Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 06-20-2012, 03:41 PM #1
MT_Thizz808
 
 
Join Date: May 2012
Ahhhh Ion Wont shoot

So my friend gave me his old ion because my gun got stolen. Its an awesome gesture but i am pulling my hair out trying to get it to work. Everything seems fine. I took it completely apart checked all o-rings lubed up everything. I put a new battery. I attached my tank and hopper and turned it on. First shot went off fine. The next rolled out of the end of my barrel.It sounds like a muffled shot and 9/10 the paintballs don't even make it out of the barrel. However if I take a shot then wait about 30 seconds I can the second shot goes off no problem. Ive tried to mess with the settings a bit but am not sure what they should be at. My rate of fire is set as low as possible 0 i think and I'm not sure about the dwell. Can any body help me or has anyone else had a smilier problem. Thanks
MT_Thizz808 is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 04:05 PM #2
ProtoxxPaintball
USAF
 
ProtoxxPaintball's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: 941
ProtoxxPaintball donated to help Peyton Trent
ProtoxxPaintball supports our troops
ProtoxxPaintball is an NCPA player
ProtoxxPaintball supports Empire
Change the battery (BRAND NEW DURACELL OR ENERGIZER BATTERY) < Caps lock'd for a reason.
If the gun is stock, make sure the dwell is between 48 and 52.
Clean the reg.
Make sure you have enough air.
__________________
Old Feedback +54/-0
NIKON D60 FS PM ME
ProtoxxPaintball is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 05:01 PM #3
AaronHamilton12
 
 
Join Date: Mar 2012
I'd say its the dwell. Like the guy above me said, just raise it up alot!
AaronHamilton12 is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 05:14 PM #4
MT_Thizz808
 
 
Join Date: May 2012
took apart cleaned and cleaned the reg. Gauge is reading 180 psi. Took apart gun cleaned everything. took apart solenoid and cleaned it. Now gun just make noise but bolt seems to stay still
MT_Thizz808 is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 05:24 PM #5
MT_Thizz808
 
 
Join Date: May 2012
you guys are awesome. checked the dwell it was at 0 or 1 but turned it up to 50 and everything seems to be working perfectly. Now if I could only get my hopper to keep up
MT_Thizz808 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2012, 01:47 PM #6
Kailua Boys
 
 
Join Date: Jul 2012
I set my dwell to about 46 and the bolt still wouldn't move, could anyone help me out?
Kailua Boys is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2012, 01:55 PM #7
p8baller18
USAR
 
p8baller18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: *402* Represent Midwest
Annual Supporting Member
p8baller18 donated to help Peyton Trent
p8baller18 supports Team VICIOUS
p8baller18 has achieved Level 3 in PbNation Pursuit
p8baller18 is one of the top 1000 posters on PbNation
Don't up dead threads let alone steal it.
__________________
Warped Sportz
US Army
GBR


We will fight or we will fall, 'til the angels save us all.
You don't have to be great to get started, but you have to get started to be great.
p8baller18 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump