Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 04-01-2012, 01:35 PM #1
chrismv24
 
 
Join Date: Feb 2012
Angry Help!!

I recently installed a L7 bolt and 360 QEV on my epiphany, but im having trouble with the rebound mode, it doesnt seem activate after the 5bps

May be the board, QEV??? Help!!!!!1
chrismv24 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 04-01-2012, 01:39 PM #2
theblindchicken
49'er
 
theblindchicken's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Long Beach, CA
theblindchicken is an NCPA player
theblindchicken is an NCPA National Champion
theblindchicken plays in the APPA D5 division
Would it activate after 5bps with the stock firebolt and no QEV?
theblindchicken is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 01:47 PM #3
chrismv24
 
 
Join Date: Feb 2012
yes it would, with eyes off it will shoot 5 bps and after that the rebound mode will activate but will shoot nothing but air

i have my dwell/Rof settings at 20/0
chrismv24 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 02:06 PM #4
theblindchicken
49'er
 
theblindchicken's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Long Beach, CA
theblindchicken is an NCPA player
theblindchicken is an NCPA National Champion
theblindchicken plays in the APPA D5 division
Do you mean that it will only fire air with the firebolt/ no QEV or do you mean with the L7/QEV?

Is your loader also able to feed fast enough?

You should pull off the QEV and put on the stock banjo to see if the QEV is causing the issue. I'm assuming either your QEV is somehow malfunctioning or your board settings are incorrect for your set up, therefore not operating correctly. If it fires normally with the L7 bolt and the stock banjo, then you should switch your settings around with the QEV.

Your dwell appears to be in the correct area, but you may need to increase your ROF delay.

Last edited by theblindchicken : 04-01-2012 at 02:49 PM.
theblindchicken is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 03:05 PM #5
chrismv24
 
 
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by theblindchicken View Post
Do you mean that it will only fire air with the firebolt/ no QEV or do you mean with the L7/QEV?

Is your loader also able to feed fast enough?

You should pull off the QEV and put on the stock banjo to see if the QEV is causing the issue. I'm assuming either your QEV is somehow malfunctioning or your board settings are incorrect for your set up, therefore not operating correctly. If it fires normally with the L7 bolt and the stock banjo, then you should switch your settings around with the QEV.

Your dwell appears to be in the correct area, but you may need to increase your ROF delay.

What settings do u suggest???
chrismv24 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 03:31 PM #6
theblindchicken
49'er
 
theblindchicken's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Long Beach, CA
theblindchicken is an NCPA player
theblindchicken is an NCPA National Champion
theblindchicken plays in the APPA D5 division
Test to see whether the bolt or the QEV is the issue because bolt is lighter with a higher flow rate and the QEV is also an increase in airflow. Try bumping your ROF up to 8-10 and see if that makes a difference.
theblindchicken is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump