Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 11-03-2010, 07:18 PM #1
forgiven2008
Boomer Sooner
 
forgiven2008's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Fort Collins, CO
forgiven2008 donated to help Peyton Trent
forgiven2008 has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
forgiven2008 has achieved Level 5 in PbNation Pursuit
forgiven2008 is Legendary
G4 bolt stick won't go away

hey guys I need help. I bought this G4 back in august when it first came out and ever since then it has never shot a single ball. The out of the box bolt stick issue will not go away. I have re-lubed it at least 5-6 times with marmalade, hater sauce, gun sav, and even regular dow33. I have re-lubed the solenoid, bolt, cap, and regulator and nothing has gotten it to work.

When I have the regulator all the way turned in the bolt will start to move a tiny bit but whenever I increase the pressure it stops altogether. I have settings all at stock.

Please help.
__________________
Twitter: @vRainRH
Turntable: @vRainRH
Twitch.tv: www.twitch.tv/vRainRH
Youtube: www.youtube.com/houstonsurge28
forgiven2008 is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 11-03-2010, 07:21 PM #2
ZGILBERT93
THE REAL GRAPEFACE
 
ZGILBERT93's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pottsville, PA
ZGILBERT93 owns a Planet Eclipse Geo
Try switching to something thinner to start off with. I use PE Gun Oil. But any oil will do.
__________________
Planet Eclipse Geo....http://www.pbnation.com/showthread.p...zgilbert93+geo

Holographic Red Dot Scopes....http://www.pbnation.com/showthread.p...3#post70841823
ZGILBERT93 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2010, 07:23 PM #3
forgiven2008
Boomer Sooner
 
forgiven2008's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Fort Collins, CO
forgiven2008 donated to help Peyton Trent
forgiven2008 has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
forgiven2008 has achieved Level 5 in PbNation Pursuit
forgiven2008 is Legendary
I don't have any of that
__________________
Twitter: @vRainRH
Turntable: @vRainRH
Twitch.tv: www.twitch.tv/vRainRH
Youtube: www.youtube.com/houstonsurge28
forgiven2008 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2010, 07:30 PM #4
b18flip
 
 
Join Date: Oct 2009
b18flip owns a Planet Eclipse Ego
i was having the same problem....till i finally tried replacing the very last o-ring in the chamber. problem solved. good luck!
b18flip is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2010, 07:34 PM #5
forgiven2008
Boomer Sooner
 
forgiven2008's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Fort Collins, CO
forgiven2008 donated to help Peyton Trent
forgiven2008 has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
forgiven2008 has achieved Level 5 in PbNation Pursuit
forgiven2008 is Legendary
how did you get the oring out of there. i don't have a oring pick or anything like that
__________________
Twitter: @vRainRH
Turntable: @vRainRH
Twitch.tv: www.twitch.tv/vRainRH
Youtube: www.youtube.com/houstonsurge28
forgiven2008 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2010, 08:04 PM #6
forgiven2008
Boomer Sooner
 
forgiven2008's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Fort Collins, CO
forgiven2008 donated to help Peyton Trent
forgiven2008 has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
forgiven2008 has achieved Level 5 in PbNation Pursuit
forgiven2008 is Legendary
Quote:
Originally Posted by b18flip View Post
i was having the same problem....till i finally tried replacing the very last o-ring in the chamber. problem solved. good luck!
thanks for this. I found a pick at the bottom of my paintball extra tub thing and I replaced the oring. the stock one wasn't sealing like it should have been but it works now.

one question though. when i turn the regulator all the way clockwise (IN, which should reduce the pressure right; it's what the manual says) but the bolt works perfectly with no pressure. how is that. when I turn the regulator counterclockwise (OUT) a ways it starts to leak. Could it be that my regulator has to be turned the opposite direction for the pressure to be regulated.
__________________
Twitter: @vRainRH
Turntable: @vRainRH
Twitch.tv: www.twitch.tv/vRainRH
Youtube: www.youtube.com/houstonsurge28
forgiven2008 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2010, 03:42 PM #7
whitelabel16
 
 
Join Date: Jun 2004
Location: Irunea, Euskadi
 has been a member for 10 years
no, your regulator isn't any different than the thousands of other G4 regs out there.

Are you sure you replaced the sail o-ring with one that is the right size/durometer?
whitelabel16 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2010, 08:50 PM #8
rottensquad07
Peter Griffin = HERO
 
rottensquad07's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Casper, WY
 has been a member for 10 years
I dont think a sail o-ring would apply in this situation though since all of the o-rings are stationed in the body and not on the bolt.
rottensquad07 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2010, 05:51 PM #9
whitelabel16
 
 
Join Date: Jun 2004
Location: Irunea, Euskadi
 has been a member for 10 years
Quote:
Originally Posted by rottensquad07 View Post
I dont think a sail o-ring would apply in this situation though since all of the o-rings are stationed in the body and not on the bolt.
Whether the o-rings are on the bolt or in the breech, the bolt and o-rings still interact in the same manner.

With the G4, you need to remove the o-ring and clean it/stretch it out. You also need to clean all the lube thats in the o-ring slot/groove in the breech.
whitelabel16 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2010, 07:02 PM #10
firefoxx04
Up the Irons
 
firefoxx04's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Michigan
firefoxx04 supports Bob Gurnsey
firefoxx04 supports DLX Technology
Quote:
Originally Posted by b18flip View Post
i was having the same problem....till i finally tried replacing the very last o-ring in the chamber. problem solved. good luck!
Sounds like the issue

the early models had this issue with the last oring but Normally relubing the noid and bolt solved this. I was starting to think it was the DP lube that made the noid and bolt seem to be bad due to the lube sitting for a while before the marker was purchased.

You already relubed everything so try replacing that oring. As for tips on replacing it, i couldnt tell you.. i have never owned one of the g4s or spec Rs. I would think you could carefully use tweezers.
__________________
COLORS Paintball
Yeti PB Balls Out Photography Becker Industries
DPOT: Hotter than a 2 peckered billy goat
MacDev Clone GTi
firefoxx04 is online now   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 10:18 PM #11
Brian Rodela
 
 
Brian Rodela's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Lancaster, Ca
Please be sure your not making the classical mistake of lubing the back face of the bolt or the bumper on the back cap. 99% of the time, this will be the issue; be sure it is dry upon assembly.
__________________
LACoFD Straight Streams Paintball
Brian Rodela is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump