My Ion is having a problem - PbNation
Find fields & stores near you!
Find fields and stores
Zipcode
PbNation News
PbNation News
Community Focus
Community Focus

 
Archived Thread - Cannot Edit  
Old 11-23-2006, 11:38 PM #1
KoolKidsklown (Banned)
 
Join Date: Nov 2006
My Ion is having a problem

Hey, I got an Ion with no stock parts (all aftermarket) that I got from someone. The day I got it, I played with it and it was really fast and working pretty good. Later that day it started acting wierd. It would be shooting fine and then all of a sudden it would have horrible drop off and the balls would barely roll out of the barrel. I shot more and it shot like 10 and then did it again. It started doing this even when I wasn't shooting but still playing.
I fiddled around with the pressure on the reg (cp) and that didn't help at all.
A week later I went to play with it and I put the air in with some balls and it wouldn't shoot any balls farther then a foot. What can I do? Any suggestions and advice would be great.
KoolKidsklown is offline  
Old Sponsored Links Remove Advertisement
Advertisement
Old 11-24-2006, 12:03 AM #2
superjoo
2 Legit 2 Quit!
 
superjoo's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Central TX
superjoo owns a Planet Eclipse Ego
superjoo has achieved Level 1 in PbNation Pursuit
superjoo has perfected Level 1 in PbNation Pursuit
superjoo has achieved Level 2 in PbNation Pursuit
Change the battery

I was having the same problem the last time i used my ion and i popped in a fresh battery and it was back to shooting normal.
__________________
Trust-55+/0-
B A Y L O R
U N I V E R S I T Y
superjoo is offline  
Old 11-24-2006, 12:13 AM #3
bunkerguy
 
 
Join Date: Oct 2006
Location: southeast michigan
If the battery does not work clean and relube everything including your regulator.
bunkerguy is offline  
Old 11-24-2006, 12:35 AM #4
Kolder
The Commish
 
Kolder's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: New Orleans, LA
Annual Supporting Member
Kolder is a Mega Moderator
Kolder is a Supporting Member
Kolder is one of the top 100 posters on PbNation
Kolder is Immortal

1) Replace the battery.

2) Increase the dwell. Try using the stock setting (52 blinks with stock board, 34 milliseconds with aftermarket board), or if you have a QEV you can try it at 16 or more blinks (16 or more milliseconds with aftermarket board).

Guide to finetuning Dwell

3) Clean and regrease the regulator. This is most often the cause.

4) Clean and regrease the firing assembly and solenoid. Be sure not to overgrease or undergrease the o-rings, as either can cause the problem.

Firing assembly maintenance guide

5) Make sure your tank is screwed in as far as possible.
__________________
Let food be thy medicine and medicine be thy food

██████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████
████████████████████████

Last edited by Kolder : 11-24-2006 at 12:38 AM.
Kolder is offline  
 




Posting Rules
Forum Jump