Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 07-24-2012, 09:03 PM #1
Crunchygoblin
 
 
Join Date: Jul 2012
Smart Parts Vibe Not Shooting.

I have look through other peoples threads but couldn't find anything that sounded like my problem. My apologies if there is an existing thread already out there and I missed it.

So, my problem is the marker wont shoot. It was working fine a few days then just stopped. At first it was only beeping when I pulled the trigger, so I changed the battery, and that sorta fixed it. Now when I pulled the trigger there's only a little release of CO2 from inside the marker. I opened it up to take a look, and the little poof of gas is coming from the top of the solenoid, that's it.

Any idea what's wrong and how to fix it??
Crunchygoblin is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 02:43 AM #2
paintballcrazy94
 
 
paintballcrazy94's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Ontario,Canada
paintballcrazy94 owns a Planet Eclipse Etek
paintballcrazy94 has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
paintballcrazy94 has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
paintballcrazy94 has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
paintballcrazy94 has achieved Level 3 in PbNation Pursuit
first as usual.. switch the battery to a BRAND name, duracell or energizer

make sure your board is setup into co2 mode

what kind of vibe is this? Is this one of them with an adjustable Dwell because that could be there problem
__________________
Retired from Paintball! I will return soon PBNation!
paintballcrazy94 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 07:23 PM #3
Crunchygoblin
 
 
Join Date: Jul 2012
I've got a Duracell battery in, set the marker to CO2, and I cant change the Dwell. Still having same problem.
Crunchygoblin is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2012, 02:43 AM #4
paintballcrazy94
 
 
paintballcrazy94's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Ontario,Canada
paintballcrazy94 owns a Planet Eclipse Etek
paintballcrazy94 has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
paintballcrazy94 has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
paintballcrazy94 has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
paintballcrazy94 has achieved Level 3 in PbNation Pursuit
Quote:
Originally Posted by Crunchygoblin View Post
I've got a Duracell battery in, set the marker to CO2, and I cant change the Dwell. Still having same problem.
does you vibe only have a semi-auto shooting mode? if so you can change the dwell

check the solenoind and the microline in the grip frame, make sure its all tight and clean

when you gas it up you dont hear any leaks?
__________________
Retired from Paintball! I will return soon PBNation!
paintballcrazy94 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 11:23 AM #5
trigger_happyelf
 
 
trigger_happyelf's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Canada
trigger_happyelf is playing at Living Legends VII
trigger_happyelf owns a Planet Eclipse Lv1
trigger_happyelf has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
hey guys i have a similar problem as well my gun has a new duracell in though when i plug in my hpa and turn on my marker when i press the trigger to shoot it lags i hear a small burst of air but not enough to fire just a small amount and when i press it again it fires. this is rediculous for my gun as it was working fine then all of a sudden problems with the board. i have already taken the gun apart and threw in some plumbing tape to all the screws on the inside so there were no leaks and it was again working fine until last weekend when i was on the field and near the end of the day this started my buddy told me to tug on the macro line and that fixed it for a couple minutes and then back to it again i cant figure out what to do anyone have any answers?
trigger_happyelf is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 12:04 AM #6
shocktroop
Sit and Relax
 
shocktroop's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Orlando, Florida
shocktroop plays in the PSP
shocktroop plays in the APPA D3 division
IF you guys are willing to, open up the solenoid and try flipping the armature, or the disc looking thing. The side facing the exhaust hole maybe damaged.

If that doesn't fix it, it could be the board itself. I've seen it a couple times...
__________________
Paintball World Orlando
TKO RIP

Represent the old, long 68/45k tanks!
Rockin' a Champagne Eigen'd NXT Shocker


Old Feedback
shocktroop is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2013, 02:43 AM #7
glowrunner2
 
 
glowrunner2's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Vancouver and Washington
glowrunner2 is playing at Living Legends V
glowrunner2 owns a Planet Eclipse Ego
glowrunner2 supports Team VICIOUS
glowrunner2 is attending Decay of Nations VI
il sell mine 50 bucks
glowrunner2 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 01:11 PM #8
Dedloc
That guy.
 
Dedloc's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Tennessee
Annual Supporting Member
Dedloc is BST Legit
Dedloc is reppin' sidebar 4 life
Dedloc is Legendary
Quote:
Originally Posted by glowrunner2 View Post
il sell mine 50 bucks
Not the place for that and this is pretty much a dead forum.
__________________
Sic gorgiamus allos subjectatos nunc.
PARADOX
Dedloc is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 10:09 AM #9
paintballcrazy94
 
 
paintballcrazy94's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Ontario,Canada
paintballcrazy94 owns a Planet Eclipse Etek
paintballcrazy94 has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
paintballcrazy94 has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
paintballcrazy94 has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
paintballcrazy94 has achieved Level 3 in PbNation Pursuit
Quote:
Originally Posted by Dedloc View Post
Not the place for that and this is pretty much a dead forum.
it died out for sure..

And today i have officially became an active retiree.. i will return to paintball one day soon i am sure

take care guys!
__________________
Retired from Paintball! I will return soon PBNation!
paintballcrazy94 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump