Cocking staying in - PbNation
Find fields & stores near you!
Find fields and stores
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

Archived Thread - Cannot Edit  
Old 07-24-2007, 01:54 AM #1
Join Date: Jul 2007
Cocking staying in

For some reason my cocking on the Pranha keeps going in and not auto cocking why would it be doing this?
Phantomrooster29 is offline  
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Old 07-24-2007, 02:22 AM #2
Mr Virus
Mr Virus's Avatar
Join Date: Feb 2004
Location: The "Group W" bench
 has been a member for 10 years
Have you properly lubed all the O-rings with synthetic oil?

Which Piranha do you have?
Mr Virus is offline  
Old 07-27-2007, 05:53 PM #3
Join Date: Oct 2004
 has been a member for 10 years
Its not recocking?
1. Reg pressure- Turn it up.
2. Valve in backwards?
3.Check the hammer o-ring

Try those first
O.G. Highly Modified Piranha Evo, Ext and Gsx.
pbboy37 is offline  
Old 07-28-2007, 10:22 PM #4
Hells Hero
Hells Hero's Avatar
Join Date: Jul 2007
Location: Pennsylvania
Annual Supporting Member
Hells Hero is BST Trusted
It's probably the hammer o-ring, I bought the Deluxe Parts Set the other day off ebay w/ a squegee for $15, but you can probably get it cheaper.

My Piranha was having the same problem, I needed to recock it after every 5-10 shots...I replaced the Hammer O-ring on it and it works great now.
Open up your gun and make sure the O-ring on the hammer is blue, if not it needs replaced. I bought my gun used with a mask, hopper, and a tank for $30 and had no idea that the idiot that owned it before me put a standard tank O-ring on the hammer.
Hells Hero is offline  
Old 07-28-2007, 10:32 PM #5
usa_patriot (Banned)
Join Date: Jul 2007
Location: some where
you guys are lucky i had to replace the valve
usa_patriot is offline  
Old 07-29-2007, 11:20 PM #6
Dead_Body's Avatar
Join Date: Oct 2006
Location: Burnaby BC, Canada
If it was working OK before then try stripping out the back block with bolt and hammer and clean all the parts as well as the bores in the main body. Oil the bolt and hammer as well as wiping a bit of oil around in the upper and lower bores and then put it all back together. I'll bet it works fine now.
I just thought I'd take a quick peek and then the world went all yellow.....
Dead_Body is offline  

Posting Rules
Forum Jump