Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 10-20-2009, 03:03 PM #1
kuthster
 
 
kuthster's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
A1 valve stem question

So, when removing my exhaust valve screw recently, I discovered that the brass looking part of my valve stem had separated from the rest of the stem. Perplexed, I put it all back together to see if it would still cycle and it actually does, but I wanted to know if 1)this was a problem that has occurred to anyone else and 2) if it is a serious problem / warrants the immediate buying of a new stem.

I haven't been able to find any other question dealing with this issue, so I'm kind of interested to see if its an issue at all, really.

the only problem with the gun is horrible efficiency, but I think thats due to improper pressure settings, not the exhaust stem.

Thanks!
kuthster is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 10-20-2009, 03:10 PM #2
RangerJoe
Fight.
 
RangerJoe's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Long Island
RangerJoe plays in the USPL
RangerJoe plays in the PSP
RangerJoe plays in the APPA D1 division
hows the actual cupseal (white plastic ring) if its really worn face then that is part of your bad efficiency. recommend swapping out the whole stem.
__________________
LiFT
Understood
RangerJoe is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2009, 04:01 PM #3
kuthster
 
 
kuthster's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
I probably will replace the whole thing. . .if it help me get more than 5-7 pods from a fill, I'll do anything. . .
kuthster is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2009, 04:04 PM #4
RangerJoe
Fight.
 
RangerJoe's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Long Island
RangerJoe plays in the USPL
RangerJoe plays in the PSP
RangerJoe plays in the APPA D1 division
whats your dwell at? actual pressure coming out of your bottle? gun pressures would defiantly help.
__________________
LiFT
Understood
RangerJoe is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2009, 04:09 PM #5
kuthster
 
 
kuthster's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
guns set at the joy settings, but I haven't been able to play with it since I reset the board. . .Im abroad right now, so I'll have to see when I get back home. I need to poke around in SC for a tech to set the gun pressures as well, I was mostly trying to see if the separation of the stem-halves was a known problem or a large contributing factor to the efficiency issues.
kuthster is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2009, 10:30 PM #6
Winnebago
Angels 4 Life
 
Winnebago's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Atlanta, GA
 has been a member for 10 years
the spring inside is probably not seated correctly any more. so it's not extending properly and closing the valve properly. thus causing your crappy efficiency.

get a new valve stem. you can either get it from FMA or check the misc BST here. got a couple people selling A1 parts from Master Tech trays.
__________________
FS: DM4 / Angel Parts / Heat Shrink Tubing 3/4"
----
WTB: G7 Ram | A1 Ram | 90* G7/06Speed/A4/Fly Frame
WTB: Angels + Jerseys
Angel Rescue! (aka WTB Broken Angels)
Old PBN Feedback
Winnebago is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump