Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 10-06-2012, 04:35 AM #1
phil2
 
 
Join Date: Dec 2003
Location: saratoga ny
 has been a member for 10 years
rasta a4 question

Its a blender lpr psi? 4 shims,dwell 13 rof11 loader xfast,tr10. Emire b. Any ideas lost!!
phil2 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 10-06-2012, 04:40 AM #2
dr.strangelove
The Angel Eye Doctor
 
dr.strangelove's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Earth
 has been a member for 10 years
The number of shims doesn't really tell us anything about the actual pressure - some LPRs will be at 90 psi with 4 shims, some will be at 50 psi with 4 shims. If you have access to the gauge tool you can tell for sure what your exact pressure is.

Your dwell is more than high enough, so that shouldn't be an issue.

Is this a stock A4, or an A4 Fly? If it's a stock A4, make sure your Sensi setting is appropriate for your loader speed. If it's a Fly, make sure your eyes are on and working properly.

You might also want to check your ball detents.
dr.strangelove is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 10:53 AM #3
phil2
 
 
Join Date: Dec 2003
Location: saratoga ny
 has been a member for 10 years
Its a a4 fly. I did the test it passes didnt know if empire was double loading.
phil2 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 05:53 PM #4
dr.strangelove
The Angel Eye Doctor
 
dr.strangelove's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Earth
 has been a member for 10 years
Does your loader have adjustable tension? If so, you might want to dial that back a touch too.
dr.strangelove is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 07:52 AM #5
phil2
 
 
Join Date: Dec 2003
Location: saratoga ny
 has been a member for 10 years
Dont know low,med,high i run it on low setting. The lpr is adding shims dropping 5 per or adding 5 psi per shim? Im taking son today for bday going to let him use the halo just to eliminate hopper. I streched springs in detents to see if it was double feeding.
phil2 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 03:02 PM #6
dr.strangelove
The Angel Eye Doctor
 
dr.strangelove's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Earth
 has been a member for 10 years
Adding shims increases pressure, removing shims reduces pressure. Each shim is usually worth 3-5 psi.
dr.strangelove is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 03:51 PM #7
phil2
 
 
Join Date: Dec 2003
Location: saratoga ny
 has been a member for 10 years
Found out its the loader started off with it it was a blender told him to try my halo shot a cs never broke another ball. I used it in my dm4 turned mine into a blender. Good news thanks.
phil2 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 03:57 PM #8
dr.strangelove
The Angel Eye Doctor
 
dr.strangelove's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Earth
 has been a member for 10 years
Glad you got it sorted out and it wasn't anything serious. Which loader is it that's causing the problems, just out of curiosity?
dr.strangelove is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 05:27 PM #9
phil2
 
 
Join Date: Dec 2003
Location: saratoga ny
 has been a member for 10 years
Empire b shoots great with my halo.
phil2 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 07:35 PM #10
dr.strangelove
The Angel Eye Doctor
 
dr.strangelove's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Earth
 has been a member for 10 years
IIRC that uses the same belt drive as the HALO B, in which case greasing the belt and gear drive can sometimes help with that as it lets it slip when it's under high torque. Might be worth a shot.
dr.strangelove is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 07:37 AM #11
Shocker_Monkey
KCCO
 
Shocker_Monkey's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: 920 Represent
Annual Supporting Member
Shocker_Monkey is a Supporting Member
 has been a member for 10 years
Shocker_Monkey is playing at Living Legends VII
Shocker_Monkey has achieved Level 6 in PbNation Pursuit
Shocker_Monkey is Legendary
Shocker_Monkey is Boss
If I remember correctly from when I had an empire B, there should be a few tension levels as well as a few speed levels. I'll see if I can track down a pdf of the instructions, but I'd back these settings down all the way. Start at the bottom and take each setting up and test. High settings that still aren't blending is where you want to be.

*edit*
http://www.paintballsolutions.com/pd...erb_manual.pdf

There you go. Apparently I'm wrong. It must have been the v35 that had the additional settings. Try Strangelove's suggestion. Or maybe try to find a 4 battery pack and use that. The only issue with oiling the belt is that you have to take it apart more than any one wants to take one of those dumb things apart.
__________________

==========================================
WISCONSIN NAVARONE
==========================================
Lots of Intimidator Parts F/S
==========================================

Last edited by Shocker_Monkey : 10-10-2012 at 07:44 AM.
Shocker_Monkey is online now   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 01:24 AM #12
Oedipus
god save captain slow
 
Oedipus's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Butts
Oedipus supports DLX Technology
The B2 had tension and speed settings, I habeeb. That came a little after my time.
__________________
ST:Tech -- Three solid failures away from emptying large quantities of ammunition into a daycare.
Oedipus is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump