Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 12-24-2008, 04:09 AM #1
7lash
Taking it up a LeVe1
 
7lash's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Manchester, England
 has been a member for 10 years
7lash works for a Paintball manufacturer
7lash plays in the PSP
7lash owns a Planet Eclipse Lv1
Magna RF Transmitters and the Ego9

UPDATED 6 MARCH 2009

Customers who are using late-edition (recently manufactured) Magna RF Transmitters with their Ego9s should NOT connect the transmitter to the solenoid connector on the Ego9 board. Doing so may cause the board to shut down when the gun is fired due to the excessive power requirement of the transmitter. RF transmitters should ONLY be connected to the AUX connector which has been specifically included on the board for this purpose.

Customers may also be experiencing difficulty in getting the Ego9 to detect a late-edition Magna RF Transmitter when the transmitter is connected to the AUX connector. This issue is a result of timing incompatibilities between the transmitter and the Ego9 and is easily resolved with an upgrade to the Ego9 firmware. This upgrade, version 1.20, is available from our Rhode Island (US) and Manchester (Europe) Service Centres or at any national event at which there is Planet Eclipse technical support.

Quote:
Originally Posted by Bobd314 View Post


Video about it...
Quote added -- calvman
__________________
Steve 'Flash' Monks
Development Engineer
Planet Eclipse

Last edited by calvman : 03-11-2009 at 12:28 AM.
7lash is offline   Reply With Quote
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 12-24-2008, 04:21 AM #2
paintballer231
Avalanche Canada/FS Swarm
 
paintballer231's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vancouver Canada
paintballer231 owns a Planet Eclipse Ego
paintballer231 supports Team VICIOUS
paintballer231 supports Sherwood Forest
Always on the ball eh?

Hope your Christmas is a good one.
__________________
James M
Click Hereto add me on Facebook!
paintballer231 is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2009, 10:32 PM #3
shocker4life03
OKC Militia
 
shocker4life03's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Da *405*
shocker4life03 plays in the PSP
shocker4life03 owns a Planet Eclipse Geo
shocker4life03 supports Team VICIOUS
shocker4life03 has achieved Level 3 in PbNation Pursuit
I tried it in mine just to see if it worked and when i pulled the trigger to sync it it just turned the gun off... Will that be fixed with the new update or is that a greater problem?
__________________
shocker4life03 is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2009, 10:35 PM #4
$h@key J0nEZ
Southern By The
 
$h@key J0nEZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Grace Of GOD
Flash is on his game.

__________________

The moths & atheists are doubly divine & dying” - Jim Morrison
$h@key J0nEZ is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 04:27 AM #5
7lash
Taking it up a LeVe1
 
7lash's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Manchester, England
 has been a member for 10 years
7lash works for a Paintball manufacturer
7lash plays in the PSP
7lash owns a Planet Eclipse Lv1
Quote:
Originally Posted by shocker4life03 View Post
I tried it in mine just to see if it worked and when i pulled the trigger to sync it it just turned the gun off... Will that be fixed with the new update or is that a greater problem?
Is your battery level okay?
Are you plugged into the auxiliary port?

If the answer to both these questions is yes then it sounds like you have a short circuit somewhere. Try the following -

Unplug the lead from the auxiliary connector. Does this fix the problem?

If not then you have a board problem. Check the auxiliary socket for anything that could cause a short. If nothing is obvious then contact gerry at planeteclipse dot com who will arrange a replacement board.

If so then remove the transmitter from the lead and plug the lead back into the board. Does the problem return?

If so then the short circuit is on the lead. Check the 2 lead plugs for anything that could cause a short. If nothing is obvious then contact gerry at planeteclipse dot com for a new lead.

If not then the problem is with the RF transmitter and you should contact the manufacturer.

Hope this helps.
__________________
Steve 'Flash' Monks
Development Engineer
Planet Eclipse
7lash is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 02:30 PM #6
shocker4life03
OKC Militia
 
shocker4life03's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Da *405*
shocker4life03 plays in the PSP
shocker4life03 owns a Planet Eclipse Geo
shocker4life03 supports Team VICIOUS
shocker4life03 has achieved Level 3 in PbNation Pursuit
Quote:
Originally Posted by 7lash View Post
Is your battery level okay?
Are you plugged into the auxiliary port?

If the answer to both these questions is yes then it sounds like you have a short circuit somewhere. Try the following -

Unplug the lead from the auxiliary connector. Does this fix the problem?

If not then you have a board problem. Check the auxiliary socket for anything that could cause a short. If nothing is obvious then contact gerry at planeteclipse dot com who will arrange a replacement board.

If so then remove the transmitter from the lead and plug the lead back into the board. Does the problem return?

If so then the short circuit is on the lead. Check the 2 lead plugs for anything that could cause a short. If nothing is obvious then contact gerry at planeteclipse dot com for a new lead.

If not then the problem is with the RF transmitter and you should contact the manufacturer.

Hope this helps.

Thanks for the reply. I was actually using the splitter and hooking into the solenoid lead on the board. It would just turn off when the trigger is pulled. I replaced the battery as one of the first things to fix and it still did it. It shoots just fine and normal without it though. I will get the harness to hook directly into auxillary port and try it again before sendind out my board to be flashed. Since it works fine without the splitter plugged in im guessing the short is in the splitter somewhere.
__________________
shocker4life03 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 05:41 AM #7
Bjørni
 
 
Bjørni's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bergen, Norway
Quote:
Originally Posted by shocker4life03 View Post
Thanks for the reply. I was actually using the splitter and hooking into the solenoid lead on the board. It would just turn off when the trigger is pulled. I replaced the battery as one of the first things to fix and it still did it. It shoots just fine and normal without it though. I will get the harness to hook directly into auxillary port and try it again before sendind out my board to be flashed. Since it works fine without the splitter plugged in im guessing the short is in the splitter somewhere.
Or the shortcut can be on the board....

Yesterday we got the planet eclipse gear, containg 8 ego09 lagoon.
When we hooked up the harness as empire recomends and connected the RF Chips on 2 seperate markers, the guns just turns off when fireing.
I disconnected the RF Chip and dident remove the harness, and then the shortcut was gone. That exclueds the harness. Both RF Chips has been used on a ego's before, and has in the meantime been stored in anti-shock plastic bags.

What is the chance that both chips has been shortcutted? Unlikely if you ask me...

Please help, sorry for the poor english.
Bjørni is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 06:24 AM #8
7lash
Taking it up a LeVe1
 
7lash's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Manchester, England
 has been a member for 10 years
7lash works for a Paintball manufacturer
7lash plays in the PSP
7lash owns a Planet Eclipse Lv1
Bjorni,

I'd like to get my hands on your board / transmitter combination for evaluation. If you drop me a line (steve.m at planeteclipse dot com) then I'd be happy to swap them for a working board / transmitter.

Edit: Are you in Europe? I believe that you may have spoken to Robert at Eclipse UK today. If so then we do not need you to send your loader however can you please send us at least one of the RF chips that you have been having problems with.

Thanks in advance.
__________________
Steve 'Flash' Monks
Development Engineer
Planet Eclipse

Last edited by 7lash : 02-16-2009 at 06:54 AM.
7lash is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 07:31 AM #9
Bjørni
 
 
Bjørni's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bergen, Norway
That's correct talked to him.
Sendt a mail now thx

Update:
The board's and RF chips are beening sendt in, hope that you find the problem and get to fix the problem. So that everyone else that has this issue gets it fixed.

Last I must say that planet eclipse has the best service i have ever seen, especially steve who does a great job. Go planet.

Last edited by Bjørni : 02-16-2009 at 08:05 AM.
Bjørni is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 09:20 AM #10
tdi
 
 
tdi's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Norway
Is the new software working well 7lash?
My Ego9 doenst work with RF on the prophecy, i cant get in synced, i use the Ego Aux Harness, i was thinking about shipping it in today, and wondering if you just need the board?
tdi is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 11:37 AM #11
7lash
Taking it up a LeVe1
 
7lash's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Manchester, England
 has been a member for 10 years
7lash works for a Paintball manufacturer
7lash plays in the PSP
7lash owns a Planet Eclipse Lv1
The new software resolves the sync issue and will be released very soon. Please don't send any boards in yet.
__________________
Steve 'Flash' Monks
Development Engineer
Planet Eclipse
7lash is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 12:10 PM #12
tdi
 
 
tdi's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Norway
Allready mailed away the Ego9 board along with another Geo board that needed software upgrade, then i don`t get the new software for my ego9 board?
tdi is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 12:39 PM #13
paintballer231
Avalanche Canada/FS Swarm
 
paintballer231's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vancouver Canada
paintballer231 owns a Planet Eclipse Ego
paintballer231 supports Team VICIOUS
paintballer231 supports Sherwood Forest
Quote:
Originally Posted by tdi View Post
Allready mailed away the Ego9 board along with another Geo board that needed software upgrade, then i don`t get the new software for my ego9 board?
Correct ,because it has not been released yet .
__________________
James M
Click Hereto add me on Facebook!
paintballer231 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 12:57 PM #14
tdi
 
 
tdi's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Norway
Then they can keep it until it released

Last edited by tdi : 02-16-2009 at 01:05 PM.
tdi is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 04:08 AM #15
7lash
Taking it up a LeVe1
 
7lash's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Manchester, England
 has been a member for 10 years
7lash works for a Paintball manufacturer
7lash plays in the PSP
7lash owns a Planet Eclipse Lv1
As soon as it's ready we'll let you know. At least you'll be first in the queue Tdi.
__________________
Steve 'Flash' Monks
Development Engineer
Planet Eclipse
7lash is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 08:17 AM #16
reju
 
 
reju's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Poland
Hi 7slash i have the same problem with my ego 09. Should I sent my board directly to your company in UK or to the shop where I bought my ego?? I live in Poland.

How long it will take to update a board??

How should I post it (UPS or National Post Office)??

Do I have to pay for shipment from Uk to Poland??

sorry for my english

thx for your answer

Last edited by reju : 02-17-2009 at 08:23 AM.
reju is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 08:40 AM #17
coyut
PE Tech and www.341.ch
 
coyut's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Switzerland
coyut owns a Planet Eclipse SLS
coyut owns a Planet Eclipse Geo
coyut owns a Planet Eclipse Ego
Quote:
Hi 7slash i have the same problem with my ego 09. Should I sent my boar directly to your company in UK or to the shop where I bought my ego?? I live in Poland.
Just wait until the final release note of a new firmware.
It will tell you on how to get the update as soon as it is available.

Quote:
As soon as it's ready we'll let you know
__________________
*** Proud member of the "Guild of Eclipse" Tech-Forces ***
Swiss Planeteclipse Service Center

Selling my Coyut SL74
coyut is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 09:06 AM #18
tdi
 
 
tdi's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Norway
Quote:
Originally Posted by 7lash View Post
As soon as it's ready we'll let you know. At least you'll be first in the queue Tdi.
tdi is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2009, 09:24 AM #19
N2BUNKERBALL
 
 
N2BUNKERBALL's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Tulare California
N2BUNKERBALL is a founding member
 has been a member for 10 years
I have the 08 EGO and just got my RF kit and Prophecy in the mail. Do i use the jumper or is there a place on the board i just plug into to install the rf chip?
__________________
09 Rockstar EGO, 08 EGO, Quest, Proto SLG, SystemX NME.......
Team Dark Image & Team Infernal Fury, CEN CAL DISRUPTION



http://www.myspace.com/masterteckelly
http://i2.photobucket.com/albums/y30...l/IMG_2216.jpg
N2BUNKERBALL is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2009, 09:44 AM #20
Bjørni
 
 
Bjørni's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bergen, Norway
Quote:
Originally Posted by N2BUNKERBALL View Post
I have the 08 EGO and just got my RF kit and Prophecy in the mail. Do i use the jumper or is there a place on the board i just plug into to install the rf chip?
Just disconnect the wire form the solinoid, and attach the harness from the RF Kit. Remember to connect the solinoid wire to the harness to. Hope This Helps
Bjørni is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2009, 09:06 AM #21
N2BUNKERBALL
 
 
N2BUNKERBALL's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Tulare California
N2BUNKERBALL is a founding member
 has been a member for 10 years
Thanks piece of cake. Works perfect.
__________________
09 Rockstar EGO, 08 EGO, Quest, Proto SLG, SystemX NME.......
Team Dark Image & Team Infernal Fury, CEN CAL DISRUPTION



http://www.myspace.com/masterteckelly
http://i2.photobucket.com/albums/y30...l/IMG_2216.jpg
N2BUNKERBALL is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump