Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 03-28-2010, 09:39 PM #1
awsomedude
It's Aww Some Dude.
 
awsomedude's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: CA
Geo turns off by itself.

Alright so i was playing over the weekend and in the middle of the game my geo turned off, So i turned it back on, It turned off again. As soon as i walk off the field i try turning on the geo and it doesnt work. It only turned on when i put the gun to its side or something perfectly fine.(sometimes). Yes the battery is fresh. Plz guys i need help and if you need more details ill be more than happy to tell you.
__________________

Last edited by awsomedude : 03-28-2010 at 09:44 PM.
awsomedude is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 03-28-2010, 10:08 PM #2
sections
 
 
sections's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Brisbane Australia
sections owns a Planet Eclipse Geo
sections supports Bob Gurnsey
sounds like a loose connection on the board. Possiblly the battery terminal on the board has a dry solder that is not making a good connection. Do you have another board you can try?
sections is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2010, 10:18 PM #3
Sacred Disorder
!!!Drive Monkey Drive!!!
 
Sacred Disorder's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Petersburg, Michigan
Annual Supporting Member
Sacred Disorder is BST Trusted
Sacred Disorder helped look for balloons
Sacred Disorder owns a Planet Eclipse SLS
Sacred Disorder owns a Planet Eclipse Geo
Sacred Disorder owns a Planet Eclipse Ego
Sacred Disorder supports Team VICIOUS
Sacred Disorder plays in the APPA D5 division
Try bending the battery conector out a little. Don't bend the part that is attached to the board but the stretch the bend thats already there. Hope that is easy enough to understand lol.
__________________
Ballin For 120

Sponsored by T-Square Paintball

Sacred Disorder is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2010, 10:23 PM #4
sections
 
 
sections's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Brisbane Australia
sections owns a Planet Eclipse Geo
sections supports Bob Gurnsey
One other thing have you tried another battery i know you said you had a fresh battery but it may be faulty. Other then that i would suggest trying another board

Last edited by sections : 03-28-2010 at 10:26 PM. Reason: my failure to read my post
sections is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2010, 10:37 PM #5
awsomedude
It's Aww Some Dude.
 
awsomedude's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: CA
Quote:
Originally Posted by sections View Post
sounds like a loose connection on the board. Possiblly the battery terminal on the board has a dry solder that is not making a good connection. Do you have another board you can try?
sadly i do not have another board, also ive used about 3 different batteries. And yes from the pack.
Quote:
Originally Posted by Sacred Disorder View Post
Try bending the battery conector out a little. Don't bend the part that is attached to the board but the stretch the bend thats already there. Hope that is easy enough to understand lol.
trying to understand what you mean by this. And thanks both of you guys for the help i appreciate it.

hey i had some paint near the battery connecter. on both of em. Would that matter muc??
__________________

Last edited by awsomedude : 03-28-2010 at 10:55 PM.
awsomedude is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2010, 10:44 PM #6
sections
 
 
sections's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Brisbane Australia
sections owns a Planet Eclipse Geo
sections supports Bob Gurnsey
I thinlk what Sacred is saying is are the two silver tabs touching the battery properly and are they tight against the battery
sections is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2010, 10:56 PM #7
awsomedude
It's Aww Some Dude.
 
awsomedude's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: CA
Quote:
Originally Posted by sections View Post
I thinlk what Sacred is saying is are the two silver tabs touching the battery properly and are they tight against the battery
i did that and its working again. But i want to make sure its not something else. You think if there was paint on the those to tabs it would do anything??

and at the same time, now that i think about, when i turned the gun to its side it would turn on. So it could of had been the tabs.
__________________

Last edited by awsomedude : 03-28-2010 at 11:00 PM.
awsomedude is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2010, 11:52 PM #8
sections
 
 
sections's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Brisbane Australia
sections owns a Planet Eclipse Geo
sections supports Bob Gurnsey
Quote:
Originally Posted by awsomedude View Post
i did that and its working again. But i want to make sure its not something else. You think if there was paint on the those to tabs it would do anything??

and at the same time, now that i think about, when i turned the gun to its side it would turn on. So it could of had been the tabs.
prob just find the tabs had bent and were not making contact properly. i dont think paint would have caused that.
sections is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 12:56 AM #9
awsomedude
It's Aww Some Dude.
 
awsomedude's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: CA
Quote:
Originally Posted by sections View Post
prob just find the tabs had bent and were not making contact properly. i dont think paint would have caused that.
thanks guys i appreciate the help
__________________
awsomedude is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 04:05 AM #10
Nicky T
Eclipse Customer Service
 
Nicky T's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Planet, Manchester
Annual Supporting Member
 has been a member for 10 years
Nicky T works for a Paintball manufacturer
Nicky T supports Bob Gurnsey
Out of interest what version of software are you running on your Geo? You can tell this by pushing and HOLDING the power up button until the version number is displayed...
__________________
Any feedback is always welcome. Email me at nick.t@planeteclipse.com with your comments.

Follow me on Twitter: https://twitter.com/NickyTruter
Nicky T is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 04:35 AM #11
Uziel Gal
It's not a Geo2, honest..
 
Uziel Gal's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: London, UK
Uziel Gal donated to help Peyton Trent
Uziel Gal owns a Planet Eclipse Geo
Uziel Gal owns a Planet Eclipse Ego
Uziel Gal supports our troops
Another thing to check is that the board screws have not come loose. If they had, it may be allowing the board to lift away from the battery, causing poor contact with the battery.
Uziel Gal is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 10:36 AM #12
zeroforwar
Turbodog Customer #1
 
zeroforwar's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: BALL,La
zeroforwar is a Supporting Member
 has been a member for 10 years
What brand of battery are you using? If you are paying $1 for a pack of 9v no name batterys from the dollar store this could be the problem. Going cheap on batteries for a $900 gun is an age old problem.
zeroforwar is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 11:20 AM #13
awsomedude
It's Aww Some Dude.
 
awsomedude's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: CA
no im not using cheap brand batteries. (never use cheap batteries for paintball gear) and Uziel ill try looking at that cause that would make sense. Thanks guys i appreciate it.
__________________
awsomedude is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 02:35 PM #14
Mr. Mouse
 
 
Mr. Mouse's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
 has been a member for 10 years
Mr. Mouse owns a Planet Eclipse Geo
paint on the tabs isnt bad, i mean it wont make a great connection, just make sure you don't get it on the board because it might possibly fry
__________________
East Coast Dynamic

Feedback:
http://www.pbnation.com/showthread.p...3#post18377613
Mr. Mouse is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 03:00 PM #15
Kyle74
Houston Hot Shots
 
Kyle74's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Houston TX
Kyle74 plays in the PSP
Kyle74 posts videos on PbNation
Kyle74 plays in the APPA D4 division
Kyle74 has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
It may just be the button itself
Kyle74 is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 09:57 PM #16
awsomedude
It's Aww Some Dude.
 
awsomedude's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: CA
well i found out its my board, o wellz ill just get a new one.... THanks everyone
__________________
awsomedude is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2010, 12:33 AM #17
Uziel Gal
It's not a Geo2, honest..
 
Uziel Gal's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: London, UK
Uziel Gal donated to help Peyton Trent
Uziel Gal owns a Planet Eclipse Geo
Uziel Gal owns a Planet Eclipse Ego
Uziel Gal supports our troops
Your marker may well still be under warranty, so speak to your nearest service centre about getting the board replaced.
Uziel Gal is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump