Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 02-10-2013, 03:42 PM #1
Koa012591
 
 
Koa012591's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Please help

So I have a mini and I can't get the gun to shoot 270-280fps. The only way the gun does shoot those speeds is if I rise the operating pressure to over 300psi. Currently I have a infamous bolt, shock wave board. An that's about it.... Any suggestions?
__________________
ORLANDO DOOM
R.I.P. Rob Kerr 2/1/91 - 3/15/10
Koa012591 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 02-10-2013, 06:14 PM #2
Slo poke
 
 
Slo poke's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Hot Azz AZ
Trun your pressure down before you mess it up and reset your board. If that doesnt work try a new battery. Have you cleaned and lubed everything?
Slo poke is online now   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 07:09 PM #3
Koa012591
 
 
Koa012591's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
I already turned it down. I have cleaned and lubed everything I also reset the board. I just ordered a new reg and solenoid. The solenoids' clicking sounded very week and the sound was inconstant. The gun is properly put together. Check valve is there and everything
__________________
ORLANDO DOOM
R.I.P. Rob Kerr 2/1/91 - 3/15/10
Koa012591 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 07:20 PM #4
d3kelley
~The Ginger~
 
d3kelley's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Quincy, MA
d3kelley plays in the APPA D5 division
check the face of the poppet and do not lube the face
__________________
Hello Nasty #6 (Foxball Minors)
Check us out @ https://www.facebook.com/pages/Hello...074645?fref=ts

Bob Long G6R, deadlywinds barrel kit, Rotor, Ninja SLP 50/4500
d3kelley is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 07:23 PM #5
Koa012591
 
 
Koa012591's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
I have done that too. It's sealing nicely
__________________
ORLANDO DOOM
R.I.P. Rob Kerr 2/1/91 - 3/15/10
Koa012591 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 08:02 PM #6
private_silver
Fire and Forget.
 
private_silver's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Pennsylvania
private_silver is an NCPA player
private_silver plays in the APPA D5 division
Check the spring, make sure it's on the right way (if old style of kit), and are you underboring?
__________________
Dust Black Axe w/ white accent
14" Freak Kit
Spire with CrownSF
Crossfire 68/45 w/ Stealth
private_silver is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 08:50 PM #7
Koa012591
 
 
Koa012591's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
I'm over boring and or matching. And the spring kit is the new one.
__________________
ORLANDO DOOM
R.I.P. Rob Kerr 2/1/91 - 3/15/10
Koa012591 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 08:52 PM #8
Koa012591
 
 
Koa012591's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Both sides of the spring feel pretty even but I do put the bolt in which ever side I feel is smaller.
__________________
ORLANDO DOOM
R.I.P. Rob Kerr 2/1/91 - 3/15/10
Koa012591 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 09:19 PM #9
private_silver
Fire and Forget.
 
private_silver's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Pennsylvania
private_silver is an NCPA player
private_silver plays in the APPA D5 division
Underbore. You have to underbore with most, if not all of the lighter aftermarket bolts.
__________________
Dust Black Axe w/ white accent
14" Freak Kit
Spire with CrownSF
Crossfire 68/45 w/ Stealth
private_silver is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 09:20 PM #10
jleclipse81
 
 
jleclipse81's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Texas
jleclipse81 owns a Planet Eclipse Geo
i've had trouble with this before and i usually take out the poppet and make sure to wipe down and clean/dry where the poppet face sits on the bolt guide. i also get a Q-tip and clean the inside of the bolt guide where the poppet face sits. after that, i carefully inspect the poppet oring, or put on a new oring and lightly lube the oring....after that, i drop a few drops of gun oil in the reg, air it up, dry fire a few shots, grab some paint, hit the chrono and usually does the trick.
jleclipse81 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 09:23 PM #11
jleclipse81
 
 
jleclipse81's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Texas
jleclipse81 owns a Planet Eclipse Geo
i also had a boss v2 bolt and couldn't get it to chrono above 270fps. i was using the stock spring and took out the bumper oring and spacer and it worked great after that....i dunno about the infamous bolt or which spring you are using but i'd try the above first. oh, and make sure your tank is screw in all the way.
jleclipse81 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 10:47 PM #12
Math Test
Yessir
 
Math Test's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Florida
All stated above will work, but if I'll pitch in a bit aswell. Make sure your marker is clean, no dirt, paint, etc. Now make sure all the O-rings on your bolts are lubed nicely. Don't overlube as this can cause problems. Now also make sure there are no leaks at all, air up the marker and listen closely for any leaks. If you still can't shoot over 280fps there's a few things that can still be the possibility.

