Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 06-04-2011, 09:07 AM #1
holim
 
 
Join Date: Jun 2011
Proto SLG 3-4 trigger pulls 1 shot

So yeah, recently I have bought a Proto SLG 09. First of all I was happy with this product but later a problem accured.
Without air it's "clicking" like it should be but with air it shoots only after 3rd or 4th trigger pull. The bolt is lubed, 10BMP and Millenium mode is set on.

Any ideas how it could be fixed?

Last edited by holim : 06-04-2011 at 09:09 AM.
holim is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 06-04-2011, 07:44 PM #2
The Inflicted
.detcilfnI ehT
 
The Inflicted's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Chattanooga, TN
This problem happens because the battery doesn't have enough juice to make the solenoid kick the sear hard enough to make it let go of the bolt.
You can usually solve this problem by:

1. Replacing the battery
2. Removing the sear spring and compressing it slightly to make it a little weaker
3. Raising the dwell value (if your board allows this)

What kind of battery are you using and how new is it?
The Inflicted is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2011, 02:17 AM #3
holim
 
 
Join Date: Jun 2011
I am using unorigianl battery(cheap one). Proto battery is discharged
holim is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2011, 07:40 AM #4
The Inflicted
.detcilfnI ehT
 
The Inflicted's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Chattanooga, TN
Try using a brand-new Energizer or Duracell alkaline and see if it improves things.
Dry-cell "Heavy duty" batteries often don't work in the SLG, even when fresh.
The Inflicted is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2011, 08:23 AM #5
holim
 
 
Join Date: Jun 2011
Will do. Thanks
holim is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump