Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 06-12-2014, 12:26 AM #1
bj2332
 
 
Join Date: Mar 2013
etek 4 weird problem

When I fire my etek 4 the bolt barely moves, what would cause this? I have a fresh battery. Lpr at 2 turns from flush. Hpr should be at field velocity but yet the bolt barely moves when it fired. With eyes off as well. What's doing this?
bj2332 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 06-12-2014, 12:57 AM #2
gamer565
*****es love cannons!
 
gamer565's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: OK
Annual Supporting Member
gamer565 is playing at Living Legends VI
gamer565 is playing at Living Legends VII
gamer565 posts videos on PbNation
gamer565 is reppin' sidebar 4 life
gamer565 has achieved Level 6 in PbNation Pursuit
gamer565 is one of the top 100 posters on PbNation
gamer565 is Boss
Take it off training mode...
http://www.pbnation.com/forumdisplay.php?f=126
__________________
Jolly Green (╯□)╯︵ ┻━┻

gamer565 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2014, 08:53 AM #3
bj2332
 
 
Join Date: Mar 2013
Etek 4's dont have training modes plus I reset the board
bj2332 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2014, 04:04 PM #4
MstrKey
 
 
Join Date: Aug 2001
Location: SSM, Ontario, Canada
MstrKey is a founding member
 has been a member for 10 years
MstrKey is for the Gunfight
MstrKey supports our troops
You may have the bolt pin in wrong. If it's not in the correct spot, it can sometimes prevent the ram from cycling.

Your dwell setting may have gotten set too low by mistake. It's actually a simple mistake to make using the stock board. Double check it.

Your battery may be a dud, despite being fresh.
__________________

ETEK 3LT, with 14" Ti boomstick and cure 3 + bolt F/S

Vanguard creed eyes, membrane, bolt pin, detents F/s[/color]

Old school angel poppets/cup seals, spring detents(not sure which models) F/S
MstrKey is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2014, 06:27 PM #5
bj2332
 
 
Join Date: Mar 2013
Thanks for the reply. I have had it for 2 years dwell is at 11 were it's been fir that time with no problems. I'll try a new battery. I actually switched bolts to see if that would change anything. It didn't.
bj2332 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2014, 10:28 PM #6
bj2332
 
 
Join Date: Mar 2013
Update: problem fixed ram housing was upside down
bj2332 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2014, 10:43 PM #7
MstrKey
 
 
Join Date: Aug 2001
Location: SSM, Ontario, Canada
MstrKey is a founding member
 has been a member for 10 years
MstrKey is for the Gunfight
MstrKey supports our troops
That'll do it.
__________________

ETEK 3LT, with 14" Ti boomstick and cure 3 + bolt F/S

Vanguard creed eyes, membrane, bolt pin, detents F/s[/color]

Old school angel poppets/cup seals, spring detents(not sure which models) F/S
MstrKey is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump