Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Reply
 
Thread Tools
Old 12-29-2007, 12:47 AM #1
balla245
 
 
balla245's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: mars
the first problem my ego has ever given me

i put my ego together today after it had been in pieces for about a week. i turn it on and it's in that weird diagnostic mode, only, i didn't tell it to. i turned it on like normal and this is what i got. i thought, hmm, weird. whatever, i'll just go through it so i can shoot my gun. right? wrong. it got stuck at the light on part of the check.

heres a video of what's happening. the later half is me pulling the trigger and pressing all three of the buttons (not at once) trying to get it off this mode. the only way i've been able to end it is by just pulling out the battery.

__________________

Old +48 | New +31
balla245 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2007, 12:53 AM #2
barnelby
R.T.F.M.
 
barnelby's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: NE,US
is the button inside the grip stuck or did you break it?
thats what you press to get into that while turning it on.
__________________
barnelby is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2007, 12:53 AM #3
balla245
 
 
balla245's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: mars
that was my first thought but when i look at it there is nothing blocking it and it doesnt look broken
__________________

Old +48 | New +31
balla245 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2007, 12:54 AM #4
Bobd314
Sidecars are for *****es.
 
Bobd314's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: ATL
Annual Supporting Member
Pull out the battery, make sure the button isn't stuck down and turn it on again.

It goes into that mode if the red button on the board is held down when its turned on.
Bobd314 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2007, 12:54 AM #5
balla245
 
 
balla245's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: mars
the button isnt stuck down. one of the times i tried to get it off this mode, i pressed that button and it went down and back up
__________________

Old +48 | New +31
balla245 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2007, 06:02 AM #6
H2FORLIFE (Banned)
NWCD 's #1 fan
 
Join Date: Dec 2006
Location: Portland, Oregon
Take the board out of the grip frame, and hook up a 9v battery to it.. See what that dose. Than just carefully install it back in to place.

If you hook up a battery to the board outside the grip frame, you will for sure tell if there is anything hitting the buttons or not.
H2FORLIFE is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2007, 08:48 AM #7
hunter120891
 
 
hunter120891's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
hunter120891 owns a Planet Eclipse Ego
I've seen this a few times where the board will not go to "Light Off". I believe the handful of people had to get their boards reflashed. Email Gerry.B@Planeteclipse.com
hunter120891 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2007, 09:52 AM #8
coyut
PE Tech and www.341.ch
 
coyut's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Switzerland
coyut owns a Planet Eclipse SLS
coyut owns a Planet Eclipse Geo
coyut owns a Planet Eclipse Ego
if pressing the red buttons a few times will not solve the diagmode problem you should contact your nearest eclipse service center.

http://www.planeteclipse.com/site/eD...p?show=servcen
__________________
*** Proud member of the "Guild of Eclipse" Tech-Forces ***
Swiss Planeteclipse Service Center

Selling my Coyut SL74
coyut is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2007, 03:24 PM #9
balla245
 
 
balla245's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: mars
Quote:
Originally Posted by H2FORLIFE View Post
Take the board out of the grip frame, and hook up a 9v battery to it.. See what that dose. Than just carefully install it back in to place.

If you hook up a battery to the board outside the grip frame, you will for sure tell if there is anything hitting the buttons or not.
i had tried hat before i made the thread
Quote:
Originally Posted by hunter120891 View Post
I've seen this a few times where the board will not go to "Light Off". I believe the handful of people had to get their boards reflashed. Email Gerry.B@Planeteclipse.com
Quote:
Originally Posted by coyut View Post
if pressing the red buttons a few times will not solve the diagmode problem you should contact your nearest eclipse service center.

http://www.planeteclipse.com/site/eD...p?show=servcen
yeah was hoping it wouldn't come to that. i'm going to darin's today.

thanks for the attempts guys

also, its the 3.0 board, do you think dgx could get the 3.1 board? and is it still a free swap?
__________________

Old +48 | New +31
balla245 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2007, 06:45 PM #10
JD Hackett
 
 
JD Hackett's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
JD Hackett owns a Planet Eclipse Geo
The exact thing you describe here happened to my 06 board. I tried all the things above to solve the problem as well and nothing worked.

Eventually I sent it to Bill in RI and got a replacement board.
__________________
Kizer Soze is way more punk than you, and he's drunk right now.

Ville Marie Aggression MXL, still 15bps

JD Hackett is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2007, 04:54 PM #11
EgoKid2006 (Banned)
 
 
Join Date: Apr 2007
thats ****ed
EgoKid2006 is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2007, 11:17 AM #12
Safety.pba
 
 
Join Date: Jan 2007
Location: Scotland UK
new board req.
__________________
Certified eclipse tech
Team P.B.A. scenario team
scottish infantry "forward as one"
Safety.pba is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2007, 05:36 PM #13
SpeedBallDEVIL
Certified KEE Technician!
 
SpeedBallDEVIL's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Pennsylvania
SpeedBallDEVIL donated to help Peyton Trent
SpeedBallDEVIL owns a Planet Eclipse Ego
SpeedBallDEVIL supports Bob Gurnsey
SpeedBallDEVIL supports our troops
SpeedBallDEVIL is reppin' sidebar 4 life
SpeedBallDEVIL has achieved Level 4 in PbNation Pursuit
Quote:
Originally Posted by JD Hackett View Post
The exact thing you describe here happened to my 06 board. I tried all the things above to solve the problem as well and nothing worked.

Eventually I sent it to Bill in RI and got a replacement board.
my friend had to send his etek board to Bill to get a replacement too. It happens =/
SpeedBallDEVIL is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
Forum Jump