Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 01-12-2013, 05:47 PM #1
rwtfnow
RWTF / US Army
 
rwtfnow's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Wisconsin
rwtfnow is for the Gunfight
rwtfnow is an NCPA player
rwtfnow plays in the APPA D4 division
2011 Reflex Rail Problem

So today at my local field, my reflex would not work.
Problem: gun will not fire, says there is a eye faikure
Info: can hear solinoid activate
Tried re lubing the bolt.
Cleaned eye pipe.
Eyes do work.(green when ball in breach, red when no ball)
Fresh battery in gun.
Worked last week.

It is cold here in Wisconsin but the field I was at is indoor so I don't see that as a factor.
Please help!
rwtfnow is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 01-12-2013, 09:24 PM #2
abethemet
 
 
abethemet's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
abethemet owns a Planet Eclipse Ego
abethemet owns a Planet Eclipse Lv1
abethemet supports DLX Technology
maybe try replacing the eye pipe, or maybe check your reg to see if air is going through the gun
abethemet is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2013, 01:02 PM #3
pushc6
 
 
Join Date: Jul 2010
Are you sure you are hearing the solenoid, or are you just hearing the micro-switch click? There should be two clicks when you hold the trigger down with the eyes on. One for the switch, the second for the 'noid a second or so later.

Did you mess with the reg pressure or do maintenance on the reg recently? If you hear the solenoid activate and nothing is happening my guess is the reg isn't providing enough pressure.

To reset the reg to factory specs do the following:

- Turn adjustment screw all the way out.
- Turn adjustment screw 1.5 turns in.

This should put it around 150ish psi and should fire if everything else is working. Let me know if this doesn't work.
pushc6 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2013, 01:25 PM #4
rwtfnow
RWTF / US Army
 
rwtfnow's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Wisconsin
rwtfnow is for the Gunfight
rwtfnow is an NCPA player
rwtfnow plays in the APPA D4 division
Quote:
Originally Posted by pushc6 View Post
Are you sure you are hearing the solenoid, or are you just hearing the micro-switch click? There should be two clicks when you hold the trigger down with the eyes on. One for the switch, the second for the 'noid a second or so later.

Did you mess with the reg pressure or do maintenance on the reg recently? If you hear the solenoid activate and nothing is happening my guess is the reg isn't providing enough pressure.

To reset the reg to factory specs do the following:

- Turn adjustment screw all the way out.
- Turn adjustment screw 1.5 turns in.

This should put it around 150ish psi and should fire if everything else is working. Let me know if this doesn't work.
Will give it a try thanks
rwtfnow is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump