PA *412*
TheCosmikShame is playing at Living Legends VII
How bout an egg2 with zboard?...i never used my omen with the egg yet
__________________
My JOLE Karni <3 - Custom Cockers Pump division Cocker of the month May winner.

- PITTSBURGH PENGUINS -


CustomCockers.com - My true home.
TheCosmikShame is offline  
Old 02-19-2006, 05:51 PM #6
TheKitchenSink
 
 
TheKitchenSink's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Arlington Hts. Illinois
Quote:
Originally Posted by TheCosmikShame
How bout an egg2 with zboard?...i never used my omen with the egg yet
It'll work fine. Egg's work good on omens
TheKitchenSink is offline  
Old 02-19-2006, 05:52 PM #7
Bad0men
The other Bad0men
 
Bad0men's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: NE between Boston and NY
Never used one personally, but i hear they work fine with omens.
Bad0men is offline  
Old 02-19-2006, 06:00 PM #8
TheCosmikShame
The Pump Ambassador.
 
TheCosmikShame's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: The Burgh PA *412*
TheCosmikShame is playing at Living Legends VII
thx.
__________________
My JOLE Karni <3 - Custom Cockers Pump division Cocker of the month May winner.

- PITTSBURGH PENGUINS -


CustomCockers.com - My true home.
TheCosmikShame is offline  
Old 02-19-2006, 06:32 PM #9
Speedballdemon
 
 
Join Date: Feb 2006
my friend has a tippy 98 which is wat i have so dont laugh, but im buyin the omen so its ok lol, what do u mean reset ur pressure? And i know the omen uses low pressure so im buyin the 72/3000 tank
Speedballdemon is offline  
Old 02-19-2006, 06:37 PM #10
Speedballdemon
 
 
Join Date: Feb 2006
my hopper is a revvy with x board will tht work??
Speedballdemon is offline  
Old 02-19-2006, 06:38 PM #11
TheCosmikShame
The Pump Ambassador.
 
TheCosmikShame's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: The Burgh PA *412*
TheCosmikShame is playing at Living Legends VII
Exsactly my point...if your friend had an Omen and said that then it would be different.
__________________
My JOLE Karni <3 - Custom Cockers Pump division Cocker of the month May winner.

- PITTSBURGH PENGUINS -


CustomCockers.com - My true home.
TheCosmikShame is offline  
Old 02-19-2006, 06:41 PM #12
Speedballdemon
 
 
Join Date: Feb 2006
i know i got pissed at him because he always says im wrong! Ok say i JUST opened the box is there any thing i should adjust like pressure or anything? O yea and thanks for all the help guys!!
Speedballdemon is offline  
Old 02-19-2006, 06:41 PM #13
Bad0men
The other Bad0men
 
Bad0men's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: NE between Boston and NY
The Omen is not true low pressure. runs about 200-250. better off buying a fixed high pressure tank..800-850 fixed high prssure. the detenator will step down the pressure from 800 to what you need.
Bad0men is offline  
Old 02-19-2006, 06:41 PM #14
TheKitchenSink
 
 
TheKitchenSink's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Arlington Hts. Illinois
You are going to want a high pressure tank a low pressure tank will work to but some say you will get drop off and a high pressure tank is more common for other guns. Reset the pressure is the recock pressure which takes you a couple minutes each day before you play it isnt hard just look in the manual for the steps on how to do it.

http://www.evil-paintball.com/omenmanual2.pdf it will show you how to do it in there.

EDIT: Looks like im a little slow, and a revy will do the job.
TheKitchenSink is offline  
Old 02-19-2006, 06:52 PM #15
Speedballdemon
 
 
Join Date: Feb 2006
k thanks u guys helped so much, i found some feednecks tht will work, so you should get the clamping ones because the stock one doesnt fit right or wat? last question i swear! lol
Speedballdemon is offline  
Old 02-19-2006, 06:54 PM #16
TheKitchenSink
 
 
TheKitchenSink's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Arlington Hts. Illinois
it will fit...but the 2.0 uses o-rings and a clamping feedneck is cheap and will help it look a little better. They also hold better then the o-rings.
TheKitchenSink is offline  
Old 02-19-2006, 07:10 PM #17
Speedballdemon
 
 
Join Date: Feb 2006
ok so before i play just reset the thingy then set it to 300fps
Speedballdemon is offline  
Old 02-19-2006, 07:14 PM #18
Speedballdemon
 
 
Join Date: Feb 2006
ok so before i play just reset the thingy then set it to 300fps, and do most of you guys have it on 20 bps or the 5 count or wat ever it is?
Speedballdemon is offline  
Old 02-19-2006, 07:15 PM #19
TheKitchenSink
 
 
TheKitchenSink's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Arlington Hts. Illinois
you set the velocity to 10 FPS over your field limit when your recock screw is all the way in, then when turn your recock screw out and the gun starts to recock by itself it should have dropped 10 FPS.

Edit:
Quote:
Originally Posted by Speedballdemon
k thanks u guys helped so much, i found some feednecks tht will work, so you should get the clamping ones because the stock one doesnt fit right or wat? last question i swear! lol
Last question eh? haha im just messing around. :-D

Last edited by TheKitchenSink : 02-19-2006 at 07:19 PM.
TheKitchenSink is offline  
Old 02-19-2006, 07:25 PM #20
Speedballdemon
 
 
Join Date: Feb 2006
lol sory thanks tho
Speedballdemon is offline  
 




Posting Rules
Forum Jump