Paint. What kind of paint are you shooting? Entry level paint tends to be a little inconsistent over the chronograph, ask around if you can get a handful of premium and send a few over the chrono, if the fps goes up, there is your problem.

Also earlier today a buddy a mine was playing with his Mini and he was having insanely unconsistant shots. The first one is a cannon and the next shot barely rolls out. His problem was the Asa wasn't tight enough so not enough pressure from the tank was flowing into the marker. Make sure you have no problems with the asa and everything is nice and tight on your marker.

If nothing works try to take it to a local shop and get it looked it, worst case scenario you have to cough up 20 bucks.
__________________
◆ Axe | Rotor | Ninja ◆
Math Test is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 11:52 PM #13
private_silver
Fire and Forget.
 
private_silver's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Pennsylvania
private_silver is an NCPA player
private_silver plays in the APPA D5 division
Regardless of ANYTHING else you do, underbore. Stop matching or over boring. It's quite possible to get a 15~20 fps jump if you underbore, especially more so with the boss bolt.
__________________
Dust Black Axe w/ white accent
14" Freak Kit
Spire with CrownSF
Crossfire 68/45 w/ Stealth
private_silver is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2013, 12:11 AM #14
ncstatered21
ECU Paintball
 
ncstatered21's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina
ncstatered21 supports Team VICIOUS
ncstatered21 is an NCPA player
ncstatered21 supports DLX Technology
I hope he means 200 psi not 300 psi.
ncstatered21 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2013, 08:21 AM #15
sdzell18
Code it and Load it
 
Join Date: Oct 2005
Location: CA, NJ
Annual Supporting Member
sdzell18 works for a Paintball manufacturer
sdzell18 plays in the APPA Pro division
sdzell18 is All In
If are having low velocity it is likely because the poppet o-ring is bad. Try switching that o-ring
__________________
Jamie Ezell - Electronics Engineer @ Empire Paintball
Empire Paintball
JT Paintball
My Feedback +43, -0
sdzell18 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2013, 11:24 AM #16
Koa012591
 
 
Koa012591's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
I will try all of the above. As soon as I get a chance. I'm playing in 45-18 degree weather (i mean its indoors but how much can that place really warm up when its 10 degrees outside and its a full x ball field) do you think that might have an impact at well?
__________________
ORLANDO DOOM
R.I.P. Rob Kerr 2/1/91 - 3/15/10
Koa012591 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2013, 11:35 AM #17
incognito-z
Buying All Invert Mini's
 
incognito-z's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Los Angeles
incognito-z is playing at Living Legends VII
incognito-z owns a Planet Eclipse Geo
incognito-z is for the Gunfight
incognito-z posts videos on PbNation
incognito-z supports Pev's Paintball
incognito-z is Legendary
incognito-z supports DLX Technology
Have you tried resetting the poppit?
__________________
GET YOUR NUMMECH VL FRAME FOR MINI/AXE HERE! CHECK THEM OUT!
Sell Me Your Invert Mini! - Mini/Axe Stock Parts

If you're having trouble with your Mini/Axe, PM me! I'm more than happy to help out.
Proud Beta-Tester and Authorized Retailer for Nummech - Proudly Sponsored by Guerilla Air - Hustle PB
incognito-z is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2013, 11:48 AM #18
Koa012591
 
 
Koa012591's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Yeah I have cleaned it over an over lubed over and over using sleek.
__________________
ORLANDO DOOM
R.I.P. Rob Kerr 2/1/91 - 3/15/10
Koa012591 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2013, 01:12 PM #19
Koa012591
 
 
Koa012591's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
I have also done the tuning guide.
__________________
ORLANDO DOOM
R.I.P. Rob Kerr 2/1/91 - 3/15/10
Koa012591 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2013, 09:06 AM #20
TheBoss33
 
 
TheBoss33's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Waterloo, NY
TheBoss33 is a Supporting Member
 has been a member for 10 years
TheBoss33 is All In
TheBoss33 is All In
Like sdzell said. Try a new poppet o-ring. Also like most others have said, Under Bore. It makes a huge difference. Please feel free to contact me if you can not figure it out.
TheBoss33 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2013, 01:30 AM #21
TheRealSpyro
 
 
TheRealSpyro's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Manhattan IL
TheRealSpyro has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
TheRealSpyro has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
TheRealSpyro has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
empty your tank, Than screw it all the way onto the marker, THAN fill the tank, make sure your set at 200 on the reg. that should do it
__________________
Empire V3 Mini Dust Black on Polish Red
TheRealSpyro is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump